Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Fortunaliga

Košice a Podbrezová stále čakajú na prvé body, na čele Žilina

Na snímke hráč ViOnu Zlaté Moravce Miloš Nikolič (vpravo) a hráč MFK Košice Oumar Diaby (vľavo) v zápase 3. kola Fortuna ligy medzi MFK Košice a ViOn Zlaté Moravce v Košiciach 27. júla 2014. Foto: TASR/Milan Kapusta

Futbalová Fortuna liga pokračovala v nedeľu ďalšími zápasmi 3. kola.

Košice 27. júla (TASR) - Už v 5. minúte hosťujúci Štrbák zastavil vo vlastnej šestnástke nedovolene Haskiča a hlavný arbiter nariadil pokutový kop. Loptu si na biely bod postavil Diaby, ale ponúknutú šancu nevyužil. V 10. minúte ešte Ružinský vytlačil zakončenie Charizopulosa mimo brány, ale následný rohový kop pretavil hlavou na gól Štrbák - 0:1. Na opačnej strane mohol vyrovnať hlavou Ostojič, ale lopta trafila iba pravú žrď Kováčovej brány. Hostia pozorne bránili a vyrážali do protiútokov, po jednom z nich v 26. minúte vypálil spoza šestnástky Charizopulos a strelou k pravej žrdi Ružinského brány upravil na 0:2. "Žlto-modrí" pridali smerom dopredu, v 32. minúte ešte Bukata neprekonal Kováča, no o päť minút neskôr už korigoval na 1:2 Haskič, ktorý zužitkoval ideálnu prihrávku Diabyho. Už o dve minúty neskôr Ružinský nedovolene atakoval unikajúceho Orávika a hlavný rozhodca ukázal druhýkrát v stretnutí na biely bod. Po Ďuricovom "dloubáku" košický brankár vyťahoval po tretíkrát v zápase loptu zo siete - 1:3. Tri minúty pred koncom prvého polčasu sa dostal do ideálnej šance zvnútra šestnástky Valenta, Ružinský si však dal pozor.

MFK Košice - ViOn Zlaté Moravce:


Druhé dejstvo odštartovala veľká príležitosť striedajúceho Nováka, jeho strelecký pokus však obrana hostí vytlačila na rohový kop. Ten istý hráč si v 53. minúte nabiehal na ideálny pas Haskiča, hosťujúci brankár dobre čítal hru a včasným vybehnutím zabránil zakončeniu. Na opačnej strane v 56. minúte Duričič opečiatkoval pravú žrď košickej brány. Aktívny Novák sa v priebehu nasledujúcich dvoch minút ocitol v dvoch príležitostiach, najprv jeho strela minula priestor troch žrdí a s následným lobom si poradil brankár Kováč. Košičania mali opticky navrch, zatlačili svojho súpera na jeho polovici ihriska, no cez kompaktnú obranu sa do konca zápasu nedokázali presadiť.


MFK Košice - ViOn Zlaté Moravce 1:3 (1:3)

Góly: 37. Haskič - 11. Štrbák, 26. Charizopulos, 39. Ďurica (z 11 m). Rozhodoval: Mastiš, ŽK: Ružinský - Štrbák, Szöke, 1135 divákov

Zostavy a striedania:
MFK Košice: Ružinský - Kavka (46. Novák), Ostojič, Sekulič - Korijkov (61. Huk) - Viazanko, Bukata, Skvašík, Pačinda - Haskič, Diaby (70. Kubík)
ViOn Zlaté Moravce: Kováč - Pavlenda, Nikolič, Štrbák, Chren - Duričič - Orávik, Sabo, Charizopulos (78. Pilát) - Valenta (73. Mashike), Ďurica (84. Szöke)

Hlasy po zápase:

Radoslav Látal, tréner Košíc: "Rozhodla nepremenená penalta. V minulej sezóne nás zdobila dôslednosť a poctivosť. To všetko je preč a dnes rozhodla nedisciplinovanosť, ktorú si vyriešime v kabíne. Na penaltu boli určení iní hráči. Dostať tri góly je veľa a máme týždeň na to, aby sme to zlepšili."

Branislav Mráz, tréner ViOn-u: "Pre nás krásne a veľké víťazstvo. Hráči pracovali počas týždňa a bolo z nich cítiť, že chcú v Košiciach uhrať výsledok. Vedeli sme, že Košice budú chcieť veľmi vyhrať, pretože majú za sebou negatívnu sériu. Prvý polčas bol bláznivý, veľa chýb v defenzívach. Dôležitý moment bol pri penalte domácich, pri ktorej nás podržal brankár. Išli sme do dvojgólového vedenia a napokon sme vyhrali polčas 3:1. Druhé dejstvo bolo z našej strany taktické a viac sme sa stiahli."


