Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Fortunaliga

Pasienky hostiteľom trenčianskych osláv, Ševela: Sme nohami na zemi

Na snímke radosť hráčov Trenčína po zápase 31. kole futbalovej Fortuna ligy ŠK Slovan Bratislava - AS Trenčín. Foto: TASR/Michal Svítok

Trenčín je iba druhým slovenským klubom, ktorý dve sezóny po sebe získal double.


Bratislava 8. mája (TASR) - Po roku si futbalisti AS Trenčín opäť vychutnali majstrovské oslavy. Titul vo Fortuna lige 2015/2016 definitívne vybojovali na ihrisku ich najväčšieho rivala Slovana Bratislava, nad ktorým v nedeľňajšom šlágri 31. kola zvíťazili 4:0. V útrobách Pasienkov sa rozpútala nefalšovaná trenčianska radosť, hráči si v šatni z plných hrdiel zakričali a chystali sa na veľké oslavy doma pod Čákovým hradom. Náladu im nepokazila ani skutočnosť, že s víťaznou trofejou Esencia hry sa budú môcť oficiálne tešiť až 20. mája po poslednom ligovom zápase so Skalicou.

Trenčín od úvodu sezóny nastolil majstrovský kurz. Jesennú časť zvládol bravúrne, zverenci trénera Martina Ševelu v nej našli len jediného premožiteľa - 23. septembra podľahli doma Žiline šokujúco hladko 1:4. S výnimkou tohto "prepadáku" však Trenčania predvádzali pekný ofenzívny futbal a zdolávali jedného súpera za druhým. K titulu sa azda až veľmi chceli priblížiť v prvom jarnom kole, doma však podľahli Slovanu 0:2 a pustili bratislavský tím do hry. "Belasí" však už onedlho zakopli v Zlatých Moravciach (0:0) a obzvlášť im ublížila domáca prehra 0:1 so Spartakom Myjava. Ani Trenčín sa nevyhol zaváhaniam, prehral v Dunajskej Strede (0:1) a pred šiestimi dňami doma s Trnavou (1:3), v globále však pôsobil vyrovnanejším dojmom ako jeho súper v boji o titul. A navyše ho v nedeľu ponížil na jeho vlastnej pôde, čím spravil rozhodujúci krok.

"Zostávame nohami na zemi, aj keď sme si vedomí toho, čo sme dosiahli. Získať titul aj pohár je ťažké, obhájiť ešte náročnejšie. Bol to však náš predsezónny sen a cieľ, podarilo sa nám ho zrealizovať a dnes sa tešíme. Je dôležité, aby si ľudia v živote dávali ciele a snažili sa ich naplniť. Na ceste za nimi treba zdolávať prekážky, to bol aj náš prípad. Dovolím si tvrdiť, že sme dve kolá pred koncom zaslúžene majstri. Máme najviac bodov, strelili sme najviac gólov, dosiahli sme najviac víťazstiev. Svedčí to o mentalite nášho mužstva, ktoré sa snaží hrať útočný futbal, možno aj na úkor nejakých chybičiek v obrannej činnosti," povedal kouč Trenčína Ševela, ktorého mužstvo dokázalo zdolať Slovan aj vo finále Slovenského pohára - Slovnaft Cupu 2015/2016 a získalo double.

Trenčanov čakajú po príchode domov bujaré oslavy, najbližší zápas odohrajú až v piatok proti Žiline. Hráči si pravdepodobne užijú až trojdňové voľno. "Teraz nás čaká cesta domov a potom vyrazíme do mesta. Je dôležité si to užiť, je niečo úžasné, čo sa nám podarilo. Boli sme všetci na jednej vlnovej dĺžke, to bol základ úspechu. Podaril sa nám husársky kúsok dostať sa na Slovensku na najvyššie priečky v lige aj v pohári," dodal Ševela, ktorý už myslí na ďalšie méty. "Vyhrať našu ligu je super, ale chceli by sme odohrať viac ako len dva zápasy v Lige majstrov. Vlani nás vyradila Steaua Bukurešť, ale boli sme blízko k postupu, keby Bero v závere odvetného zápasu premenil svoju veľkú šancu. Potrebujeme nazbierať skúsenosti, uvidíme, koľko hráčov po sezóne odíde. Záujem o chalanov je veľký a nebude ľahké ich udržať," naznačil Ševela prievan v kabíne majstra. "Na druhej strane si myslím, že keď niekto odíde, príde za neho dobrá posila. Majiteľ klubu pán Ling má veľmi dobrý skauting."

Trenčín je iba druhým slovenským klubom, ktorý dve sezóny po sebe získal double. V ročníkoch 1999/2000 a 2000/2001 sa to podarilo bratislavskému Interu.