Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Fortunaliga

Futbal oživí ulice fortunaligových miest, víťazi sa stretnú s Lobotkom

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Víťazné družstvo získa all-inclusive zájazd za Stanislavom Lobotkom, pozrie si jeho zápas a stretne sa s hráčom.

Bratislava 4. septembra (TASR) - Nový celoročný projekt Únie ligových klubov (ÚLK) Futbal v meste sa bude konať v dvanástich mestách, ktorých kluby sú účastníkmi slovenskej Fortuna ligy. Hrať sa bude hrať na námestiach či iných mestských plochách street futbalový turnaj, a to kategórii dospelých i detí.

Projekt bude trvať počas celej sezóny, prvý turnaj sa uskutoční v polovici septembra, celoslovenské finále je na programe v júni 2019. "Futbal v meste je ďalší z celosezónnych projektov ÚLK, ktorý sa má dostať bližšie k fanúšikom, dokonca priamo k nim. V dvanástich mestách na celom Slovensku sa na uliciach odohrajú turnaje, okolo ktorých budú ďalšie futbalové atrakcie. Fanúšikovia si určite prídu na svoje. Budú mať možnosť zahrať si futbal, zapojiť sa do individuálnych súťaží a stretnúť sa s hráčmi Fortuna ligy," citovala oficiálna tlačová správa výkonného riaditeľa ÚLK Michala Mertinyáka.

Slovenský reprezentant Stanislav Lobotka ešte nedávno behal po slovenských trávnikoch, teraz sa o neho bijú elitné európske kluby. Dvadsaťtriročný stredopoliar slovenskej reprezentácie a Celty Vigo je hlavným ambasádorom projektu. Víťazné družstvo získa all-inclusive zájazd za Stanislavom Lobotkom, pozrie si jeho zápas a stretne sa s hráčom. "Stanko Lobotka má za sebou krásny futbalový príbeh, ktorý je spojený s našou ligou. Vyrastal v nej a sme radi, že sa do projektu zapojil," doplnil Mertinyák. Okrem zájazdu za Stanom Lobotkom je v hre aj mnoho ďalších cien od partnerov projektu.

Zapojiť do turnaja a zahrať si v konkrétnom meste futbal na ulici si žiada registráciu. Tá je jednoduchá a nezaberie viac ako 5 minút. Pravidlá sú jednoduché, hrá sa systémom 3 na 3, jeden zápas trvá 2 x 3 minúty. Všetky pravidlá a viac informácií o projekte nájdete na www.futbalvmeste.sk.



Futbal v meste na jeseň 2018:



16. septembra: Trnava

22. septembra: Senica

30. septembra: Trenčín

7. októbra: Ružomberok

13./14. októbra: Podbrezová

20. októbra: Sereď