Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Fortunaliga

Majster z Trenčína padol doma s Trnavou, Slovan v Žiline bez gólov

Trenčan Matúš Bero (dole) a Trnavčan Boris Godál v zápase 30. kola futbalovej Fortuna ligy AS Trenčín - Spartak Trnava, 2. mája 2016 v Trenčíne. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Futbalisti slovenského majstra AS Trenčín podľahli Spartaku Trnava 1:3.

Trenčín 2. mája (TASR) - Futbalisti slovenského majstra AS Trenčín prehrali v pondelok v 30. kole Fortuna ligy 2015/2016 na domácej umelej tráve so Spartakom Trnava 1:3. Zverenci trénera Martina Ševelu si tak skomplikovali boj o obhajobu, a ak bratislavský Slovan vyhrá v pondelok večer v Žiline, na druhom mieste tabuľky bude mať na trenčianskeho lídra už len trojbodovú stratu.

Domáci futbalisti si pred výkopom mohli vychutnať potlesk divákov za víťazstvo v Slovnaft Cupe. Prípadné tri body v zápase s Trnavou by Trenčanom priblížili zisk ďalšej, tento raz ligovej trofeje. Bližšie ku gólu boli však hostia. Už v 6. minúte chyboval na vlastnej polovici Kleščík. Na Šemrinca sa rútil kanonier Depetris, ale gólman reflexívnym zákrokom zachránil. O šesť minút kontroval Van Kessel. Najskôr si loptu hodil na dlhú nohu. Z následnej akcie poriadne natiahol Jakubecha. V 12. minúte Šulek priťukol loptu Holanďanovi, no ten z 11 m prestrelil bránu. Hra sa následne presunula do stredu ihriska. Obe mužstvá sa snažili vytvárať si šance, ale vládli obrany. V polovici prvého dejstva nakopnutú loptu po rohovom kope do siete stečoval ex-Trenčan Godál – 0:1. O malú chvíľku už mohlo byť vyrovnané. Na rohový kop si naskočil Maierhofer a jeho hlavička tesne minula ľavý horný roh. V 34. minúte ponúkol Schet ideálnu loptu na hlavu Van Kesselovi. Jeho hlavička iba preletela popred bránu a cestu do siete si nenašla. V závere prvého dejstva Trenčania prepadli v zadných radoch a do otvorenej obrany Depetris druhú ponúknutú šancu už medzi Šemrincove nohy premenil na gól.

Trnavčania po výhre ďakujú fanúšikom v zápase 30. kola futbalovej Fortuna ligy AS Trenčín - Spartak Trnava, 2. mája 2016 v Trenčíne. Trnava zvíťazila 3:1.
Foto: TASR/Radovan Stoklasa
Domáce rady po prestávke oživil Kalu. V 53. minúte ponúkol gólovú prihrávku Rabiuovi, ktorý z pár krokov nemal problém poslať loptu do siete. Nádeje Trenčanov na bodový zisk ožili a snažili sa čo najskôr vyrovnať. Po hodine hry unikol Van Kessel. Obrancovia ho nestíhali, ale Jakubech výborným zákrokom uchránil Trnavu od istého gólu. O tri minúty po biliardovej akcii Van Kessel Jakubecha neprestrelil. A keď Trenčín nedokázal využiť dve čisté šance, udrelo na opačnej strane. V 65. minúte vyšiel hosťujúcemu tímu brejk, Schranz obišiel aj vybiehajúceho Šemrinca a do opustenej brány upravil na 1:3. Po tomto góle sa hostia stiahli do ešte výraznejšej defenzívy a čerstvý víťaz Slovnaft Cupu sa odhodlal hrať iba na troch obrancov. Trenčania síce mali územný tlak, ale šance sa rodili veľmi ťažko. Až v 82. minúte Kalu už prekonal brankára, no v poslednej chvíli obrana loptu vykopla z bránkovej čiary. Trnava si tak odviezla cenné tri body v boji o pohárovú Európu.



Povedali po zápase:
Martin Ševela, tréner Trenčína: "Sme sklamaní po úspechu, ktorý sme zažili v Trnave. Hráčov sme na dnešný zápas nedokázali pripraviť psychicky. Chýbala nám energia. Cez polčas sme chceli urobiť zmenu. Strelili sme kontaktný gól, čo nás aj nakoplo. V tom úseku hry sme sa chceli nadýchnuť, no hostia strelili tretí gól. Následne sme šli do rizika. Dnes nám nepracovali krídelné priestory podľa predstáv. Nebolo nám súdené vyhrať. Prišli šance, ale s efektivitou sme si nepotykali."

