Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Fortunaliga

Ružomberčania remizovali s Trnavou 0:0

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V závere ešte Bukata trafil ružomberské brvno.

Ružomberok 21. augusta (TASR) - Futbalisti MFK Ružomberok remizovali v sobotňajšom zápase 5. kola Fortuna ligy s FC Spartaka Trnava 0:0.



MFK Ružomberok – Spartak Trnava 0:0

Rozhodovali: Ochotnický – Ádám, Jánošík, ŽK: Madleňák, Kostadinov, Luterán - Yusuf, 887 divákov

zostavy a striedania:

Ružomberok:
Krajčírik – Fabiš, J. Maslo, Mojžiš, Madleňák – Luterán – Gerec, Brenkus (78. Dopater), Dalibor Takáč (66. Kochan), Kostadinov – Regáli (73. Boďa)

Trnava:
Dominik Takáč – Procházka, Kóša, Twardzik, Mikovič – Savvidis – Cabral (61. Iván), Bukata, Grič (73. Vlasko), Bamidele (81. Boateng) – Ristovski



Domáci mali už v 3. minúte obrovskú príležitosť na otvorenie zápasového účtu. Prihrávku Kostadinova do veľkého vápna Spartaka zachytil rukou Mikovič, no gólman hostí Dominik Takáč vystihol penaltu Brenkusovi. O šesť minút vypálil domáci Dalibor Takáč a jeho menovec medzi trnavskými žrďami vytiahol skvelý zákrok. V 12. minúte sa podobným spôsobom na druhej strane prezentoval Krajčírik, keď ľavačkou napriahol Bamidele. V 33. minúte mal brankár MFK plné ruky práce so štipľavou ranou Ristovského, ktorý šikovne vystrelil z otočky. V 40. minúte ďalekonosný priamy kop J. Masla poriadne natiahol Takáča.

V 54. minúte poslal Kostadinov umnú loptu do šestnástky Spartaka a nabiehajúci Gerec v páde zblízka prekopol bránu. V 70. minúte z bezprostrednej blízkosti zakončil Bamidele a Liptákov ratoval J. Maslo. Po následnom rohovom kope išla tesne vedľa Twardzikova hlavička a vzápätí mal veľkú príležitosť Grič, no so štítom vyšiel Krajčírik. V závere ešte Bukata trafil ružomberské brvno. Solídny zápas v útočnom móde, v ktorom na oboch stranách zadné šíky prevýšili ofenzívne ťaženie, sa skončil deľbou bodov.



Hlasy trénerov:

Peter Struhár, Ružomberok: "Kto by dal gól, ten by dnes vyhral. Začiatok zápasu sme boli lepší, v prvom polčase sme si vytvorili tri šance, hosťujúci brankár podržal svoj tím. Celý týždeň sme sa pripravovali na Trnavu, vedeli sme o jej silných stránkach. Úvod druhého polčasu bol vyrovnaný, medzišestnástkový. Čas plynul, my sme nedotiahli brejkové situácie na polovici ihriska, ľahko, nekvalitou sme strácali lopty a tým pádom sme sa nedostávali do finalizácie. V závere mali hostia šance a veľmi dobrý Krajčírikov zákrok nám zachránil bod."

Michal Gašparík, ml., Trnava: "Snažili sme sa prísť pripravení, aby sme si odniesli tri body, čo sa nám nepodarilo, čiže sme sklamaní. V prvom polčase sa hralo hore – dole, bolo dosť strát, pričom my sme nemali potrebnú kvalitu v krídelných priestoroch, aby sme dotiahli naše kombinácie. V druhej polovici sme mali viac šancí, tlačili sme sa do víťazstva, no napokon sa od nás odvrátilo aj šťastie, keď od brvna sa lopta odrazila pred čiaru. Už som videl video a mal byť pokutový kop, lebo tejto situácii predchádzala ruka."