Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

Lásik má namierené z Talianska do Slovana

Richard Lásik Foto: TASR/ Michal Svítok

Slovenský futbalový reprezentant do 21 rokov Richard Lásik prichádza do tímu úradujúceho majstra z druholigového talianskeho klubu Brescia Calcio.

Bratislava 1. júna (TASR) – Slovenský futbalový reprezentant do 21 rokov Richard Lásik má namierené do tímu úradujúceho majstra ŠK Slovan Bratislava. Stredopoliar druholigového talianskeho klubu Brescia Calcio a bývalý mládežnícky reprezentant do 18 a 19 rokov, ktorý v minulosti hosťoval aj v MFK Ružomberok, sa rozhodol pre návrat na Slovensko. Slovan znamená v jeho kariére ďalšiu veľkú výzvu, informuje portál osporte.sk.

Lásik už debutoval aj za A-tím reprezentácie Slovenska a to vlani vo februári v prípravnom zápase v Bruggách proti Belgicku (1:2). Od svojich pätnástich rokov pôsobil na Apeninskom polostrove v štruktúrach Brescie. Časom sa prepracoval z dorasteneckých mužstiev do rezervy (Primavera). Počas sezóny 2010/2011 nastupoval za rezervu a pravidelne trénoval s prvým mužstvom.

S "áčkom" severotalianskeho mužstva začal vážnejšie koketovať v ročníku 2011/2012, no naskakoval prevažne ako striedajúci hráč. Keďže v jesennej časti nedostal toľko príležitostí ako si prial, za ďalšie pôsobisko si zvolil Ružomberok, ktorý ho v januári 2012 získal na polročné hosťovanie. V lete toho istého roku sa vrátil do Brescie a od novej sezóny už patril k lídrom tímu v Serii B. V tomto ročníku sa mu už tak nedarilo, rovnako aj celému mužstvu, ktoré skončilo až na 13. mieste.