Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Fortunaliga

Sereď tlačí topánka na stopérskom poste

Na snímke hráč ŠKF iClinic Sereď Adam Morong počas prvého tréningu v letnej príprave na nový ročník Fortuna ligy v Seredi v pondelok 20. júla 2020. Foto: TASR – Lukáš Grinaj

Hráči dostali po skončení sezóny týždeň voľna a rozpis individuálnych tréningov. Po krátkom oddychu sa znova spolu stretli.

Sereď 20. júla (TASR) – Dnes popoludní odštartovali netradične krátku letnú prípravu na nový ročník Fortuna ligy 2020/2021 aj futbalisti ŠKF iClinic Sereď. Deviaty tím uplynulej sezóny sa bude pripravovať v domácich podmienkach, odohrá štyri prípravné zápasy s Petržalkou, Komárnom, Galantou a v generálke na úvodné kolo ligy nastúpi proti MTK Budapešť. V novej sezóne by sa rád dostal do skupiny o titul.



„Sú tu nejakí hráči na skúške, ale potrebujem ich vidieť v prípravných zápasoch. Na základe toho, v akom svetle sa ukážu, budeme môcť uvažovať o ich angažovaní. Čo sa týka príchodov a odchodov, momentálne všetko riešime za pochodu. Určite však potrebujeme posilu na stopérsky post, pretože minulú sezónu sme dohrávali len s tromi stopérmi," prezradil pre TASR tréner Serede Peter Lérant.



Príprava na novú sezónu je krátka, hráči však majú podľa neho výhodu, že aspoň nevypadli z tempa. „Celý uplynulý polrok bol v dôsledku pandémie koronavírusu trocha neobvyklý, ale musíme sa tomu prispôsobiť. Čo sa týka cieľov do novej sezóny, kladieme si latku vyššie. Radi by sme skončili v prvej šestke, čo sa nám v minulom ročníku nepodarilo," dodal Lérant.



Hráči dostali po skončení sezóny týždeň voľna a rozpis individuálnych tréningov. Po krátkom oddychu sa znova spolu stretli.

„V týchto dňoch pracujeme na kreovaní kádra pre budúcu sezónu. A samozrejme veľké penzum času venujeme marketingovej komunikácii s možnými partnermi nášho klubu. Verím, že sa nám podarí prelomiť pomyselnú bariéru a presvedčíme firmy zo Serede a okolia. Myslím si, že klub ukázal svoju životaschopnosť a stal sa rešpektovaným účastníkom najvyššej futbalovej súťaže. Vie byť veľmi dobrým nástrojom mediálnej prezentácie, nakoľko futbal má na Slovensku po mediálnej stránke výsostné postavenie ako najrozšírenejší šport. V neposlednom rade nás veľmi teší práca mládežníckej akadémie ŠKF Sereď. Táto sezóna bola aj po tejto stránke prelomová pre klub. Pod vedením športového riaditeľa mládeže Miroslava Gregušku dennodenne pracuje desať trénerov a približne 160 detí. V tejto nastúpenej ceste treba vydržať a som presvedčený, že o pár rokov bude náš klub rešpektovanou zásobárňou kvalitných futbalistov," uviedol generálny manažér klubu Roman Adamčík.