Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

Gólové hody u majstra v Trenčíne. ViOn porazil Dunajskú Stredu

Trnavčania Marek Janečka (vľavo) a Martin Mikovič (uprostred) v súboji o loptu s Trenčanom Milanom Rundičom (vpravo) v zápase 8. kola futbalovej Fortuna ligy AS Trenčín Spartak Trnava v Trenčíne 13. septembra 2015. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Za Trnavu skóroval na pôde Trenčína jej bývalý hráč Depetris.

Trenčín 13. septembra (TASR) - Trnavčania prišli do Trenčína s trojicou bývalých hráčov AS a od začiatku sa v prvom rade snažili pozorne strážiť vlastnú polovicu ihriska. To sa im aj darilo a nepúšťali zverencov trénera Martina Ševelu do výrazných šancí. V 14. min potiahol loptu po krídle Guba, jeho spätná prihrávka našla Wesleyho, no zakončenie Brazílčana nebolo presné. Prvá strela do priestoru brány prišla až v 24. min a bola gólová. Ofsajdovej pasci sa vyhol Van Kessel, prihral voľnému Berovi, ktorý sklzom poslal loptu za Jakubechov chrbát. O päť minút z húštiny tiel vystrelil Guba a trafil žrď. V 34. min Guba prešiel cez Baéza, Rabiu loptu na hranici veľkého vápna prepustil Van Kesselovi a ten nedal Jakubechovi žiadnu šancu. A to ešte do polčasu nebolo všetko. V 39. min Van Kessel odstavil od lopty Janečku a z hranice šestnástky nepokrytý Rabiu trafil pravý horný roh brány. V závere polčasu sa Spartaku podarilo zníži, keď Harba strelou k žrdi potrestal chybu Rabiua.

Trnavčan Ľuboš Hanzel (vľavo) a Trenčan Dávid Guba v zápase 8. kola futbalovej Fortuna ligy AS Trenčín Spartak Trnava v Trenčíne 13. septembra 2015.
Foto: TASR/Radovan Stoklasa


Po prestávke tempo hry opadlo a na oboch stranách viazla kombinácia. Až v 59. min sa k odrazenej lopte dostal Mikovič a strelou z vnútra šestnástky tesne minul bránu. O sedem minút predviedol rýchlosť Van Kessel, prešprintoval Janečku, ale Jakubecha nedokázal prelobovať. O malú chvíľu bol už Jakúbek prekonaný. Na bránovej čiare ho pred Van Kesselom zachránil Nikolič. Šancu na kontaktný gól odmietol Harba, ktorý nastrelil brvno. Na opačnej strane chybu Jakubecha hlavičkou potrestal Wesley a upravil na 4:1. Desať minút pred koncom zdramatizoval zápas ešte Depetris, ktorý tak oslávil návrat na slovenské trávniky. V nadstavenom čase ešte na 4:3 dokázal znížiť Depetris, ktorý napriek problémom so spracovaním zvýšil šance Trnavy na bod. Lenže z následnej šance do prázdnej brány uzavrel skóre na 5:3 Schet.

Trnavčan Haris Harba (vpravo) sa teší po góle, sklamaní Trenčania Ibrahim Rabiu (vľavo) a brankár domácich Igor Šemrinec v zápase 8. kola futbalovej Fortuna ligy AS Trenčín Spartak Trnava v Trenčíne 13. septembra 2015.
Foto: TASR/Radovan Stoklasa
.



Trenčín – Trnava 5:3 (3:1)
Góly:
24. Bero, 34. Van Kessel, 39. Rabiu, 77. Wesley, 90.+ Schet – 42. Harba, 81. a 90.+ Depetris. Rozhodoval: Kružliak, ŽK: Kleščík, Šemrinec, Rabiu, Wesley - Majtán, Godál, Mikovič, Janečka, 3412 divákov

Zostavy a striedania:

Trenčín: Šemrinec – Čögley, Kleščík, Rundič, Madu – Rabiu, Koolwijk, Bero (71. Holúbek) – Van Kessel, Wesley, Guba (81. Schet)

Trnava: Jakubech – Janečka, Godál, Nikolič, Hanzel – Baéz (63. Niare) – Halilovič, Vojtuš (46. Depetris), Mikovič – Harba, Majtán (78. Casado)

Hlasy po zápase:

Ivan Vrabec, tréner Trenčína: "Diváci videli pekný futbal. Teší ma strelecká disponovanosť našich hráčov. Mrzia góly, ktoré sme dostali po našich chybách a nesústredenosti v zadných radoch."



Ivan Hucko, tréner Trnavy: "Na začiatku sme hrali zle a dostal sme zbytočné góly. Fyzicky sme, ale s domácim tímom stíhali. Trenčín bol technickejší a výraznou mierou mu k triumfu pomohla domáca umelá tráva."

.

XXX

ViOn Zlaté Moravce - DAC 1904 Dunajská Streda 2:1 (1:0)


Vo výbornej atmosfére sa od úvodných minút hral obojstranne bojovný futbal vo vysokom nasadení. Prvý strelecký pokus priniesla 8. minúta. Orávikovej strele z 18 metrov chýbali decimetre. Hneď z protiútoku Ľupták posunul Szarkovi, ktorého dobre mierenú strelu pozorný Ranilovič vyrazil. V 11. minúte sa Glavaš šikovne zbavil Brašeňa, jeho prízemný center na hranicu malého vápna nedokázal Tawamba zasunúť za Tujvelov chrbát. Krásny futbalový moment bol k videniu v 16. minúte, keď na odrazenú loptu nabehol Majkič a málo vídanou delovkou vari zo 40 metrov poriadne vyprášil Tujvelove rukavice. V 19. minúte sa po zlom rozohraní Raniloviča dostal k lopte Ľupták, z hranice 16-tky však minul opustenú bránku ViOnu. Po polhodine sa opäť prezentoval Szarka, jeho vydarená strela z 12 metrov len tesne minula pravý horný roh Ranilovičovej bránky. V 39. minúte Orávik obišiel všetko, čo mu stálo v ceste, avšak v čistej príležitosti z 8 metrov prestrelil. Do vedenia išli domáci v 44. minúte. Školník rozohral štandardnú situáciu, lopta sa dostala až na zadnú tyč a nekrytý Tipurič hlavou prekonal Tujvela.

Výborný futbal pokračoval aj po zmene strán. Prebiehala 52. minúta Školník ideálne vysunul Tawambu, ktorý obišiel aj Tujvela a strelou do prázdnej bránky zvýšil na 2:0. Už o minútu po zákroku Pintéra na Ľuptáka v pokutovom území nariadil hlavý rozhodca pokutový kop. Loptu si na biely bod postavil Pačinda a presnou strelou k ľavej žrdi znížil na 2:1. V 70. minúte aktívny Pačinda rozohral rohový kop na prednú tyč, Szarka šikovnou pätičkou však Raniloviča neprekvapil. v 79. minúte predviedol Tawamba dve parádičky, vysunul striedajúceho Manceho, ktorý sám proti Tujvelovi mieril do žrde. V 86. minúte Pačinda poslal prízemný center do "päťky", Szarka v páde opečiatkoval pravú žrď. V nervóznom závere sa viac žltelo ako hralo. Hostia sa snažili o vyrovnanie, ale domáci si tesné víťazstvo ustrážili.


ViOn Zlaté Moravce - DAC 1904 Dunajská Streda 2:1 (1:0)
Góly:
44. Tipurič, 52. Tawamba - 54. Pačinda (z 11 m). Rozhodoval: Marhefka, ŽK: Pintér, Školník, Orávik - Brašeň, Straka, Szarka, Ljubičič, 1686 divákov

Zostavy a striedania:

ViOn: Ranilović – Majkič, Tipurić, De Souza, Pintér (74. Perišič) - Glavaš (90.+ Cebara), Burič, Školník (66. Mance), Krznarić, Orávik - Tawamba

DAC: Tujvel – Štepanovský, Michalík, Kwin, Brašeň - Sarr (57. Polievka), Ljubičič, Straka (76. Jurčo), Pačinda - Ľupták (90.+ Asanovič), Szarka
.



Výsledky sobota:

MFK Skalica - Spartak Myjava 0:0

MŠK Žilina – ŠK Slovan Bratislava 3:0 (3:0)
Góly:
4. William, 39. Bénes, 45. Mihalík. Rozhodoval: Sedlák, ŽK: Bénes – González, Saláta, 3468 divákov

ŽP Šport Podbrezová - MFK Ružomberok 0:1 (0:1)
Gól:
13. Lovás. Rozhodca Ježík, ŽK: Mikinič, Migaľa, Kochan - Faško, Boszorád, 1305 divákov

MFK Zemplín Michalovce – FK Senica 1:3 (1:2)
Góly:
20. Hromada (vlastný) – 6., 30. Hromada, 65. Dolný Rozhodoval: Valášek, ŽK: Vernon - Hušek, Hromada, Kosorín, 3055 divákov

tabuľka:

1. AS Trenčín 8 7 1 0 17:5 22
2. MFK Žilina 7 4 2 1 19:8 14
3. DAC Dun. Streda 8 4 2 2 15:8 14
4. Slovan Bratislava 8 4 2 2 12:9 14
5. Spartak Myjava 8 4 2 2 10:9 14
6. FK Senica 8 2 3 3 9:14 9
7. MFK Ružomberok 8 1 5 2 9:11 8
8. MFK Skalica 8 2 2 4 10:13 8
9. Spartak Trnava 8 2 2 4 11:15 8
10. ViOn Zl. Moravce 8 2 2 4 10:15 8
11. Podbrezová 7 1 2 4 10:14 5
12. Michalovce 8 1 1 6 8:19 4

Poradie strelcov po 8. kole:

6 gólov: Matej Jelič (Žilina), Ákos Szarka (Dunajská Streda)
5 gólov: Gino van Kessel (Trenčín)
4 góly: Michal Gašparík (Skalica), Erik Pačinda (Dunajská Streda)
3 góly: Tamás Priskin (Slovan Bratislava), Filip Hlohovský (Senica), Mirzad Mehanovič (Podbrezová), William Alves de Oliveira, Jaroslav Mihalík (obaja Žilina), Andrej Lovás (Ružomberok), Matúš Bero (Trenčín)
2 góly: Erik Sabo, Martin Mikovič, David Alberto Depetris (všetci Trnava), Peter Sládek, Frederik Bílovský, Štefan Pekár (všetci Myjava), Jakub Paur (Žilina), Noé Achille Kwin Amban, Branislav Ľupták (obaja Dunajská Streda), Ivan Lietava, Mário Kurák (obaja Skalica), Peter Orávik (Zlaté Moravce), Ryan Koolwijk, David Guba (obaja Trenčín), Martin Jakubko (Ružomberok), Marko Milinkovič, Adam Zreľák (obaja Slovan Bratislava), Jakub Hromada (Senica)

1 gól: Pavol Masaryk, Tomáš Ďubek, Michal Faško, Štefan Zošák (všetci Ružomberok), Peter Mazan, Daniel Šebesta (obaja Skalica), Milan Rundič, Aliko Mohammed Bala, Ibrahim Rabiu, Wesley Moraes Ferreira Da Silva, Mitchel Stuart Schet (všetci Trenčín), Tomáš Marček, Juraj Piroska, Erik Daniel, Tomáš Kóňa (všetci Myjava), Marin Glavaš, Josip Krznarič, Armando Mance, Leandre Gael Tawamba Kana, Mourukou Farras Bamba, Stefan Cebara, Daniel Majkič, Leandre Gael Tawamba Kana (všetci Zlaté Moravce), Kornel Saláta, Dávid Hudák, Nicolas Ezequiel Gorosito, Róbert Vittek, Filip Oršula(všetci Slovan Bratislava), Róbert Pillár, Samuel Mráz, Tomáš Komara, Jozef Dolný (všetci Senica), Miroslav Káčer, Michal Škvarka, Milan Škriniar, Lukáš Čmelík, László Bénes (všetci Žilina), Alen Milunovič, Blažej Vaščák, Ľuboš Kupčík, Peter Gál-Andrezly, Roman Sabler, Mário Almaský, Juraj Pančík (všetci Podbrezová), Vernon de Marco Morlacchi, Michal Hamuľak, Stanislav Danko, Milan Šimčák, Martin Koscelník (všetci Michalovce), Jose Casado, Jakub Vojtuš, Marek Janečka, Aldo Omar Baez, Haris Harba (všetci Trnava), Pape Macou Sarr (Dunajská Streda)

Vlastný gól – 1: Jakub Hromada (Senica)