Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

Majstrovský Trenčín skúša šesticu legionárov z Nigérie, Jamajky a Číny

Na snímke čínske posily v AS Trenčín Wang Č'-chang (vľavo) a Ťin Čchang-jao (druhý zľava) počas začiatku letnej prípravy pred novým ročníkom Fortuna ligy 2015/2016 v Trenčíne 15. júna 2015. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Dôležitým termínom je 22. jún, keď sa vo švajčiarskom Nyone uskutoční žreb 2. predkola Ligy majstrov.

Trenčín 15. júna (TASR) - Futbalisti novopečeného slovenského majstra AS Trenčín odštartovali v pondelok letnú prípravu na fortunaligovú sezónu 2015/2016 s tridsiatkou hráčov, zatiaľ však bez viacerých legionárov. Zverencov trénera Martina Ševelu čaká mesiac prípravy s jedným sústredením v Česku a siedmimi prípravnými zápasmi.

"Dnes sme začali letnú prípravu na novú sezónu. Na úvodnom tréningu mohli tréneri počítať s 30 hráčmi. Ešte nám chýbali legionári - Rabiu, Madu, Van Kessel, Koolwijk a Edmond. Naopak, veľmi radi sme privítali v mužstve štyroch dorastencov, ktorí už trénovali s áčkom a sú pre nás prísľubom do budúcnosti. Na skúške máme aj šiestich legionárov - dvoch Nigérijčanov, dvoch Číňanov a dvaja prišli z Jamajky. V najbližších dňoch sa vykryštalizuje situácia okolo príchodov a odchodov," informoval TASR generálny manažér AS Trenčín Róbert Rybníček.

Už po piatich dňoch odohrá AS dve stretnutia proti Spartaku Myjava. S deviatym mužstvom uplynulého ročníka najvyššej slovenskej súťaže sa stretne v sobotu 20. júna o 11.00 a 13.00 na ihrisku v Nemšovej. Následne mužstvo cestuje na už tradičné sústredenie za výbornými podmienkami v stredných Čechách. V rámci projektu "Česko-slovenského futbalového srdca" odohrajú Trenčania tri stretnutia. Postupne narazia na Mladú Boleslav (4. miesto v Synot lige), Bohemians 1905 Praha (8. miesto) a Duklu Praha (6. miesto).

Po návrate na Slovensko ich čakajú ešte dva domáce prípravné zápasy proti českým ligistom. Začiatkom júna sa stretne AS s deviatym tímom najvyššej českej súťaže a tradičným súperom 1. FC Slovácko. Testom pred vstupom do sezóny bude duel so SK Sigma Olomouc. Mužstvo z Hanej sa vracia do českej najvyššej súťaže po ročnej pauze ako nováčik.

Ďalším dôležitým termínom je 22. jún, keď sa vo švajčiarskom Nyone uskutoční žreb 2. predkola Ligy majstrov. Prvý zápas je na programe 14. alebo 15. júla, odvetu odohrá slovenský majster 21. alebo 22. júla. Úvodné kolo nového ročníka Fortuna ligy je naplánované práve medzi týmito dvoma zápasmi - 18. júla.