Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Fortunaliga

Saymon Cabral predĺžil hosťovanie v Spartaku Trnava do júna 2022

Na archívnej snímke vľavo hráč Trnavy Cabral Saymon. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

V tomto ročníku skóroval už štyrikrát, naposledy do siete Žiliny, a pridal aj štyri gólové asistencie.

Trnava 19. marca (TASR) - Brazílsky futbalista Saymon Cabral sa s vedením Spartaka Trnava dohodol na predĺžení hosťovania o ďalší rok do júna 2022. Informoval o tom oficiálny web fortunaligového klubu.

Dvadsaťročný krídelník bol pôvodne v Spartaku na hosťovaní do konca aktuálnej sezóny z brazílskeho Avaí FC. Oba kluby, ako aj hráč, sa dohodli na predĺžení tejto spolupráce o ďalší rok s opciou na trvalý prestup.

Saymon Cabral prišiel do Trnavy v auguste 2019, začínal v červeno-čiernom doraste a prvý štart za áčko si pripísal v nadstavbe v minulej sezóne proti Žiline. V zostave sa udomácnil a odvtedy odohral všetky ligové aj pohárové zápasy. Dovedna ich má za necelý rok na svojom konte 32. Spolu s brankárom Dobrivojom Rusovom boli dvojicou, ktorá nastúpila do každého ligového zápasu v tejto sezóne.

"Keď prišiel do dorastu, bolo hneď vidno, že je niekde inde ako jeho rovesníci. My tréneri sme veľmi rýchlo tlačili na to, aby sa posunul do áčka. Momentálne sme v situácii, že je to pre nás jeden z kľúčových hráčov. Saymon je ideálny typ na ihrisko aj do kabíny. Po svojom príchode okamžite zapadol a kabína si ho obľúbila. Je to víťazný typ a jeho progres je výrazný," povedal tréner Michal Gašparík.

Prvý gól strelil mladý Brazílčan v minulosezónnej baráži proti Trenčínu. V tomto ročníku skóroval už štyrikrát, naposledy do siete Žiliny, a pridal aj štyri gólové asistencie.