Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Fortunaliga

VIDEO: Žilina potvrdila rolu favorita, na Štiavničkách vyhrala 3:0

Na snímke Matej Jelič (Žilina) sa raduje z gólu na 0:1 v zápase 27. kola futbalovej Fortuna ligy FK Dukla Banská Bystrica - MŠK Žilina, 24. apríla 2015 v Banskej Bystrici. Foto: TASR/Branislav Račko

Hráčom zápasu bol Mihalík, ktorý sa dvakrát zapísal do streleckej listiny.

Banská Bystrica 24. apríla (TASR) - V predohrávanom stretnutí 27. kola Fortuna ligy potvrdili Žilinčania na banskobystrických Štiavničkách rolu favorita. Po efektnej pätičke Jeliča v 44. min a dvoch presných trefách Mihalíka v 48. a 85. min zvíťazili 3:0 a vývin zápasu držali celý čas pevne v rukách.

Dukla B. Bystrica - MŠK Žilina 0:3 (0:1)
Góly:
44. Jelič, 48. a 85. Mihalík. Rozhodca Leško, ŽK: Faško - Škriniar, Mihalík, 712 divákov.

Dukla B. Bystrica: Boroš - Gálik, De Vito, Had, Savič - Willwéber (76. Rejdovian) - Snitka (56. Balko), Kapor, Kupec (38. Šovčík) - Faško - Polievka

MŠK Žilina: Volešák - Mabouka, Vavro, Škriniar, Letič - Káčer (85. Paur), Pečovský - Čmelík (86. Špalek), Škvarka (73. Bénes), Mihalík - Jelič


V ideálnom počasí nepôsobili mužstvá na ihrisku tak, ako by sa žiadalo. Prevaha Žilinčanov bola síce zrejmá od samého začiatku, no končila pred šestnástkou súpera. S loptou sa príliš maznali, nič poriadne nevymysleli a dlho len jediná slabučká strela medzi tri žrde Čmelíka už v 5. minúte bola slabou vizitkou ich ofenzívnej sily. V 30. min ešte Káčer sa pokúšal technickou strelou prehodiť Boroša v bránke, bolo to však opäť mimoriadne nepresné. Hostia si všetko vynahradili v 44. min. Po nahrávke od Mabouku si kanonier Jelič spracoval loptu otočený chrbtom k bránke a nasmeroval ju zblízka pätičkou a s takým falšom, že sa v akomsi poloblúku ocitla za bránkovou čiarou. Dukla hrala s veľkým rešpektom a úspechom pre ňu bolo vôbec dostať sa na polovicu súpera. V 30. min hŕstka divákov ocenila aspoň rýchly útok Faška, inak už nemala čo. Chýbala väčšia odvaha, aj bojovnosť a agresivita a plážový futbal, akým sa snažila presadiť, nemal šancu na úspech.

Po zmene strán sa v 48. min spoza šestnástky síce slabšie oprel Mihalík do strely, no strela bola umiestená, po zemi a presne trafila dolný kút bránky. Ani tento gól nezmobilizoval Duklu k väčšiemu úsiliu, asi aj preto, že Žilinčania loptu príliš nepožičiavali a pokojne si tvorili účelnú hru zameranú na bezpečné bodový zisk. Postupom času bolo už len otázne, či prifarbia víťazstvo a uštedria domácim debakel, alebo sa uspokoja a trochu ich ušetria. V 78. min nedočiahol Šovčík na center Polievku a bola to jedna z mála akcií Dukly, ktorá mohla vniesť do pomerne nudného zápasu aj väčšie oživenie. Klinec do rakvy uštedril domácim v 85. min Mihalík v čase, keď viac pozornosti strhol na seba banskobystrický tábor fanúšikov s ohňovou pyrotechnikou.

Hlasy po zápase 27. kola FL B. Bystrica - Žilina (0:3)

Štefan Rusnák, tréner B. Bystrice: "Vedeli sme, aké to bude, hrať o záchranu si žiada primerane poskladať mužstvo. Nám sa to nepodarilo, možno chýbali sily, športovo treba priznať, nemali sme na viac a asi sme právom tam, kde sme. Hráčom nemôžem nič vyčítať, opäť bojovali, no tento i predchádzajúce zápasy nezvládli."



Adrián Guľa, tréner Žiliny: "Chlapci psychicky zvládli dôležitý zápas. Súpera sme v jeho obrannom vale otvorili, no museli sme byť neustále ostražití. Súper sa s nami snažil krvopotne držať krok, víťazstvo si vážim, som rád, že sme zareagovali takýmto spôsobom na predchádzajúcu domácu stratu."



Matej Jelič, strelec gólu pätičkou Žiliny: "Ešte sa nevzdávame v boji o titul, čaká na nás veľa zápasov. Pri góle som mal veľa šťastia, mala to byť prihrávka, no neskutočne zatočená lopta nabrala neuveriteľný smer. Aj o korunu najlepšieho strelca bojujem, no ja dávam prednosť tímu, aby sme neustále vyhrávali. Teraz som prvýkrát na jar zvládol celý zápas, konečne som zdravý, to je najdôležitejšie."

Marek Šovčík, hráč B. Bystrice: "Nemám na to slov, ťažko niečo dodávať, Žilinčania držali loptu, gól sme inkasovali z ničoho. Aj ja som mal šancu, no lopta mi skočila ponad nohu, ani šťastena nám nepraje. Opäť sme prehrali, snažíme sa, bojujeme, no šance nepremieňame."
.
Na snímke Matej Jelič (vstrede, Žilina) skóruje gól na 0:1 v zápase 27. kola futbalovej Fortuna ligy FK Dukla Banská Bystrica - MŠK Žilina, 24. apríla 2015 v Banskej Bystrici.
Foto: TASR/Branislav Račko


Na snímke vpravo Matej Jelić (Žilina) sa raduje z gólu na 0:1 v zápase 27. kola futbalovej Fortuna ligy FK Dukla Banská Bystrica - MŠK Žilina, 24. apríla 2015 v Banskej Bystrici.
Foto: TASR/Branislav Račko


Na snímke sprava Miroslav Gálik (Banská Bystrica) a Matej Jelić (Žilina) v zápase 27. kola futbalovej Fortuna ligy FK Dukla Banská Bystrica - MŠK Žilina, 24. apríla 2015 v Banskej Bystrici.
Foto: TASR/Branislav Račko


Na snímke sprava Marco De Vito (Banská Bystrica) a Milan Škriniar (Žilina) v hlavičkovom súboji v zápase 27. kola futbalovej Fortuna ligy FK Dukla Banská Bystrica - MŠK Žilina, 24. apríla 2015 v Banskej Bystrici.
Foto: TASR/Branislav Račko