Trenčín zvíťazil nad Podbrezovou



Trenčania sa tešia po góle v zápase 3. kola futbalovej Fortuna ligy AS Trenčín - ŽP Šport Podbrezová, 27. júla 2014 v Trenčíne.
Foto: TASR/Radovan Stoklasa
Trenčín pred stretnutím pokropil hustý lejak a pokračoval aj počas zápasu. Hostia mohli skóre otvoriť v 9. minúte, keď po dlhom autovom vhadzovaní sa v päťke silovo presadil Podio, z otočky však nenamieril presne. Po dvanástich minútach sa Podbrezová osmelila opäť. Z veľkej diaľky vyskúšal šťastie Juraj Pančík. Postupom času domáci kolektív prebral aktivitu do svojich rúk, ale v záverečnej fáze útočných akcií mu chýbal väčší pokoj. V polovici 1. polčasu netrafil tečovanú loptu po rohovom kope osamotený kapitán Minčič. O 2 minúty na opačnej strane predviedol sólo Lobotka, prihral do šestnástky Simonovi, ale tomu v poslednej chvíli lopta odskočila. Nigérijský stredopoliar vzápätí chybu napravil, keď na gól nahral Hajradinovičovi, ktorý z 18 metrov prestrelil Maťašovského.

AS Trenčín - Podbrezová:



Úvod 2. polčasu Trenčania zaspali. V 47. min urobili chybu v obrane, keď prihrali voľnému Vaščákovi a ten z hranice šestnástky loptu trafil tvrdo a presne, Volešák bol však na mieste. Na opačnej strane mal gól na kopačke Simon, center od Kubíka však poslal iba do brvna. V 57. minúte potvrdil strelecký inštinkt Malec, keď zužitkoval Kubíkovu prihrávku a zvnútra päťky nedal Maťašovskému šancu. Hra sa následne odvíjala prevažne v strede ihriska bez výraznejších šancí na oboch stranách. Až v 70. minúte si z druhej vlny nabehol Hajradinovič a jeho strela do stredu brány vyprášila Maťašovského rukavice. Po rýchlej akcii sa k zakončeniu dostal aj Mondek, ale z uhla mal príliš ťažkú pozíciu na gólové ohrozenie brány. Z následnej akcie Simon loptu dobre netrafil. V záverečných minútach už Trenčania hostí zatlačili pred šestnástku. Aj keď ponúkli ešte niekoľko akcií, gól už nestrelili.

AS Trenčín - ŽP Šport Podbrezová 2:0 (1:0)

Góly: 27. Hajradinovič, 57. Malec.
Rozhodoval: Vlk, ŽK: Nosko, Gerec (Podbrezová), 1716 divákov.

Zostavy a striedania:

AS Trenčín: Volešák – Čögley, Ramon, Kleščík, Madu (81. Opatovský)– Lobotka – Hajradinovič, Holúbek, Simon – Kubík (67. Mondek), Jairo (40. Malec)

ŽP Šport Podbrezová: Maťašovský – Snitka, Kupčík, Nosko, Minčič – Kochan, Podio, Hovančík (32. Greško), M. Pančík – J. Pančík (58. Gerec), Vaščák (81. Kožička)

Hlasy po zápase:

Ivan Vrabec, tréner AS Trenčín: "Pre nás to bol pomerne ťažký zápas. Nemali sme ideálny vstup a viazla nám kombinácia. Po prvom góle z nás spadla obava a začali sme hrať svoju hru. Po prestávke a druhom góle sme ovládli hru. V závere sa už troška prejavila únava."



Jaroslav Kentoš, tréner Podbrezovej: "Do zápasu sme vstúpili aktívne a zaskočili domácich. Prvý gól sa ukázal ako rozhodujúci. Druhý polčas sme mali veľkú šancu Vaščákom. Potom sa potvrdilo nedáš-dostaneš. Po góle na 2:0 už domáci ovládli zápas."




tabuľka FL po 3. kole:

1. MŠK Žilina 3 2 1 0 6:2 7

2. AS Trenčín 2 2 0 0 4:1 6

3. Dukla Banská Bystrica 3 1 2 0 4:3 5

FK Senica 3 1 2 0 4:3 5

5. Spartak Trnava 2 1 1 0 3:0 4

6. Spartak Myjava 3 1 1 1 2:2 4

7. FC ViOn Zlaté Moravce 3 1 1 1 4:5 4

8. ŠK Slovan Bratislava 1 1 0 0 2:1 3

9. MFK Ružomberok 3 0 2 1 2:3 2

DAC Dunajská Streda 3 0 2 1 2:3 2

11. ŽP Šport Podbrezová 3 0 0 3 2:6 0

12. MFK Košice 3 0 0 3 3:9 0