Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

Slovan sa na Žitnom ostrove revanšoval za jedinú prehru v sezóne

Na snímke zľava Matúš Malý (Dunajská Streda) a Mohammed Rharsalla Kadfi (Slovan) v zápase 3. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy vo futbale v skupine o titul DAC 1904 Dunajská Streda - ŠK Slovan Bratislava 1. júla 2020 v Dunajskej Strede. Foto: TASR - Jakub Kotian

Po uvoľnení opatrení na športových podujatiach smú byť od 1. júla fortunaligové štadióny zaplnené do polovice svojej kapacity.

Dunajská Streda 2. júla (TASR) - Futbalisti ŠK Slovan Bratislava si pripísali dvadsiate víťazstvo vo Fortuna lige 2019/2020. V stredajšej dohrávke 3. kola nadstavbovej skupiny o titul zvíťazili na štadióne FC DAC 1904 Dunajská Streda 3:1, vďaka čomu sa revanšovali svojmu jedinému tohtosezónnemu premožiteľovi.

Zverenci Jána Kozáka prehrali v najvyššej slovenskej súťaži ešte 1. septembra 2019, keď v 7. kole základnej časti podľahli práve v MOL Aréne 2:5. Na konte majú štyri remízy a ináč len víťazstvá. Naplno zabodovali aj po tom, ako si obhajobu majstrovského titulu zabezpečili už v predchádzajúcom kole. "Myslím si, že majster by mal ukázať kvalitu všade, kde príde. Výkon bol z našej strany dobrý, samozrejme, vždy sa nájdu nejaké veci, ktoré sa dajú zlepšiť. Celkovo bola úroveň zápasu nadštandardná. Bolo mnoho šancí na oboch stranách a my sme boli šťastnejší tím. Oba tímy si môžu povedať, že mohli vyhrať, ale aj, že remíza by bola zaslúžená. Rozhodlo asi šťastíčko pri druhom góle, bol tam tečovaný center a prepadlo to zadnú žrď," povedal Dominik Greif.



Brankár Slovana predovšetkým v druhom polčase viackrát podržal spoluhráčov pri veľkých príležitostiach súpera, no ocenil tiež svojho náprotivka Martina Jedličku, ktorý takisto chytil viacero tutoviek: "Bolo ich tam viac, zneškodnil aj jednu strelu do 'prázdnej' bránky a potom niekoľko situácií jedna na jedna. Naozaj preukázal kvalitu, ale veď o nej všetci vieme, že ju má." Jedlička z mikrosúboja dvoch mladých brankárov vzišiel ako zdolaný, v závere ho dvakrát prekonal Moha: "Bolo to hore-dole, pre fanúšikov dobrý zápas. Škoda, sedem minút pred koncom som chytil vysokú loptu a určite som ju mal podržať. Zle som to trafil a už sa to viezlo, nakopili sa chyby a bol z toho smolný gól, ktorý sme si ani nezaslúžili. Ten tretí gól bol už taký poisťovací. Nemôžete hodnotiť prehratý zápas, že bol najlepší."

Po uvoľnení opatrení na športových podujatiach smú byť od 1. júla fortunaligové štadióny zaplnené do polovice svojej kapacity. Do Dunajskej Stredy zavítalo uprostred pracovného týždňa na dohrávaný šláger 6120 divákov. "Najmä nám chýbali fanúšikovia, takže to bolo poznať. Tešili sme sa na nich, je škoda, že nemohol byť plný dom, verím, že na Slovan by prišlo 12.000 ľudí. Také sú pravidlá, s tým sa nedá nič robiť. Mrzí ma, že sme im nedoparili aspoň ten bod," dodal Jedlička.

Z účasti fanúšikov mal radosť aj hosťujúci tréner Kozák. Jeho zverenci si domáce publikum užijú v sobotu v predposlednom kole FL proti MFK Zemplín Michalovce a aj v stredu 8. júla, keď Tehelné pole hostí finále Slovenského pohára. Slovan sa v ňom stretne s MFK Ružomberok: "Sčasti sme mysleli aj na to, ale určite máme ešte veľmi dôležitý zápas s Michalovcami, v ktorom chceme vyhrať. Vyskúšali sme si niečo, niektorí hráči ukázali, že majú formu, akú si predstavujeme, niektorí vedia hrať lepšie. Keby nebola sezóna ovplyvnená koronou, možno by po zisku titulu bol problém s motiváciou. Odohrali sme však menej zápasov, hráči sa tešili a myslím si, že to ukázali na ihrisku."