Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Fortunaliga

Podbrezová si podelila body s Dunajskou Stredou. Po bezgólovej remíze

Na archívnej snímke futbalisti v zápase ŽP Šport Podbrezová (biele dresy) - FC DAC 1904 Foto: TASR/Branislav Račko

Železiari sú v tabuľke predposlední s 13 bodmi, šiesty DAC ich má na konte 25.

Podbrezová 27. novembra (TASR) - V piatkovom úvodnom dueli 18. kola futbalovej Fortuna ligy 2015/2016 hrala domáca ŽP Šport Podbrezová s DAC Dunajská Streda bez gólov. Železiari sú v tabuľke predposlední s 13 bodmi, šiesty DAC ich má na konte 25.

Prvé dejstvo veľa futbalovej krásy neponúklo. Hralo sa pomerne opatrne. V chladnom počasí divákov poriadne zahrial až po polhodine hry domáci Gál-Andrezly, ktorý to skúsil zobrať na seba, prenikol okolo obrancov hostí a jeho nádejnú strelu musel výborným zákrokom zlikvidovať brankár DAC Tujvel. DAC to na chvíľu prebralo a vzápätí sa po strele Pačindu, ktorú vyrazil Kuciak, dostával do zakončenia Szarka, ale v ťažkej pozícii loptu do siete nedostal.

Druhý polčas začal aktivitou domácich, opäť strieľal Gál-Andrezly, ale len do stredu brány. Hostia na okamih prebrali opraty a v 60. minúte parádne vystrelil do šestnástky vnikajúci Davis, ale ešte parádnejšie jeho viac ako nádejný pokus vyrazil Tujvel. O chvíľu skúsil nachytať Kuciaka strelou z uhla Pačinda, ale brankár domácich jeho tím podržal. V 68. minúte dostal loptu do siete hostí striedajúci Podio, ale zbytočne, keďže už dávno sa pískal ofsajd. V 80. minúte hostia pretlačili loptu po priamom kope Pačindu do siete, ale tiež sa pískalo postavenie mimo hry. V 82. minúte to skúsil striedajúci Polievka, ale ani on netrafil. A tak sa pomerne slabý duel skončil deľbou bodov.

ŽP Šport Podbrezová - DAC 1904 Dunajská Streda 0:0

Rozhodoval: Sedlák, ŽK: Migaľa - Davis, Michalík, Szarka, 789 divákov.

zostavy a striedania:

Podbrezová: Kuciak – Viazanko, Gál-Andrezly (71. Pančík), Vajda, Migaľa – Vaščák, Kochan (80. Sabler), Kupčík, Andrič – Kapor (58. Podio), Szöke

Dunajská Streda: Tujvel – Ljubicič, Michalík, Straka (63. Polievka), Ľupták – Pačinda, Kwin, Szarka, Sarr – Brašeň, Davis

Hlasy trénerov po zápase:

Marek Fabuľa, tréner Podbrezovej: "Bol to ťažký zápas, takticky na veľmi dobrej úrovni. Obe mužstvá sa snažili streliť ako prvé gól, bolo to hlavne o tom, my sme sa snažili z väčšej defenzívy prechádzať rýchlo do útokov. Hráči skúšali ísť za tým gólom, zaslúžia si pochvalu, škoda šance Gála-Andrezlyho na začiatku druhého polčasu, tam sa lámal chlieb. Súper bol ťažký, rešpektujeme jeho silu, ešte sa vynasnažíme, aby sme vybojovali v závere jesene body a mali pokojnejšiu zimu."

Tomislav Marič, tréner DAC: "Bol to ťažký zápas, taký sme aj predpokladali. Hrali sme proti mužstvu, ktoré útočilo viac zozadu. Snažili sme sa streliť gól, mali sme aj niekoľko šancí, ale vedeli sme, že ak hráči Podbrezovej majú priestor, sú veľmi nebezpeční. Bol to typický zápas, v ktorom kto strelí gól, ten zvíťazí."