Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

FORTUNALIGA: Slovan remizoval v šlágri 6. kola so Žilinou 1:1

Na snímke David Strelec (Slovan) po nepremenenej šanci v zápase 6. kola futbalovej Fortuna ligy ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina 25. augusta 2019 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Domáci tréner Ján Kozák ml. urobil v základnej zostave desať zmien v porovnaní s víťazným zápasom s PAOK Solún.

Bratislava 25. augusta (TASR) - Futbalisti majstrovského Slovana Bratislava remizovali v nedeľnom šlágri 6. kola Fortuna ligy 2019/2020 na Tehelnom poli s MŠK Žilina 1:1. Zverenci Jána Kozáka ml. aj Jaroslava Kentoša v súťaži stratili prvé body.

ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina 1:1 (1:0)

Góly: 37. Ratao - 80. Káčer (z 11 m). Rozhodovali: Glova - Štrbo, Hrčka, ŽK: Apau - Holec, Balaj, 7850 divákov

Slovan: Greif – Apau, Bajrič, Guzmics, Suchockij – Nono (84. Holman), Rabiu - Daniel, Ratao (62. Ljubičič), Dražič (71. Moha) - Strelec

Žilina: Holec - Kaša (46. Myslovič), Minárik, Králik, Tomič - Káčer, Demiri - Diaz, Bernát (81. Balaj), Vallo (58. Ďuriš) - Boženík


Domáci tréner Ján Kozák ml. urobil v základnej zostave desať zmien v porovnaní s víťazným zápasom s PAOK Solún. Slovan začal lepšie, mal viac z hry. Počas prvých pätnástich minút si vypracoval tri šance, strely Strelca a Daniela však išli vedľa a Dražič namieril len do stredu žilinskej bránky. Potom sa hralo len medzi šestnástkami a chýbali šance i rýchlejšie kombinácie. "Belasí" sa dostali do vedenia v 37. minúte vďaka obrovskej chybe v obrane hostí, keď Králik stratil loptu v šestnástke, prebral ju Strelec, ktorého Holec musel faulovať. Ratao pokutový kop síce nepremenil, ale z následnej dorážky bezmocného Holeca prepálil. O pár minút povzbudení domáci opäť zahrozili, ale šancu Rataa výborne zlikvidoval Holec a tak sa išlo v polčase do šatní za najtesnejšieho vedenia majstra.

V 50. minúte po akcii Dražiča doťukol do siete loptu Ratao, ale bol v ofsajde. Žilina sa snažila hrať na polovici domácich, tí však dôsledne bránili. V 61. minúte síce hostia dostali loptu za Greifov chrbát, ale bolo to s útočným faulom a Bernátov gól neplatil. V 65. minúte mal na hlave gól na 2:0 Strelec, z tesnej blízkosti však loptu po centri Daniela trafil tesne vedľa. Vzápätí na druhej strane preveril Greifa nebezpečnou strelou Boženík, brankár domácich vyrazil na roh. Zápas mal náboj, hostia stále dobýjali domácu hradbu. Prelomiť sa im ju podarilo v 80. minúte, keď po faule Apaua na Diaza v šestnástke Káčer suverénne premenil penaltu. V 84. minúte mohol strhnúť víťazstvo na stranu Slovana striedajúci Ljubičič, ale po skrumáži v šestnástke napálil len nad. Slovan v závere Žilinu prišpendlil do jej pokutového územia, a aj keď sa diváci dožadovali dvoch penált po faule a ruke, stav už sa nezmenil.

Hlasy ténerov:

Ján Kozák ml., tréner Slovana: "Chceli sme vyhrať, čo sa nám žiaľ nepodarilo. Mali sme viac čistých gólových príležitostí, zaslúžili sme si vyhrať. Ale futbal býva aj taký. Nie vždy to vyjde. Žilina bola v druhom polčase silnejšia na lopte ako v prvom. My ale vieme hrať lepšie. Už sa sústredíme na štvrtok."

Jaroslav Kentoš, tréner Žiliny: "Z môjho pohľadu sa nám prvý polčas nevydaril. Slovan bol lepší. My sme hrali bez odvahy a s príliš veľkým rešpektom. Náš výkon nebol dobrý. Potom sme urobili zmeny v rozostavení na prospech tímu. Náš výkon bol v druhom polčase ďaleko lepší. S výsledkom sme spokojní. Držím palce Slovanu v odvete s PAOK."