Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

Rošády vo Fortunalige: Volešák do Žiliny, opačným smerom Guba

Brankár Trenčína Miloš Volešák Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Trenčín zároveň uvoľnil na hosťovanie do konca jesene do druholigového AFC Nové Mesto nad Váhom Damián Bariš.

Trenčín 3. septembra (TASR) - Brankár Miloš Volešák mení dres v rámci slovenskej futbalovej Fortuna ligy. Doterajší kapitán AS Trenčín prestúpil do MŠK Žilina, opačným smerom putuje na hosťovanie do konca jesennej časti s opciou na trvalý transfer krídelník Dávid Guba. Informovala o tom v stredu oficiálna stránka trenčianskeho klubu.

"Klub sa s Milošom Volešákom dohodol pri poslednom predĺžení kontraktu, že v prípade zaujímavej ponuky je AS Trenčín ochotný uvoľniť ho. Deklarovali sme to aj vzájomnou dohodou medzi nami a hráčom. Volešák sa v stredu rozhodol reflektovať na ponuku a prestúpiť do Žiliny. Bola to pre nás nečakaná situácia, ale keďže v Trenčíne si stojíme za svojim slovom a Miloš prejavil eminentný záujem, náš klub našiel dohodu s MŠK," stojí v oficiálnom stanovisku AS Trenčín k odchodu 30-ročného Volešáka.

Jednotkou v trenčianskej bránke tak bude Igor Šemrinec, čo potvrdil tréner gólmanov Roman Hodál. "Milošovi držím palce a želám mu veľa šťastia. Dnes máme pripravenú trojicu mladých gólmanov. Dlhodobo sme pracovali v pozícii dvojky s Igorom Šemrincom a ten dnes dostáva šancu. Navyše, máme tu mladých Adriána Chovan a Mateja Vozára, ktorí chytali aj za reprezentácie. Ak by Volešák zostal, veľká šanca by sa pre nich nerysovala. Ja osobne sa o nástupcov za Miloša neobávam. Verím našim mladým brankárom," tvrdí Hodál.

Tréner Žilinčanov Adrián Guľa príchod Volešáka privítal. "Veríme, že ešte väčšia konkurencia na brankárskom poste prispeje k zvýšenej kvalite hry nášho tímu. Miloš je posila nielen na ihrisko, ale aj do kabíny. Prajeme mu veľa úspechov v našom klube," povedal pre oficiálnu stránku MŠK.

Zo Žiliny do Trenčína sa sťahuje dvadsaťtriročný bývalý mládežnícky reprezentant Guba. "O Dávida Gubu sme mali záujem už v minulosti. Ešte nedávno patril medzi najzaujímavejších mladých slovenských krídelníkov. Jeho kariéra doteraz nemala úplne ideálny vývoj. Sme presvedčení, že v Trenčíne mu môžeme pomôcť, aby sa vrátil na správnu cestu a potvrdil svoj talent. Ide o pracovitého a pokorného hráča, čo dáva predpoklady, aby uspel," informoval AS Trenčín na svojom webe.

Trenčín zároveň uvoľnil na hosťovanie do konca jesene do druholigového AFC Nové Mesto nad Váhom Damián Bariš.

Chovanec odchádza z Trnavy na hosťovanie do Ruchu Chorzów

Slovenský futbalista Ján Chovanec sa sťahuje z fortunaligového Spartaka Trnava do Poľska. Rýchlostne disponovaný stredopoliar bude do konca sezóny pôsobiť na hosťovaní v drese Ruchu Chorzów, ktorý trénersky vedie jeho krajan Ján Kocian.

"Príchodmi nových hráčov výrazne vzrástla konkurencia na krídelných pozíciách, kde môže alternovať viacero kvalitných futbalistov. Keď prišiel Janko s tým, že má možnosť hrať v Poľsku, rozhodli sme sa ho uvoľniť," povedal pre oficiálnu klubovú stránku PR manažér Spartaka Marek Ondrejka.

Odchod Chovanca spečatili oba kluby definitívne v utorok. Už predtým opustil káder Spartaka aj ďalší stredopoliar Tomáš Mikinič, ktorý bude rovnako na hosťovaní do konca sezóny vo ViOne Zlaté Moravce.