Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

V Michalovciach zatiaľ počítajú najmä straty, cieľom prvá šestka

Na snímke tréner MFK Zemplín Michalovce Anton Šoltis na prvom tréningu zimnej prípravy na jarnú časť Fortuna ligy v Michalovciach 7. januára 2019. Foto: TASR/Roman Hanc

V úvode sezóny 2018/19 to miestami vyzeralo na boj o záchranu, výrazné zlepšenie výsledkov však Michalovčanov vynieslo do pokojnejších vôd tabuľky. Zimujú na 7. priečke.

Michalovce 7. januára (TASR) - Bez viacerých hráčov z jesennej časti Fortuna ligy odštartovali futbalisti MFK Zemplín Michalovce spoločnú prípravu na jarnú časť. V kádri trénera Antona Šoltisa prišlo zatiaľ najmä k redukcii, postupne by však mali prichádzať nové tváre. Vydarený záver jesene posunul Michalovčanov na hranicu prvej šestky, účasť v lepšej polovici Fortuna ligy je preto jednoznačný cieľ do úvodu jari.

V úvode sezóny 2018/19 to miestami vyzeralo na boj o záchranu, výrazné zlepšenie výsledkov v druhej polovici jesennej časti však Michalovčanov vynieslo do pokojnejších vôd tabuľky. Zimujú na 7. priečke, iba o skóre za šiestou Nitrou. Tri domáce zápasy, ktoré MFK Zemplín odohrá do rozdelenia súťaže na dve polovice, budú proti tabuľkovým susedom - Seredi, Nitre a Trenčínu.

Nečudo, že sa v klube hovorí o postupe medzi najlepšiu šestku. "To je náš tajný cieľ. Ja som o tom hráčom hovoril už pred sezónou. Prvá časť jesene na to nevyzerala, druhá už bola fantastická. Sme blízko, zároveň aj ďaleko. Verím, že káder doplníme dostatočne na to, aby sme zabojovali o prvú šestku. Chceme to z mnohých dôvodov, má to viac výhod než nevýhod. Je to lákavejšie pre divákov aj pre hráčov," uviedol tréner Šoltis.

Kormidelník MFK počítal na prvom tréningu najmä straty. "Do poľských klubov sa vrátili štyria hráči, ktorí boli u nás na hosťovaní - Sulley, Ilosi, Nawotka a Kurminowski. S Peťom Kavkom a Blažejom Vaščákom sme sa nateraz rozišli. Na prvom tréningu nám chýbalo sedem hráčov. Na sústredení so slovenskou "dvadsaťjednotkou" je Peter Kolesár, v pozícii náhradníkov sú tam aj Matúš Vojtko a Denis Petro. Ostatní chýbali pre zdravotné problémy. Novými tvárami sú dvaja mladíci, ktorí sú u nás na skúške - Ukrajinec Ostap Malaševskij z trnavského béčka a Erik Hlaváč z Bernolákova. Nie sú to hotoví hráči, skôr je to vklad do budúcnosti. Verím, že do tímu príde aj patričná kvalita, aby sme sa dostali do vytúženej šestky," poznamenal Šoltis.

"Sme zvyknutí na viacero odchodov aj príchodov počas zimnej i letnej prestávky. Teraz budeme mať viac času na zohratie sa, preto verím, že sa zmeny v kádri neprejavia negatívne. Máme dobrý žreb zápasov, zo štyroch kľúčových hráme tri doma, navyše sú to zdolateľní súperi," povedal stredopoliar Jozef-Šimon Turík.

V klube naďalej pokračuje Igor Žofčák. Najskúsenejší z kádra má zmluvu, podobne ako v jesennej časti, prispôsobenú svojmu civilnému zamestnaniu, ktorému sa venuje popri futbalu. "Igor má osobitý model dohody. Niekedy mu pracovné povinnosti dovolia hrať, niekedy nie. Je to o vzájomnej dôvere, ja s tým nemám problém," netajil Šoltis.

Program prípravných zápasov MFK Zemplín Michalovce:

Sobota, 12. januára: Debrecín – Michalovce
Streda, 16. januára: Michalovce – Trebišov
Sobota, 19. januára: Michalovce – Liptovský Mikuláš
Streda, 23. januára: Michalovce – FC Košice
Sobota, 26. januára: Michalovce – Kisvárda
Streda, 30. januára: Nowy Sacz – Michalovce (sústredenie v Tatrách)
Sobota, 2. februára: Banská Bystrica – Michalovce (sústredenie v Tatrách)
Sobota, 9. februára: Michalovce – Bardejov