Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Fortunaliga

Hráči Trenčína remizovali so Sereďou 0:0, Iliev s výborným zákrokom

Na snímke Kelvin Spencer Pires (AS Trenčín) a Roman Haša (ŠKF Sereď) bojujú o loptu, prizerajú sa Reuben Yem (AS Trenčín) a Yann Michael Yao (ŠKF Sereď) v zápase 6. kola Fortuna ligy AS Trenčín - ŠKF Sereď v sobotu 28. augusta 2021 v Trenčíne. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Bezgólovou remízou skončil aj zápas medzi tímami MFK Ružomberok a MFK Zemplín Michalovce.

Trenčín 28. augusta (TASR) - Futbalisti AS Trenčín remizovali v 6. kole Fortuna ligy s ŠKF Sereď 0:0.

Už v 3. minúte sa v šanci ocitli hostia, ale strela Yaa po kombinácii Gatariča s Hašom neprekvapila brankára Fryštáka. V 9. minúte priamy kop Kadáka odvrátil Hurtado na roh. V 22. min Machuča vysunul Hašu na pravé krídlo, jeho center nenašiel žiadneho z jeho spoluhráčov v šestnástke, ale k strele sa ešte dostal z asi 25 metrov Popovič, ktorého pokus na dvakrát skrotil trenčiansky gólman. V 40. min opäť pohrozili hostia, ale Haša poslal hlavou loptu len do miesta kde stál brankár Fryšták.
Na snímke fanúšikovia AS Trenčín povzbudzujú v zápase 6. kola Fortuna ligy AS Trenčín - ŠKF Sereď v sobotu 28. augusta 2021 v Trenčíne.
Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Po zmene strán začali aktívnejšie Trenčania a v 53. minúte po pätičke Lavrinčíka sa dostal do rýchleho úniku Azango, ale jeho center z ľavej strany skončil v rukách brankára Ilieva. V 71. min mohol skóre otvoriť domáci Pires, ale jeho hlavička z asi 7 metrov po rohovom kope skončila mimo priestoru sereďskej bránky. V 79. min mali šancu hostia. Po rohovom kope Gatariča strieľal spoza šestnástky Yao, ale jeho pokus vyrazil Fryšták na roh.


O dve minúty skúšal šťastie z asi 20 m Kadák, ale jeho prudkú strelu vyrazil sereďský brankár na roh. Po následnom rohovom kope zachránil na bránkovej čiare Dias, keď odhlavičkoval loptu smerujúcu do siete. V 89. min poslal Azango loptu na prednú žrď bránky hostí, Ikoba ju hlavou jemne tečoval, ale tá letela mimo bránky. V nadstavenom čase po brejku domácich faulovala obrana hostí pred šestnástkou Kadáka. Sám faulovaný hráč zahral priamy kop pravačkou k žrdi, ale Iliev výborným zákrokom zachránil pre Sereď bod.


AS Trenčín - ŠKF Sereď 0:0

Rozhodoval: Mastiš, ŽK: Pires, Kadák - Machuča, Iliev.

Zostavy a striedania:

AS Trenčín: Fryšták – Yem, Pirinen, Pires, Madu – Lavrinčík, Zubairu (77. Jendrišek), Kadák – Gaži (77. Ghali), Ibrahim (65. Ikoba), Azango.

ŠKF Sereď: Iliev – A. Kadlec, Dias, Hurtado, Jureškin (78. Hučko) – Potoma, Machuča – Popović, Gatarić (90. Michalík), Yao – Haša (86. Radič).



Futbalisti MFK Tatran Liptovský Mikuláš prehrali v 6. kole Fortuna ligy s FK Senica 1:2.



Pred výkopom stretnutia si uctili minútou ticha náhlu smrť 38-ročného futbalového funkcionára zo Žiliny Mareka Majtana. Na premočenom trávniku v Poprade vstúpili do zápasu lepšie domáci hráči Tatrana Liptovský Mikuláš. V 6. minúte sa dravým prienikom od polovice ihriska prezentoval domáci hráč Švec. Jeho sólo zastavil až diskutabilným zákrokom senický kapitán Pavlík vo vlastnej šestnástke. V 13. minúte vypálil nepresne z diaľky Krčík. Ravas strelu smerujúcu mimo tri žrde sledoval iba pohľadom.

Už o minútu sa ale skóre prvýkrát menilo. Pred bránkou Senice sa po rohovom kope najlepšie zorientoval obranca Laura a zblízka prestrelil Ravasa. Lopta sa napokon dokotúľala za bránkovú čiaru, senický krajný obranca Svoboda ju vykopával už spoza čiary. Tatran bol aj naďalej aktívnejším tímom. Senica sa pripomenula v 20. minúte.

