Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

Zlaté Moravce sa chcú udržať v prvej šestke, na skúške je mladý Srb

Na snímke futbalisti ViOnu sprava Tomáš Ďubek, Alexandros Kyziridis a Filip Balaj sa tešia po strelení gólu počas zápasu 14. kola Fortuna ligy ŠK Slovan Bratislava - FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble v Bratislave v nedeľu 22. novembra 2020. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Kouč Zlatých Moraviec hovoril aj o cieľoch, ktoré jeho tím má.

Zlaté Moravce 7. januára (TASR) - Futbalistom ViOnu Zlaté Moravce patrí po jesennej časti Fortuna ligy 2020/2021 štvrté miesto a účasť v prvej šestke by si chceli zachovať aj po skončení sezóny.

Prípravu absolvuje ViOn v domácich podmienkach. "Hráči trénujú individuálne už dva a pol týždňa, dostali plány. Takže sa neobávam, že im prvý tréning po prestávke bude robiť problém. Vzhľadom k situácii sme zvolili domáce prostredie, chceme minimalizovať riziko ochorenia," povedal tréner mužstva Ľuboš Benkovský.

Ako uviedol 31-ročný kormidelník, ViOn chce na jar predvádzať taký futbal, akým sa prezentoval na jeseň: "Chceme sa prezentovať tým, čím doteraz, ale samozrejme máme v pláne zlepšovať sa. Takže minimálne jednu až dve zmeny v systéme chceme nastaviť."

Zmeny nastali aj v kádri, ale nie je ich veľa. Na konci uplynulého roka vypršala zmluva útočníkovi Vladimírovi Tkáčovi, klub mu ju nepredĺžil. "Momentálne máme na skúške hráča zo Srbska, volá sa Siniša Jolačič. Pracovali sme na ňom už v lete. Je to stredový hráč defenzívneho charakteru. Prišiel aj Jakub Švec z Dunajskej Stredy, to je hráč, ktorý má predpoklady. Momentálne nemáme na lane hráča, ktorý by bol vyslovene posilou do ďalšej časti ligy. Káder je taký ako bol a tak to zrejme aj zostane. Nie sme si vedomí, že by mal niekto odísť," prezradil tréner ViOnu.

Kouč Zlatých Moraviec hovoril aj o cieľoch, ktoré jeho tím má. "Cieľ je prvá šestka. Môže sa čokoľvek zmeniť, situácia je nevypočítateľná, ale chceme uspieť. Čo bude potom, to sa uvidí."

Káder Zlatých Moraviec pre zimnú prípravu:



Brankári: Adrián Chovan, Patrik Lukáč, Peter Jeck
Obrancovia: Martin Balaj, Martin Chren, Peter Čogley, Matúš Čonka, Dávid Haspra, Šimon Kruľák, Jozef Menich, Matej Moško, Michal Pintér, Martin Tóth, Marko Vujič
Stredopoliari: Tomáš Ďubek, Denis Duga, Patrik Gahír, Tomče Grozdanovski, David Hrnčár, Siniša Jolačič, Martin Kovaľ, Alexandros Kyziridis, Adam Mihálik, Peter Orávik, Alex Pagačovič, Anton Sloboda, Marián Šmatlák
Útočníci: Filip Balaj, Marek Švec, Ľuboš Janek

PROGRAM ZIMNEJ PRÍPRAVY 2020/2021:

7. január – štart zimnej prípravy
16. január – FC Spartak Trnava – FC ViOn (13.00 h., umelá tráva v Trnave)
19. január – AS Trenčín – FC ViOn (13.00 h., umelá tráva v Trnave)
23. január – MFK Skalica – FC ViOn (13.00 h., umelá tráva v Senci)
30. január – FC ViOn – Železiarne Podbrezová (13.00 h., Zlaté Moravce)
6. február – FC ViOn – FC Spartak Trnava (14.00 h., dohrávka 18. kola FL)
13. február – MŠK Žilina – FC ViOn (začiatok jarnej časti FL)