Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Fortunaliga

Prvou letnou posilou Spartaka Trnava obranca Boris Godál

Zápas 6. kola futbalovej Corgoň ligy FC Spartak Trnava - AS Trenčín 18. augusta 2012 v Trnave. Na snímke nová posila Trnavy Stevo Nikolič (uprostred) v hlavičkovom súboji s Ramónom da Silvom (vľavo) a Borisom Godálom z Trenčína. Foto: TASR/Peter Kollár

Gro kariéry strávil v Trenčíne, po skončení dorasteneckého veku hosťoval jednu sezónu v Moravanoch nad Váhom.

Trnava 9. júna (TASR) - Slovenský futbalový klub Spartak Trnava získal prvú letnú posilu. Ako TASR informoval klub prostredníctvom oficiálnej tlačovej správy, trnavské farby bude v novej sezóne obliekať obranca Boris Godál. S klubom sa dohodol na ročnej spolupráci s opciou.

Rodák z Lúk oslávil koncom mája 28. narodeniny. Gro kariéry strávil v Trenčíne, po skončení dorasteneckého veku hosťoval jednu sezónu v Moravanoch nad Váhom. Pred odchodom do poľského Zaglebie Lubin, odkiaľ teraz prichádza do Trnavy, patril medzi najlepšie hodnotených stopérov slovenskej ligy.

"Som šťastný, že sme sa dohodli so Spartakom. Zmluva sa rodila cez môjho manažéra Braňa Jašúrka, všetko prebehlo hladko a dohodli sme sa rýchlo. Nachádzam sa v najlepšom futbalovom veku, je najlepší čas odovzdať skúsenosti," povedal Godál po podpise kontraktu. V Lubine odohral 17 zápasov a strelil jeden gól. Limitovalo ho zranenie kolena, už dlhšie však trénuje naplno. "Zdravotne som na sto percent v poriadku, aj preto ma teší, že Spartak prejavil o moje služby záujem. Budem sa snažiť splatiť dôveru čo najskôr. Očakávam víťazstvá a boje o najvyššie priečky. Spartak prešiel obmenou kádra, dlho sa spomínajú najvyššie ciele. Onedlho bude hotový nový štadión, všetko zapadá do jedného veľkého puzzle, ktoré by sa mohlo tento rok poskladať," dodal 188 centimetrov vysoký obranca, ktorý je využiteľný v strede a aj na pravom kraji obrany.

O Godálove služby sa zaujímal aj Slovan Bratislava, v hre bolo aj pôsobenie v Górniku Zabrze. V Trnave ho však čaká aj podpora v hľadisku. "Celé moje okolie a rodina sú veľkými fanúšikmi Spartaka, hlavne môj brat, pre ktorého bude môj príchod k červeno-čiernym asi veľká správa, pretože som ho do poslednej chvíle držal v napätí, kde skončím," doplnil Godál.

Príchod hráča za trnavskú stranu dolaďoval generálny manažér Spartak Viktor Blažek. "O Borisovi sme vedeli dlhší čas, to, že sme sa dohodli, považujem za naše víťazstvo. Ponuky mal aj z iných klubov. Rokovania považujem za korektné, nakoniec prišlo k dohode a spokojné sú, myslím si, obe strany. Verím, že Boris bude pre nás veľkou posilou aj do budúcnosti, vystuží naše defenzívne rady a bude lídrom tímu ako bol v Trenčíne i Poľsku. Zmluva znie na rok, kedykoľvek si však k nej môžeme sadnúť a upraviť ju. Pre nás je dôležité, že sme zmluvu podpísali od 15. júna. Verím, že všetko papierovo stihneme doladiť tak, aby bol Boris do polnoci 22. júna na súpiske aj pre Európsku ligu," uviedol funkcionár "andelov".