Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Fortunaliga

MFK Zemplín Michalovce zdolal MFK Tatran Liptovský Mikuláš 2:1

Na snímke vpravo hráč MFK Zemplín Michalovce Michal Ranko vykopáva loptu z bránkovej čiary po prekonaní brankára Michaloviec Benjamína Száraza (na snímke vľavo) v zápase 5. kola základnej časti Fortuna ligy MFK Zemplín Michalovce - MFK Tatran Liptovský Mikuláš v Michalovciach 21. augusta 2021. Foto: TASR Roman Hanc

Pre nás to bol ťažký zápas, pretože sme po troch prehrách súrne potrebovali body, aby sme sa nedostali ešte pod väčší tlak, povedal asistent trénera MFK Zemplín Michalovce Marek Ondrík.

Michalovce 21. augusta (TASR) - Futbalisti MFK Zemplín Michalovce zvíťazili v 5. kole Furtuna ligy nad nováčikom súťaže MFK Tatran Liptovský Mikuláš 2:1.



MFK Zemplín Michalovce - MFK Tatran Liptovský Mikuláš 2:1 (0:0)

Góly: 51. Kanu, 71. Žofčák - 90.+3 Švec. Rozhodovali: Prešinský - Zemko, Košecký. ŽK: Trusa - D. Krčík, Pinte, 1258 divákov.

zostavy a striedania:

HK Dukla Michalovce: Száraz - Kotula, Vaško, Ranko, Mendez - Neofytidis - Popovits (73. Kvocera), Ošima, Kanu (65. Begala), Žofčák (90. Šuľa) - Trusa (90. Zahradník)

MFK Tatran Liptovský Mikuláš: Šváček - A. Krčík, D. Krčík, Hranáč Flak - Švec, Filinský, Staš (82. Chan-Soo), Pinte (82. Káčerík) - Bartoš, Voško (59. Laura)




Prvý polčas nepriniesol príliš atraktívny futbal a diváci boli dlhé minúty svedkami nepresných kombinácií. V úvodnej štvrťhodine mali miernu prevahu domáci hráči, ale nedokázali si vytvoriť gólovú príležitosť. Dianie prvého polčasu vygradovalo v jeho závere. V 41. minúte zaujal priamy kop domáceho Žofčáka, na ktorý efektným zákrokom zareagoval brankár Šváček. Brankár hostí podržal svoj tím aj pri šanci Trusu, ktorý ho zblízka nedokázal obstreliť a tak sa prvý polčas skončil bez gólov.

Skóre sa zmenilo v 51. minúte, keď Šváčeka prestrelil Kanu - 1:0. Domáci následne získali sebaistotu, herne ožili a zaskočeným hosťom nedovoľovali rozvinúť ofenzívne akcie. O 20 minút sa krížnou strelou z hranice šestnástky prezentoval kapitán domácich Žofčák a prekvapil Šváčeka - 2:0. Sľubnú šancu na kontaktný gól si v 83. minúte vypracoval Švec, ale tesne minul bránku. Od 90. minúty absolvoval ligový debut útočník Michaloviec Zoran Zahradník, ktorý sa stal vo veku 16 rokov a dva dni druhým najmladším hráčom v histórii najvyššej súťaže. Konečnú podobu výsledku dal v nastavenom čase Švec, ktorý prestrelil domáceho brankára Száraza - 2:1.



Marek Ondrík, asistent trénera MFK Zemplín Michalovce: "Pre nás to bol ťažký zápas, pretože sme po troch prehrách súrne potrebovali body, aby sme sa nedostali ešte pod väčší tlak. Súper ukázal svoju silu, bol nebezpečný najmä z brejkov. Zachytili sme úvody polčasov, čo bolo dôležité. Teší nás zisk troch bodov. Chlapci odviedli maximum, hoci sa nevyhli chybám."



Marek Petruš, tréner MFK Tatran Liptovský Mikuláš: "Prehrali sme po našom najlepšom výkone v sezóne, takže som smutný. Dnes sa od nás odklonilo šťastie, ale domácim gratulujem k víťazstvu. Myslím si, že sme neboli horšie mužstvo, ale na to sa nehrá. Ideme ďalej, no myslím si, že tieto stratené body nás ešte budú trápiť. Naše mužstvo som pochválil za predvedenú hru, ale v lige sa hrá o body a tie sme dnes nezískali."