Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Fortunaliga

Košice si doma podelili body so Žilinou

Na snímke vľavo Dávid Škutka hráč Košíc, vpravo Milan Škriniar a uprostred Matej Jelič obaja hráči Žiliny v zápase 13. kolo Fortuna ligy MFK Košice - MŠK Žilina v Košiciach 4. októbra 2014. Foto: TASR/Milan Kapusta

Oba góly stretnutia futbalovej Fortunaligy padli v druhom polčase.

Košice 4. októbra (TASR) - Diváci sa v košickom Čermeli nestihli ani usadiť a Novák už po niekoľkých sekundách hry pálil tesne nad žilinskú bránu. V 6. minúte podobne pochodil Škutka, ktorý sa pokúsil prekvapiť Volešáka ekvilibristickým zakončením. Obidve družstvá pozorne bránili, čakali na chybu súpera a hrozili rýchlymi protiútokmi. Po strele Huka v 26. minúte vytlačil Volešák loptu na ľavú žrď, stav sa však nezmenil. O tri minúty neskôr vyrobil hrúbku v defenzíve domáci Kavka. Jelič sa rútil na Tofiloského, ktorý mu však loptu vypichol a následný strelecký pokus Škvarku minul priestor troch žrdí.

Od začiatku druhého dejstva bola aktivita na žilinských kopačkách, košická defenzíva však úspešne odolávala a po získaní lopty podnikala rýchle kontry. V 57. minúty sa z pravej strany dostal za obranu hostí Novák, jeho tvrdá strela však minula priestor brány. Žilinčania sa k prvému zakončeniu dostali v 59. minúte, Mihalíkov strelecký pokus Tofiloski bez väčších problémov kryl. Skóre duelu otvoril v 64. minúte na opačnej strane Škutka, ktorý sa presadil v súboji jeden na jedného a z ťažkého uhla poslal loptu pomedzi Volešákove nohy do siete - 1:0. "Žlto-modrí" mohli zvýšiť na rozdiel dvoch gólov v 80. minúte, no osamotený Bukata z hranice šestnástky mieril tesne nad Volešákovu bránu. Hostia vyrovnali dve minúty pred koncom zápasu, keď sa v šestnástke domácich presadil William - 1:1.

MFK Košice - MŠK Žilina 1:0 (0:0)

Góly: 64. Škutka - 88. William. Rozhodoval: Jaška, ŽK: Novák - Mabuka, Škriniar, 2254 divákov.

zostavy a striedania:

MFK Košice: Tofiloski - Šinglár (80. Tóth), Kavka, Ostojič, Sekulič - Huk, Korijkov - Novák, Bukata, Haskič - Škutka (87. Diaby)

MŠK Žilina: Volešák - Mabuka, Piaček, Škriniar, Letič - Káčer (72. Paur), Pečovský - Čmelík (66. William), Škvarka, Mihalík - Jelič


Galéria zo zápasu:





Hlasy trénerov:
Radoslav Látal, tréner MFK Košice: "Prvý polčas sme odohrali dobre, boli sme aktívni a hneď v prvej minúte mal šancu Novák. Druhé dejstvo sme boli pasívni a súper nám robil problémy v strede ihriska, kde bol veľmi kombinačný. Paradoxne sme dali gól a potom sme ich do ničoho nepustili. Až prišiel center a inkasovali sme vyrovnávajúci gól. Ešte predtým mohol dať Bukata na 2:0, no nestalo sa."




Adrián Guľa, tréner MŠK Žilina: "Myslím si, že sme videli veľmi kvalitný zápas. V úvode sme boli pasívni a súper to mohol využiť. Ustáli sme to však kvalitnými zákrokmi Volešáka. Potom sme sa vrátili do hry a v druhom polčase sme boli lepším kombinačnejším mužstvom. Keď sa duel lámal, tak sme po jednoduchej situácii inkasovali. Za daného stavu chlapci siahli na dno síl, tvrdo pracovali až do vyrovnania a podarilo sa to Williamovi. Bod musíme akceptovať, bol to solídny zápas."