Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Fortunaliga

FORTUNA LIGA: Stredopoliar Duranski novou posilou ŠKF Sereď

Na archívnej snímke hráči ŠKF iClinic Sereď oslavujú gól. Foto: TASR/Martin Palkovič

Rodák zo Skopje odštartoval profesionálnu kariéru v drese Slavie Praha, keďže v hlavnom meste ČR vyrastal od svojich štyroch rokov.

Sereď 7. februára (TASR) - Novou posilou futbalového klubu ŠKF iClinic Sereď sa stal macedónsky stredopoliar Filip Duranski. V tíme má nahradiť Denisa Ventúru, ktorý prestúpil do rumunského FC Academica Clinceni. Informovala o tom oficiálna webstránka fortunaligistu.

Dvadsaťosemročný defenzívny stredopoliar Duranski už stihol odohrať za Sereď niekoľko prípravných stretnutí, v ktorých svojím výkonom presvedčil trénerov i vedenie klubu. Rodák zo Skopje odštartoval profesionálnu kariéru v drese Slavie Praha, keďže v hlavnom meste ČR vyrastal od svojich štyroch rokov. V rokoch 2009-2012 nastúpil za "zošívaných" v troch ligových stretnutiach. V roku 2011 hosťoval zo Slavie v Mladej Boleslavi, v tomto kariérnom období si pripísal aj päť štartov za reprezentačnú 21-ku. Jeho kariéra neskôr pokračovala v severomacedónskych tímoch FK Horizont Turnovo, Rabotnički Skopje a FK Sileks Kratovo.