Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Fortunaliga

Podbrezová vydrela tri body, Myjavu porazila 2:1

Na snímke hráči Podbrezovej Foto: TASR/Dušan Hein

O výhre domácich ´železiarov´ rozhodol vďaka pokutovému kopu Škutku.

Brezno 29. apríla (TASR) - V dohrávanom stretnutí 24. kola Fortuna ligy, ktoré na breznianskom štadióne znemožnil odohrať v pôvodonom termíne nespôsobilý terén, boli úspešnejší domáci zo ŽP Šport Podbrezová, keď Spartak Myjava zdolali 2:1. Po bezgólovom počase sa v rozkúskovanej hre častými faulami presadili najskôr Myjavčania v 69. min po falšovanej strele Daniela, domáca Podbrezová vyrovnala po hlavičke Kupčíka v 77. min. Nakoniec sa z troch bodov radovali 'železiari' vďaka pokutovému kopu Škutku v 87. minúte.

Hráči si mohli v odloženom zápase 24. kola FL užívať počasie, s dobrým terénom i slnkom, ktoré akoby chcelo vynahradiť spomienku z pôvodného termínu na nespôsobilý terén. Hostí kde kto favorizoval, hlavne aktuálna tabuľka ich zvýhodňovala a aj história vzájomných zápasov. Domáci sa naopak snažili zvrátiť tradíciu prehratých zápasov, no spočiatku si zvolili priveľmi opatrný štýl. Museli sa brániť, už v 1. min Černáček volejom hneď po rohu minul bránku a v 5. min hlavičku Kuzmu odvrátil obranca Minčič a zabránil pohrome. Až potom sa domáci viac pustili do útočenia a aj keď sa v prehustenom priestore ťažko presadzovali, viackrát nádejnými centrami vyvolali rozruch v šestnástke. V 16. min Kochan spoza šestnástky po zemi prinútil Solničku k prvému vážnemu zákroku, z diaľky sa pokúšal ohroziť bránku aj Podio v 18. min a strelu Gála-Andrezlyho v 24. min Solnička poľahky pokryl. Od hostí, ktorí mali za sebou podstatne optimistickejšiu sériu v lige ako 'železiari', sa čakalo viac ofenzívy, v 25. min Migaľa stojac pri žrdi zabránil odrazenej lopte v ceste za bránkovú čiaru, to však bola len jedna z mála situácií, ktorá Myjavčanov v útoku šľachtila. Po zmene strán v 49. min napálil bez prípravy Nworah po hlavičkovom súboji Škutku ponad bránku. V 54. min po nahrávke Kochana mal tutovku na nohe Nworah, trafil však rovno do náručia Solničku. Až 69. min priniesla gól, po ľavom krídle rýchlo zbehol Ciprys a Daniel krútenou, nie príliš prudkou strelou prekvapil Penku v bránke. Výsledok sa snažil zachrániť domáci Migaľa v 73. min skákanou strelou do tváre Solničku, no podarilo sa to až Kupčíkovi v 77. min hlavou po centri Podia z priameho kopu. O troch vydretých bodoch pre domácich rozhodol Škutka v 87. min z pokutového kopu po faule Jastrába na Podia.

ŽP Šport Podbrezová - Spartak Myjava 2:1 (0:0)
Góly:
77. Kupčík, 87. Škutka z pok. kopu - 69. Daniel. Rozhodca Kráľovič, ŽK: J. Pančík - Duga, Jastráb, Marček, 2125 divákov.

ŽP Šport Podbrezová: Penksa - Migaľa, Kupčík, Minčič, Greško - Gál-Andrezly (90+. Šlapák), Kochan, Podio, Harvilko (74. J. Pančík) - Škutka, Nworah (61. Hovančík)

Spartak Myjava: Solnička - Kolár, Jánošík, Černáček, Častulín (70. Janco) - Marček, Bilovský - Daniel, D. Duga (59. Jastráb), Ciprys - M. Kuzma

Hlasy po zápase:

Branislav Benko, tréner Podbrezovej: "Videli sme celkom zaujímavý zápas, veľa osobných súbojov. Mali sme hernú prevahu, aj s pár dobrými šancami, no brankár hostí dobre zachytal. Náš si pochvalu nezaslúžil, pretože takú polostrelu musí z bránky vyhlavičkovať. Sme šťastní, že po dlhých rokoch sme Myjavu zdolali, hráči si zaslúžia pochvalu za súdržnosť, bojovnosť, hlavne po inkasovanom góle."

Peter Gergely, tréner Myjavy: "My sme po štyroch dobrých zápasoch odohrali najslabší. Vedeli sme, že domáci budú pod tlakom, zápas bol nervózny, strelili sme vedúci gól a mohli ho ukončiť lepšie, aspoň na remízu. Neustrážili sme štandardku, vyrobili zbytočný faul v šestnástke, kde nás bolo dosť. Zápasu by svedčala remíza, domáci boli možno bojovnejší."

Erik Daniel, jediný strelec gólu Myjavy: "Brankár asi nemal svoj deň, bola to strela do stredu, sám som sa prekvapil, že loptu pustil. Prestali sme potom napádať, z autu sme urobili penaltu, bohužiaľ. Výkon nebol optimálny, mali sme zápas zvládnuť, no aj bez dobrého výkonu sme mohli vyhrať."

Ľuboš Kupčík, autor jedného gólu Podbrezovej: "Bolo to náročné, dosť nás zrazil inkasovaný gól, a to sme mali loptu viac na kopačkách. Pri góle mi pomohol výborný prudký center, šiel som do neho razantne, bol to môj druhý v sezóne. Víťazstvo sme potrebovali po sériách prehier, s blokom v hlavách sa nám ťažko trénovalo, teraz by malo byť lepšie."

Dávid Škutka, strelec rozhodújúceho gólu z penalty: "Chceli sme vyhrať, tlačili sme, inkasovaný gól nás zomkol a zaslúžene sme zvíťazili. Zapli sme na plné obrátky, fanúšikom sme konečne chceli darovať víťazstvo. Penalta bola aj o nervoch, rozdýchal som to a nemýlil sa, dúfam, že nás toto víťazstvo povzbudí."