Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Fortunaliga

Zemplín Michalovce zdolal Pohronie 2:0 v 8. kole Fortuna ligy

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Roman Hanc

O góly domácich sa postarali v 15. minúte Igor Žofčák a v 53. minúte Matej Trusa.

Michalovce 26. septembra (TASR) - Futbalisti MFK Zemplín Michalovce zvíťazili v zápase 8. kola Fortuna ligy nad FK Pohronie Žiar nad Hronom 2:0. O góly domácich sa postarali v 15. minúte Igor Žofčák a v 53. minúte Matej Trusa.

MFK Zemplín Michalovce - FK Pohronie Žiar nad Hronom 2:0

(1:0)

Góly: 15. Žofčák, 53. Trusa. Rozhodoval: Kráľovič, bez kariet, 377 divákov.

zostavy a striedania:

MFK Zemplín Michalovce: Markovič – M. Kolesár, Pino Soler, Vovkun, Vojtko – Neofytidis – Phillips, Ivanov (56. Spoljarič), Žofčák (88. Hirnij), Popovic (73. Kountouriotis) – Trusa

FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa: Jenčo – Badolo, Pavlík, Jacko, Župa – Blahút, Mazan, Weir (69. Abrahám), Petrák (56. Obročník) – Fadera – Bimenyimana (80. Matič)


Na hre domáceho tímu bola od úvodných minút viditeľná snaha o rýchly gól. V 8. minúte sa k strele z väčšej vzdialenosti dostal Kolesár, jeho efektný pokus však minul bránku. V 15. minúte však už domácim vyšiel protiútok. Popovic sa uvoľnil aj vďaka zaváhaniu obrancu Badola a z jeho prihrávky ťažil Žofčák, ktorý ľavačkou prekonal Jenča - 1:0. Snahy hostí o vyrovnanie sa často končili nepresnými prihrávkami v strede poľa a v ich hre chýbal aj moment prekvapenia. V závere prvého polčasu si hráči Pohronia vypracovali miernu prevahu, avšak bez nebezpečného zakončenia.

Dôležitý moment prišiel v 53. minúte. V rýchlom protiútoku Žofčák priťukol loptu Trusovi, ktorý prestrelil Jenča a upravil na 2:0. Hostia sa síce naďalej snažili o strelecký úspech, mali loptu viac na kopačkách, ale aktívna defenzíva Michalovčanov bola pre nich veľkou prekážkou a neustále hrozila protiútokmi. V 66. minúte sa v jednom z nich ocitol Popovic, ale s jeho zakončením si Jenčo poradil. Ku gólu krátko na to neviedlo ani zakončenie Spoljariča, ktorý poslal loptu tesne nad bránku. Michalovčania si už v závere bez problémov postrážili druhé víťazstvo v sezóne.