Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Fortunaliga

Slovenská futbalová Fortuna liga v iniciatíve vyzýva na súdržnosť

Na snímke vo výskoku hráč MFK Zemplín Michalovce Ian Soler Pino počas zápasu posledného 22. kola základnej časti Fortuna ligy MFK Zemplín Michalovce - FK Pohronie Žiar nad Hronom v Michalovciach 7. marca 2020. Foto: TASR - Roman Hanc

Na Slovensku evidujú už 123 prípadov ochorenia COVID-19, pričom devätnásť pribudlo vo štvrtok.

Bratislava 19. marca (TASR) - Najvyššiu slovenskú futbalovú súťaž prerušili pre šíriaci sa koronavírus. Fortuna liga počas pauzy prišla s iniciatívou "Viac ako futbal", v ktorej apeluje na zodpovedné správanie v zložitom období. Vyzýva v nej na disciplínu a solidaritu. Na Slovensku evidujú už 123 prípadov ochorenia COVID-19, pričom devätnásť pribudlo vo štvrtok.

"Futbal je náboženstvom, modlou, životným štýlom, pre mnohých ľudí prakticky všetkým. V týchto ťažkých chvíľach, ale všetci cítime, že na prvom mieste je niečo iné. To všetko, čo máme tak radi, si musíme na chvíľu odoprieť. Správať sa zodpovedne, rozumne a byť spolu silní ako futbalový kolektív. Tak, ako futbal je kolektívna hra, aj v živote musíme ťahať za jeden povraz. Byť súdržní, ohľaduplní, mať jeden spoločný cieľ... Iba vtedy môžeme dať viac gólov ako súper a radovať sa z víťazstva. A tak, ako vo futbale platí verdikt, ktorý nariadi rozhodca, aj v živote existujú pravidlá, ktoré musíme rešpektovať. Dnes viac ako inokedy. Ako Fortuna liga prichádzame s iniciatívou 'VIAC AKO FUTBAL', v ktorej chceme vyslať verejnosti jasný signál, že ľudské zdravie je na prvom mieste. Chceme pôsobiť na verejnosť a apelovať na zodpovedné správanie ľudí, fanúšikov, každého jedného. Takúto náročnú situáciu nikto z nás nezažil. Nevieme, čo bude o niekoľko dní, vieme však, ako sa máme správať teraz. Spolu s klubmi Fortuna ligy sme spustili aktivitu s názvom 'Viac ako futbal' a chceme využiť náš dosah na to, aby sme šírili jednoznačné posolstvo, že zdravie a bezpečnosť sú u nás na prvom mieste. Chceme upozorniť na zodpovedné správanie, prispieť k edukácii spoločnosti, ale aj priniesť tipy, ako sa zabaviť futbalom v týchto časoch. Čím budeme teraz zodpovednejší, tým skôr sa všetci vrátime opäť na štadióny. Pre mnohých z nás je futbal naozaj všetkým. Dnes je toto ale oveľa viac, preto buďme zodpovední," uviedli zástupcovia Fortuna ligy v tlačovej správe.