Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Fortunaliga

Myjava na prvom zraze s novým trénerom Hrnčárom i 27 hráčmi

Na snímke nový tréner Spartaka Myjava Norbert Hrnčár na prvom tréningu v príprave na novú sezónu Fortuna ligy v Myjave v pondelok 15. júna 2015. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Najnovšie klubové posily sú Ján Chovanec a Tomáš Kóňa.

Myjava 15. júna (TASR) - Nový tréner futbalistov Spartaka Myjava Norbert Hrnčár privítal na pondelňajšom úvodnom zraze v rámci letnej prípravy 27 hráčov. Hlásili sa mu aj najnovšie posily Ján Chovanec a Tomáš Kóňa, ktorý hodinu pred tréningom podpísal s vedením klubu dvojročný kontrakt.

Skúsený stredopoliar prišiel na kopanice zo Senice a na svoje pôsobenie v drese Spartaka Myjava sa už teší. "Prichádzam na Myjavu s veľmi príjemným pocitom. Toto prostredie poznám a teším sa naň. Futbal mi už chýbal, také to predzápasové napätie, nervozita," povedal v oficiálnej tlačovej správe zaslanej TASR Kóňa.

Do tréningového procesu sa v pondelok zapojilo 26 hráčov. Okrem spomínanej dvojice nových posíl sa trénerom hlásil aj Denis Duga, ktorý sa zotavuje po operácii ramena. "Do tréningového procesu vstupujem s radostnými pocitmi. Teším sa na prácu, na pôsobenie v novom a zdravom klube. Toto sú moje prvé dojmy z Myjavy. Chcem, aby mužstvo bolo víťazné, aby bolo čo najviac víťazných zápasov a aby sme ľuďom prinášali radosť," uviedol Hrnčár. Jeho asistentom na myjavskej lavičke bude Richard Höger.

Po uplynulej sezóne opustili Spartak Richard Čiernik, Radoslav Ciprys, Jakub Kastelovič a Michal Peňaška. Okrem Kóňu a Chovanca sa v myjavskom drese predstaví aj Peter Sládek. Kopaničiari chcú dať v budúcej sezóne prednosť i mladým hráčom, aj preto sa na pondelňajšom tréningu zišlo niekoľko talentovaných dorastencov. "Situácia je výnimočne dobrá, čo sa týka klubu. Bol eminentný záujem napríklad o Pekára. Štefan je však srdciar, ktorý tu zostáva, takže aj to môžeme rátať za posilu. Čo sa týka ďalšieho doplnenia, tak pozície, kde sme to potrebovali, sme doplnili. Ak by sa ešte pri niektorých pozíciách priestor otvoril, môžeme o tom uvažovať," dodal manažér A-tímu Pavol Holeščák.

Myjavčania odohrajú v príprave sedem zápasov, absolvujú aj sústredenie v českých Luhačoviciach.