Martin Rusňák, tréner Trnavy: "Chceli sme hrať kompaktne, čo sa nám v podstate po celý zápas darilo. Chlapci hrali oduševnene, krízu sme mali v čase gólu. Trenčín sa nadýchol, no ustáli sme to. Jediný gól sme dostali, keď nám na ihrisku chýbal jeden hráč. Zápas sme si postrážili a hoci si Trenčín vytváral šance, záver sme už uhrali k spokojnosti."


Slovan bez gólov

Žilinčania museli bodovať naplno, ak chceli ešte reálne pomýšľať na zisk miestenky v predkole Európskej ligy. Prvú vážnejšiu šancu si však vypracovali "belasí", keď v 4. min. Kubík poslal center na bližšiu žrď a lopta na prekvapenie všetkých prešla takmer až do siete, no Volešák ju stihol na dvakrát skrotiť. Domácich tento moment prebral, začali sa viac tlačiť dopredu, napádali hostí, ale finálna fáza im robila problémy a nevedeli si vypracovať vážnu šancu. V 29. min. sa však do tutovky dostal Škvarka a jeho strela iba tesne minula pravú žrď Muchovej brány. O tri minúty pohrozili domáci znovu, keď sa Špalek dostal na hranici pokutového územia k strele, a tá len tesne neprešla do brány. V 36. min. hlavičkoval po centri Mabouku nebezpečne Haskič, ale Mucha bol na čiare pozorný. Do konca polčasu sa už ani jeden z tímov nedokázal dostať k vážnejšiemu ohrozeniu súperovej brány.

Na snímke vľavo Ernest Olivier Mabouka, brankár Miloš Volešák (Žilina) a Kornel Saláta (Bratislava) v zápase 30. kola futbalovej Fortuna ligy 2015/2016 MŠK Žilina - ŠK Slovan Bratislava 2. mája 2016 v Žiline.
Foto: TASR/Erika Ďurčová
Úvod druhého dejstva patril Žilinčanom, ktorí sa viac tlačili do zakončenia a prichádzali aj sľubné šance. V 53. min. vyslal Haskič na Muchovu bránu dobrý projektil, ale lopta letela tesne nad bránu. O dve minúty mal bosniansky útočník MŠK opäť blízko ku gólu, no jeho volej z diaľky prešiel iba tesne vedľa ľavej žrde. Ešte v tej istej minúte musel hasiť na opačnej strane po strele Zreľáka Králik a začalo sa hrať čoraz viac hore-dolu. V 58. min. videli diváci obrovskú šancu šošonov, keď sa Haskič ocitol po Mazáňovom centri sám pred Muchom, no gólman hostí zachránil. Po hodine hry takmer zahrmelo na opačnej strane po strelách Crnkiča a v 62. min. Zreľákova krížna strela prešla iba tesne vedľa brány Volešáka. V 71. min. centroval z pravej strany Mabouka a pred Paurom odvrátila obrana Slovana na roh. Po ňom sa lopta dostala k Mazáňovi, ktorý z diaľky vystrelil a po Muchovom zásahu sa lopta len tesne vyhla sieti. Slovan na chvíľu zatlačil domácich, v 80. min. sa po strele Milinkoviča z priameho kopu vytiahol dobrým zákrokom Volešák, keď vytlačil strelu nad brvno. V 85. min. mohol definitívne zlomiť zápas na stranu Žiliny Haskič, ale po protiútoku namieril iba do bočnej siete. O minútu neskôr poslal striedajúci Hlohovský krížnu prihrávku do 16-tky a nabiehajúcemu Haskičovi chýbali k zakončeniu iba centimetre. V 89. min. dal žilinský útočník síce gól, ale tešil sa z neho predčasne, keďže padol z ofsajdu. V 90. min. mal rozhodnutie na kopačke Kubík, ale proti jeho strele zasiahol Volešák a po priamom kope Hlohovského zase zaúradoval Mucha, ktorý vyrazil loptu smerujúcu do brány. Žilinčania sa tak s prírodným trávnikom aj domácim prostredím v tejto sezóne rozlúčili bezgólovou remízou, ktorá im veľmi nepomohla a radosť z nej nemá ani Slovan, ktorý zo straty na Trenčín v súboji o titul stiahol iba bod.



Povedali po zápase:
Adrián Guľa, tréner Žiliny: "Zápas mal všetko, čo mal mať. Oba tímy šli vyše 90 minút za víťazstvom. Mojim hráčom chýbal k nemu polkrok, keď šancu aj premenili, bolo to v hraničnej situácii. Chlapci ukázali dobrú mentalitu, kvalitnú hru a to, že s nami treba počítať. Budeme do konca tvrdo pracovať na tom, aby sme nasledujúce tri zápasy zvládli."