Nepresnú strelu na bránu Liptovského Mikuláša vyslal Šumbera. Vyrovnanie mal na kopačke hosťujúci útočník Mashike Sukisa po krídelnej akcii spoluhráča Šimčáka. Lopta napokon skončila tesne vedľa bránky. Hosťujúca lavička siahla v 35. minúte po striedaní. Nevýrazného Egerta nahradil mladík Halabrín. Už o tri minúty na to sa hostia znova pripomenuli nebezpečnou akciou. Dobrým obranným zákrokom v malom vápne sa prezentoval Robin Hranáč. Hostia sa vyrovnania dočkali tesne pred prestávkou. Twardek poslal center do domácej šestnástky, kde rukou zahral jeden z Liptákov a nasledoval pokutový kop. Ten chladnokrvne premenil legionár Mashike Sukisa – 1:1.

Hlasy po zápase:


Marek Petruš, tréner L. Mikuláša: „Dnes nebol futbal spravodlivý. Moje mužstvo si nezaslúžilo prehrať. V prvom polčase sme boli lepší a aktívnejší. Náš výkon bol odmenený krásnym gólom. Súper v závere prvého polčasu zbytočnou penaltou vyrovnal. Keď sa lámal chlieb za stavu 1:1, tam sme nepremenili gólovú príležitosť. Následne sa súper tečovanou strelou dostal do vedenia. Som sklamaný z výsledku. Futbal sa hrá na body a dnes sme ich opäť stratili.“

Pavel Šustr, tréner Senice: „Z našej strany bolo prvých 20 minút veľmi zlých, hlavne pohybovo a chýbala nám odvaha. Vyvrcholilo to inkasovaným gólom. Hráči potom pochopili, že musia viac pracovať, aby sme sa mohli vôbec do zápasu vrátiť a nie ho ešte otočiť. V kabíne som im cez polčas povedal, aby sa prestali báť, hrali odvážne a nemysleli na výsledok. V druhom polčase sme viac behali. Keď sa zápas lámal, boli sme šťastnejší. To rozhodlo a ešte nepremenené šance súpera.“


Do druhého polčasu nastúpili hostia ako vymenení. V 55. minúte zahrával priamy kop z rohu ihriska hosťujúci Duda. Loptu poslal priamo na bránku, brankár Liptákov Luksch bol pripravený. Domáci pohrozili po rýchlej kontre. Bartošova hlavička ale nemala razanciu ani presnosť. Krížna strela Káčeríka skončila na rukaviciach senického brankára, ďalšiu delovku Liptákov zblokovali hosťujúci hráči na rohový kop. Pred bránkou Senice to znova horelo v 68. minúte. Prízemný center domácich odvracal v poslednej chvíli kapitán Senice Pavlík.

Po zmätkoch v obrane Liptovského Mikuláša takmer po druhý raz v zápase skóroval útočník Mashike Sukisa. Jeho zakončenie zblízka ale minulo Lukschovu bránku. Vzápätí na opačnej strane nebezpečne strieľal Káčerík. Ravas kľúčovým zákrokom udržal Senicu v hre o tri body. Hostia udreli v útoku v 78. minúte. Domáci legionár Chan-Soo chyboval pri rozohrávke útočnej akcie Liptovského Mikuláša, z čoho napokon profitoval Halabrín. Na jeho strelu z 23 metrov, ktorá sa obtrela o brániaceho hráča, brankár Luksch nezareagoval – 1:2.

Domáci sa snažili vyrovnať. Senici sa tak otvárali okná v obrane Liptákov. Jedno z nich takmer využil Mashike Sukisa. V 85. minúte došlo ku kurióznej situácii. Tréner Liptovského Mikuláša Petruš vystriedal Kórejčana Chan-Soo-a, ktorý bol na ihrisku iba 11 minút a pokazil takmer všetky prihrávky. V závere vrhli domáci všetky sily do útoku. Dlhé nakopávané lopty im ale vyrovnanie nepriniesli. V nadstavenom čase sa ocitol v dobrej pozícii kapitán Bartoš, ale Ravas bol pripravený.

MFK Tatran Liptovský Mikuláš – FK Senica 1:2 (1:1)

Góly: 14. Laura – 45. Mashike Sukisa (z 11 m), 78. Halabrín. ŽK: Laura (LM), Rozhodovali: Glova – Ádám, Kmec, 42 divákov

Zostavy:

Liptovský Mikuláš: Luksch – Laura, Flak (74. Andrič), Krčík, Hranáč – Staš (74. Chan-Soo, 85. Voško), Švec (58. Káčerík), Filinský, Bartoš (C) – Kotora, Krčík.

