Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

Vo futbalovej korupčnej kauze začali vyšetrovať aj Áča a Glendu

Súboj o loptu medzi Róbertom Glendom z Nitry (vpravo) a Mamadou Bagayokom zo Slovana v zápase 27. kola futbalovej Corgoň ligy medzi FC Nitra a Slovan Bratislava 23. apríla 2011 v Nitre. Archívne foto Foto: TASR/Henrich Mišovič

Informovala o tom v piatok zverejnená úradná správa SFZ.

Bratislava 31. januára (TASR) - Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ) začala v korupčnej kauze konanie voči dvom ďalším bývalým hráčom FC Nitry Michalovi Áčovi a Róbertovi Glendovi. Informovala o tom v piatok zverejnená úradná správa SFZ.

"Na základe uznesenia č. 526 začína (komisia-pozn.) disciplinárne konanie vo veci korupčného správania a ovplyvňovania výsledkov a s tým súvisiacou činnosťou v prípravných stretnutiach MTK Budapešť - FC Nitra, uskutočneného 1. februára 2011 a FC Nitra - Bohemians Praha 1905, uskutočneného 8. februára 2011, voči hráčom Michalovi Áčovi (FK Janíkovce) a Róbertovi Glendovi (SV 7023 ZSP, Rakúsko), vtedajším hráčom FC Nitra. Hráčovi Michalovi Áčovi ukladá predbežné opatrenie zastavenia činnosti od 31. januára 2014. Vo veci samej bude disciplinárne konanie pokračovať po obdržaní podkladov od príslušných orgánov a na základe vlastných zistení," píše sa v úradnej správe SFZ číslo 28.