Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

Trenčania chcú pohár prebrať už v sobotu, na LM ešte príliš nemyslia

Hráči futbalového klubu AS Trenčín zľava brazílsky obranca Ramón Rodríguez da Silva, jeho krajan a spoluhráč v útoku Jairo de Macedo da Silva, Stanislav Lobotka a brankár Igor Šemrinec (vpravo) oslavujú pred tréningom majstrovský titul vo futbalovej Fortuna lige 2014/2015 na štadióne v Trenčíne vo štvrtok 21. mája 2015. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

V sobotu sa celý Trenčín zahalí do osláv, svedkom korunovácie nového majstra pod Tatrami bude práve Žilina.

Trenčín 21. mája (TASR) - Pod hradom Matúša Čáka prvýkrát v histórii vypukli majstrovské futbalové oslavy. V klube sa snažia zabezpečiť, aby im vedenie Slovenského futbalového zväzu, hoci je to nezvyčajné, odovzdalo majstrovskú trofej už v sobotu 23. mája po domácom súboji predposledného 32. kola Fortuna ligy 2014/2015 so Žilinou.

Práve "šošoni" boli najväčším súperom Trenčanov v boji o ligové prvenstvo. Mužstvo trénera Martina Ševelu ale tlak zvládlo a historicky prvý titul pre Trenčín získalo dve kolá pred koncom ročníka, keď mu do kariet zahrala stredajšia prehra Žiliny doma so Slovanom Bratislava. Práve "belasých" Trenčín strieda na majstrovskom tróne.

"Snažíme sa to zariadiť tak, aj keď je to nezvyčajné, aby nám pohár odovzdali už v sobotu. Bude tu plný štadión ľudí, ktorí sú nadšení, prežívajú to a zaslúžia si to. Budem len rád, ak sa podarí zabezpečiť, aby to ľudia oslávili tu, a nie niekde vonku. Urobíme všetko preto," povedal na štvrtkovom stretnutí s médiami predseda predstavenstva a generálny manažér klubu Róbert Rybníček. "Sme šťastní. Musím povedať, že titul je určite v správnych rukách. A nielen preto, aké výkony sme predvádzali celú sezónu, ale aj preto, že je to silný osemročný príbeh, ktorý sa nedá opomenúť. Sledujú to ľudia na celom Slovensku a aj podľa reakcií, ktoré dostávam, nám to všetci prajú," dodal.

Na snímke generálny manažér futbalového klubu AS Trenčín Róbert Rybníček prichádza pred tréningom na oslavu majstrovského titulu vo futbalovej Fortuna lige 2014/2015 na štadióne v Trenčíne vo štvrtok 21. mája 2015.
Foto: TASR/Radovan Stoklasa


Martin Ševela prišiel do AS Trenčín vo februári roku 2009 ešte ako hráč. Postúpil s ním do najvyššej domácej súťaže, stal sa asistentom trénera a v septembri 2013 zasadol na lavičku AS v pozícii hlavného kouča. Cesta za majstrovským úspechom bola náročná, no drina a túžba priniesla veľký výsledok. "Pocity sú úžasné. Podarilo sa nám získať tento rok všetko, čo sa dalo. Pre Trenčín sme získali titul aj Slovenský pohár. Pracovali sme celý rok tvrdo, posunuli sme sa aj v psychickej stránke dopredu a to bolo dôležité. V posledných kolách hra nebola okulahodiaca, ale dôležité boli víťazstvá. Je super, že sme získali takúto skúsenosť a je dôležité využiť to aj v Lige majstrov. Je to odmena pre nás všetkých aj celý Trenčín," vyjadril sa Ševela, ktorý ale prestížnu Ligu majstrov 2015/2016, do ktorej jeho tím vstúpi v 2. predkole, ešte nerieši: "Na žreb LM ešte vôbec nemyslím, je to ďaleko. Ani menám nejakého želaného súpera a ani neviem, kto tam všetko už je, keď mám pravdu povedať. Necháme sa prekvapiť. Prial by som si, aby žreb bol milosrdný a dostali súpera, cez ktorého by sa dalo prejsť.

V sobotu sa celý Trenčín zahalí do osláv, svedkom korunovácie nového majstra pod Tatrami bude práve Žilina. A v AS to chcú zvládnuť na úrovni. "Musíme pretočiť hlavy z prvých osláv a s týmto pôjdeme aj do zápasu. Rozoberieme si to, bolo by krásne v sobotu zvíťaziť a potvrdiť s rivalom v boji o titul, že sme urobili maximum. Padol nám kameň zo srdca, môžeme byť uvoľnení, ale ideme do toho tak ako do každého zápasu s cieľom vyhrať," povedal Ševela.

Za hráčsku kabínu, ktorá si duel Žiliny so Slovanom pozrela spoločne v jednom z trenčianskych podnikov a netradične, no o to silnejšie drukovala Bratislavčanom, dostal slovo aj útočník Dávid Guba: "Pozerali sme zápas a cez polčas sme si už hovorili, že nevadí. Že to vyhráme tu s nimi. Ale nakoniec to Slovan otočil, vďakabohu, a my sme majstri už teraz. Všetci sme fandili Slovanu a potom prišla eufória. Ale v sobotu to ešte budú väčšie oslavy a bude to ešte krajšie." Aj Guba sa už teší na LM, v ktorej Trenčín túži obstáť: "Hrať Ligu majstrov je pre nás sen. Budeme sa snažiť, aby sme čo najlepšie zabojovali a dobre reprezentovali. Sme plní očakávania."

Témou, ktorá po zisku osláv zarezonovala, je aj momentálna prestavba štadióna na Sihoti. V klube veria, že miestne zastupiteľstvo pochopí jeho nutnosť a bude nápomocné v snahe vybudovať v meste moderný stánok. "Verím, že bude. Hodili sme rukavicu celému mestu, resp. jeho predstaviteľom, ktorí o tom rozhodujú. My sme krok urobili, teraz je to na nich, aby boli ústretoví voči nám. Mestu sme urobili veľkú reklamu, nielen na Slovensku, ale verím, že aj v Európe. Našou úlohou bude pracovať tak ako doteraz, posunúť naše méty vyššie a zlepšovať sa. Okúsime LM a budeme sa snažiť urobiť si dobré meno," povedal Ševela a tému neobišiel ani Rybníček: "Treba otočiť ďalšiu stránku histórie klubu. Toto je iba začiatok. Veríme, že sa nám podarí urobiť aj dobré meno v Európe. To je tá myšlienka pokračovania. Štadión a zázemie je nutnosť, aby sme sa niekam posunuli."