Senica: Ravas – Svoboda (69. Kučera), Pavlík, Gáč, Šimčák – Goslin (52. Mašulovič), Egert (35. Halabrín) – Twardek, Duda (69. Niarchos), Šumbera – Mashike Sukisa.



Futbalisti MFK Ružomberok remizovali v 6. kole Fortuna ligy s MFK Zemplín Michalovce 0:0.



S väčším apetítom zápas otvorili hostia. V 7. min. min. sa im naskytla prvá príležitosť, keď zvnútra šestnástky štipľavý projektil vyslal Ošima a Krajčírik reflexívne loptu vyrazil. Chvíľu trvalo, kým sa Liptáci dostali do nejakých obrátok. Prvú príležitosť na otvorenie skóre mali v 15. min., keď Madleňák poslal dlhý center do michalovskej šestnástky a veľa nechýbalo, aby Gerecova hlavička mala prívlastok gólová. V 31. min. po pravej strane zbehol Regáli a Kochana z bezprostrednej blízkosti skvele vychytal Száraz. Celkove prvý polčas bol dosť fádny, akciám na oboch stranách chýbala plynulosť, priamočiarosť i presnosť.

Hlasy po zápase:


Peter Struhár, tréner Ružomberka: „Niekedy je menej viac. Chlapci chceli veľmi veľa, chceli zvíťaziť, no tretí zápas sa nám nepodarilo doma streliť gól. Šance sme na to mali, v prvom i v druhom polčase. V druhej polke úvodného polčasu sme si vytvorili dve gólové príležitosti, po každom rohu sme mali minimálne pološancu. Avšak zamýšľam sa nad tým, kde môže byť chyba. Vychádza mi len jedna vec. Tými šancami, ktoré v druhom polčase mali Regáli, Gerec, či Madleňák, sme mali zápas rozhodnúť a dnes vyhrať. Na druhej strane musím povedať, že Ivovi Krajčírikovi môžeme bozkávať rukavice i nohy, lebo súper si vytvoril tri gólovky.“

Miroslav Nemec, tréner Michaloviec: „Už štandardne sme do zápasu dobre vstúpili, mali sme aj šancu, potom domáci hráči spustili na nás strelnicu, ale sme to ustáli. Bol som rád, že prvý polčas sme neinkasovali, pretože domáci mali niekoľko sľubných šancí. Druhý polčas z našej strany bol, podľa mňa skvelý. Dobre sme prestriedali, sám seba pochválim. K trom tutovkám na konci zápasu sa ani neviem vyjadriť, neviem čo povedať. Pre nás bolo základom, že sme nedostali gól. Každý zápas očakávam, že gól dáme, no nestrelili sme ho. Bohužiaľ. Poviem, že spravodlivá remíza.“

V druhom dejstve, od jeho začiatku, bola aktivita na domácich kopačkách. Ružomberčania búšili do svojho súpera a snažili sa o zmenu bezgólovú V 65. po chybe Vaška sa sa pred brankárom Zemplínčanom ocitol Regáli, ale trafil len Száraza. O chvíľu na to Gerec obišiel aj gólmana Zemplínčania, ale tiesnený v koncovke neuspel. V 69. min. Kanu gólovku ponúkol Popovitsovi a domácich ratoval J. Maslo, keď sa odvážne vrhol do strely. Vzápätí Száras na bránkovej čiare zlikvidoval Madleňákovu príležitosť. V 77. min. zase pohrozili Michalovčania, keď Žofčákova obaľovačka preletela popri vzdialenejšej žrdi. V 83. min. mal Kvocera obrovskú príležitosť, sám išiel na strážcu domácej svätyne Krajčírika, ktorý strelu vytesnal na žrď a roh. V poslednej minúte Krajčírik v tutovke fantasticky vychytal agilného Popovitsa. Druhý počas bol pod Čebraťom živší a zaujímavejší, ale futbalového korenia sa diváci nedočkali.

MFK Ružomberok – MFK Zemplín Michalovce 0:0

ŽK: Ošima (Michalovce). Rozhodovali: Dohál – Jekkel, Štofík – 617 divákov.

Ružomberok: Krajčírik – Fabiš, J. Maslo, Mojžiš, Madleňák – Luterán, Kochan (43. Takáč) – Regáli (69. Boďa), Brenkus (62. Dopater), Kostadinov (43. Tancík) – Gerec.

Michalovce: Száras – Vaško, Šuľa, Ranko – Kotula, Neofytidis, Begala, Mendes (80. Magda) – Žofčák (80. Kvocera), Trusa (Kanu), Ošima (57. Popovits).