Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

Trenčania chcú na jar zabojovať o historicky prvý majstrovský titul

Martin Ševela. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Jesenný vicemajster stráca na vedúcu Žilinu tri body a vedenie tímu spod hradu Matúša Čáka má len tie najvyššie ambície.

Trenčín 26. februára (TASR) - Futbalisti AS Trenčín pôjdu do jarnej časti Fortuna ligy 2014/15 s cieľom získať prvý titul v klubovej histórii. Jesenný vicemajster stráca na vedúcu Žilinu tri body a vedenie tímu spod hradu Matúša Čáka má len tie najvyššie ambície.

"Postavenie v tabuľke je jasné. Predurčuje nás k tomu a dáva nám zodpovednosť, aby sme o majstrovský titul zabojovali. Myslím, že za to, čo sme v klube za sedem rokov odviedli si aj zaslúžime, aby sme možno aj takýto výsledok dosiahli. Máme historickú šancu, ktorá sa tu ešte neobjavila. O titul budeme bojovať po prvý raz a všetci sa na to veľmi tešíme. Chceme to prežiť tak, aby sme mali z toho dobrý pocit, aby sme priniesli radosť fanúšikom a mestu," naznačil jarné ciele Trenčanov generálny manažér klubu Róbert Rybníček. Počas zimy opustili káder traja kľúčoví stredopoliari a spolu s nimi aj 16 jesenných gólov. Naopak, stred poľa vystužili Holanďania Gino van Kessel a Ryan Koolwijk. "Nechcem byť neskromný, ale transférové okno nám vyšlo presne podľa predstáv. Všetky výmeny sme uskutočnili k maximálnej spokojnosti, doplnenie kádra bolo adekvátne. Určite nie sme slabší, ako sme boli pred koncom jesennej časti," dodal Rybníček.

Aj tréner Martin Ševela tvrdí, že Trenčania budú chcieť ukázať, že sú najlepší na Slovensku. "Máme šancu na titul, je to pre nás nová skúsenosť, historická pre klub i mesto. My sa tomu nebudeme brániť, nie sme alibisti. Pred nami je však 14 kôl a veľký počet bodov na získanie. Bude záležať od zdravotného stavu tímu, aktuálnej formy hráčov nielen našich, ale aj súperových. Nechceme sa sústrediť na tabuľku, ale len sami na seba," uviedol Ševela. Kouč AS bol so zimnou prípravou spokojný: "Príprava naplnila očakávania. Viac sme trénovali s loptou ako behali, nacvičovali herné situácie. Odišli Hajradinovič, Simon a Mišák, verím, že noví hráči ich adekvátne nahradia. Staronovou posilou je Gino van Kessel. Jeho kvality poznáme, bude dôležité, ako sa bude prezentovať na ihrisku. Ryan Koolwijk mal v decembri tréningový výpadok, jeho pripravenosť ešte nie je úplne podľa našich predstáv, budeme musieť na tom popracovať."

Kapitán tímu Peter Kleščík potvrdil, že aj kabína je pripravená zabojovať o historický primát. "Slovo titul sa medzi nami až tak veľmi neskloňuje, ale my sme si vedomí našej sily, máme na to, aby sme na majstra siahali. Všetci chalani sú nastavení na to, aby sme zachytili úvod sezóny a vedúcu Žilinu ponaháňali čo to dá. Hlavne sa chceme sústrediť sami na seba, ak budeme vyhrávať, nebudeme sa musieť pozerať na ostatných. Príprava bola veľmi dobrá, odohrali sme niekoľko zápasov s kvalitnými súpermi v Česku i Turecku," hodnotil Kleščík.

Trenčania túžia nielen po titule, ale aj po novom štadióne. Búracie práce sa na tom starom už skončili, na rade je výstavba nového domovského stánku. "Pracujeme na tom intenzívne, vízie vyzerajú veľmi dobre. Ak všetko pôjde podľa plánov, so samotnou výstavbou by sme chceli začať koncom tohto alebo začiatkom budúceho roka. Ja verím, že sa nám to podarí," povedal k téme nového štadióna Róbert Rybníček.

Súpiska AS Trenčín pre jarnú časť Fortuna ligy 2014/15:
brankári: Igor Šemrinec, Adrián Chovan, Matej Vozár
obrancovia: Lukáš Skovajsa, Milan Rundič, Kingsley Madu, Peter Čögley, James Lawrence, Ramón Rodríguez da Silva, Peter Kleščík
stredopoliari: Damián Bariš, Ryan Koolwijk, Ibrahim Rabiu, Jakub Holúbek, Karol Mondek, Matúš Bero, Stanislav Lobotka
útočníci: Gino van Kessel, Jairo de Macedo da Silva, Dávid Guba, Martin Vlček, Emmanuel Edmond

odchody:
Moses Simon, Haris Hajradinovič (obaja prestup do KAA Gent/Belg.), Daniel Bednárik (dlhodobé zranenie), Patrik Mišák (prestup do Baník Ostrava/ČR), Matúš Opatovský (hosťovanie v Slovane Nemšová/III. liga)

príchody:
Ryan Koolwijk (prestup z FC Dordrecht/Hol.), Gino van Kessel (prestup z Arles-Avignon/Fr.), Matej Vozár (návrat z hosťovania v Spezia Calcio/Tal.), Damián Bariš (návrat z hosťovania v Novom Meste nad Váhom/II. liga), Martin Vlček (dorast AS Trenčín)