Nikodemos Papavasiliou, tréner Slovana: "Myslím, že to bol pre ľudí, ktorí duel videli, fantastický zápas, rýchly a intenzívny. Po troch dňoch od prehratého finále pohára sme odohrali zápas vo vysokom tempe 90 minút. Chcem pochváliť oba tímy za dobrú hru, Žilina bola naozaj kvalitný súper. Po tom, ako Trenčín dnes prehral s Trnavou sme museli a mali vyhrať tento zápas. V druhom polčase, keď sa zápas otvoril, mali oba tímy veľké šance na skórovanie a oba mohli vyhrať. Gól sme síce nedali, ale chlapcov musím pochváliť. Stále verím, že môžeme vyhrať ligu, jediné, čo môžeme pre to spraviť, je vyhrať zvyšné tri zápasy. So správnym nasadením a mentalitou ešte stále môžeme vyhrať titul."


Fortuna liga 2015/2016 - 30. kolo

sobota:
MFK Zemplín Michalovce - FK Senica 2:1 (1:0)
Góly:
18. Serečin, 90.+ Kunca - 83. Almási. Rozhodoval: J. Pavlík, ŽK: Krč, Hromada, Mehremič, P. Pavlík (všetci Senica), 2875 divákov.

Zostavy a striedania:
MFK Zemplín Michalovce:
Kelemen – Perez, Podhorín, Vernon, Šimčák – Grič, T. Sedlák – Serečin, S. Danko (73. Lukič), Koscelník – Hamuľak (64. Kunca)
FK Senica: Šulla – P. Pavlík, Pillár, Mehremič - Šmehyl, Hušek, Morong, Hromada (68. Klec), Krč (83. Kontár) - Dolný (60. Almási), Leško

ŽP Šport Podbrezová – MFK Ružomberok 3:1 (1:1)
Góly:
17. Podio, 55. a 62. Peševski – 21. Kostelný (vlastný). Rozhodoval: Kružliak, ŽK: Kostelný, Šafranko (obaja Podbrezová), ČK: 15. J. Maslo, 89. Kučera (obaja Ružomberok), 1012 divákov

Zostavy a striedania:
ŽP Šport:
Kuciak – Turňa (90. Magda), Krivák, Kostelný, Djordjevič – Podio, Vajda – Viazanko (86. Sabler), Kochan, Peševski (80. Šafranko) – Rendla

MFK: Tofiloski – P. Maslo, Kružliak, J. Maslo, Rosa – Nagy, Ondrek (69. Jakubko) – Gál-Andrezly, Gerát (61. Kučera), Boszorád – Lačný (78. Ďubek)

ViOn Zlaté Moravce - DAC 1904 Dunajská Streda 1:0 (0:0)
Gól:
86. De Souza. Rozhodoval: Vlk, ŽK: Orávik, Tipurič, Perišič - Huk, Živkovič, Stephens, 1083 divákov

Zostavy a striedanua:
ViOn:
Kováč – Majkič, Tipurič, De Souza, Pintér – Krznarič - Orávik, Bariš (82. Karlík), Kuzma (90. Cebara), Gešnábel – Slančík (66. Perišič)
DAC: Tujvel – Živković, Ljubicić, Egri, Simon – Huk )88. Černák) – Pačinda, Horváth, Sarr, Štepanovský (64. Polievka) – Stephens (81. Straka)

nedeľa:
MFK Skalica – Spartak Myjava 1:2 (0:1)
Góly:
55. Jakubek – 17. Sládek, 90.+ Duga. Rozhodoval: Chmura, ŽK: 24. Záhumenský, 45. + Masaryk, 90. + Ulrich - 32. Ostojič, 80. Duga, 1029 divákov.

Zostavy a striedania:
Skalica
: Krnáč – Hlavatovič, Dobrotka, Hudák, Záhumenský – Šebesta (74. Ulrich), Hlinka, Neoveský (85. Čermák), Piroska – Jakubek, Masaryk
Spartak Myjava: Hruška – Beňo, Marček, Ostojič, Machovec – Bilovský, Kóňa, Pekár (78. Duga)– Daniel, Škutka (88. Černáček), Sládek (69. Kolár)

pondelok:
AS Trenčín – Spartak Trnava 1:3 (0:2)
Góly:
53. Rabiu - 24. Godál, 41. Depetris, 65. Schranz. Rozhodoval: Marhefka, ŽK: Maierhofer, Bero, Guba, Rabiu - Baéz, 3155 divákov.

Zostavy a striedania:
Trenčín:
Šemrinec – Šulek, Kleščík (69. Holúbek), Skovajsa, Madu – