Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Fortunaliga

Žilina doma zvíťazila nad Zlatými Moravcami

Brankár Zlatých Moraviec Pavel Kováč inkasuje druhý gól z kopačky domáceho futbalistu Žiliny Jaroslava Mihalíka v zápase 29. kola futbalovej Fortuna ligy MŠK Žilina - ViOn Zlaté Moravce v sobotu 9. mája 2015 v Žiline. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Futbalová Fortuna liga pokračovala v sobotu zápasmi 29. kola.


Žilina 9. mája (TASR) - Futbalisti MŠK Žilina sa udržali v hre o fortunaligový titul. V jedinom sobotňajšom stretnutí 29. kola najvyššej domácej súťaže triumfovali doma nad ViOn-om Zlaté Moravce presvedčivo 4:1 a na vedúci AS Trenčín strácajú naďalej päť bodov. Ten v piatok nezaváhal na Záhorí a domácu Senicu zdolal 4:0. Do konca súťaže zostávajú odohrať ešte štyri kolá.

MŠK Žilina - ViOn Zlaté Moravce 4:1

Žilina si zápas urobila príjemným už v úvode. Z pravej strany poslal v 4. minúte výborný center do 16-tky Čmelík a Lupčo „koníčkom“ umiestnil loptu do ľavého rohu brány. Hostia sa síce súpera nezľakli, ale oba góly v prvej desaťminútovke padli po ofsajde. Žilinčania potom na rozdiel triedy zvýšili v priebehu dvoch minút, keď sa najskôr nádherne trafil spoza veľkého vápna Mihalík a o chvíľu zvýšil na 3:0 zblízka Káčer. Hostia začali strácať vzadu na kompaktnosti a proti nabudeným Žilinčanom kopili chyby, Kováč však zákrokmi držal svoj tím ďaleko od debaklu. V 38. minúte sa v dobrej pozícii ocitol v 16-tke Mikinič, ale na moment zaváhal a jeho strelu zblokoval obranca na roh. O štyri minúty skúšal šťastie tvrdou strelou z diaľky Tipurič, Volešák však ukázal dobrý postreh. Zvýšená aktivita priniesla hosťom po faule Lupča pokutový kop, no strelu jeho exekútora Juhara chytil Volešák.

Domácich pohodlný náskok ukolísal a v úvode druhého dejstva sa už tak netlačili do zakončenia. Šance si síce vytvárali, ale efektívni neboli. Zlatomoravčania vycítili šancu a po niekoľkých sľubných momentoch sa dočkali v 61. minúte gólu, keď zblokovaná strela Mikiniča skončila za bezmocným Volešákom. O päť minút nato však žlto-zelení opäť zvýšili na rozdiel troch gólov, keď Káčer v šanci nespanikáril a po kľučke na Kováča strelil svoj druhý gól v zápase. V 76. minúte sa mohol do streleckej listiny zapísať aj momentálne najlepší kanonier ligy Jelič, ale jeho bombu ľavačkou vyrazil Kováč. Chorvátsky kanonier MŠK pohorel na Kováčovi aj o niečo neskôr a podobne si na gólmanovi, tentoraz domácich, vylámal zuby dobrou strelou sa prezentujúci striedajúci Mance. Góly však už nepribudli a Žilinčania tak porazili Zlaté Moravce aj po tretí raz v ročníku.
Povedali po zápase
Adrián Guľa, tréner Žiliny:
"Zápas sa musel divákom páčiť, chlapci hrali s chuťou, rýchlo a dynamicky. Najmä v prvej časti to bola tímová práca. Dali sme tri góly, Volešák chytil šance a penaltu. V druhom polčase sme sa potrebovali tlačiť do gólu, ale kontrolovali sme hru. Potom sme sa však dostali do šancí a súper nemohol robiť nič iné, iba riskovať. Vtedy nás opäť brankár podržal. Chalani dnes predviedli kvalitný výkon a splnili sme svoj cieľ."
Branislav Mráz, tréner Zlatých Moraviec: "Naším cieľom bolo zlepšiť výkon po nepríjemnej prehre v týždni. Nevstúpili sme do zápasu dobre, za 20 minút sme prehrávali 0:3 a celkovo sme v defenzíve vyrobili veľa chýb, ktoré súper trestal. Pozitívom bolo viacero nami vytvorených šancí, horšia bola naša slabšia efektivita, dôležitým momentom bola aj nepremenená penalta. Chýbajú nám body, preto sa už od zajtra budeme pozerať na najbližší zápas s Podbrezovou, aby sme to všetko mali čo najskôr vo svojich rukách."

MŠK Žilina - ViOn Zlaté Moravce 4:1 (3:0)
Góly:
22., 66. Káčer, 4. Lupčo, 20. Mihálik - 61. Mikinič. Rozhodoval: Kráľovič, ŽK: Bénes - Kovjenič, Szöke, 1037 divákov

zostavy a striedania:
Žilina:
Volešák – Mabouka, Vavro, Škriniar, Letič – Pečovský – Káčer (67. Škvarka), Lupčo (73. Bénes) – Čmelík (82. Paur), Jelič, Mihalík

Zlaté Moravce: P. Kováč – Cebara, Tipurič, Vrablec, Chren – Szöke, Kovjenič – Orávik, Karaš (74. Charizopulos), Mikinič – Juhar (74. Mance)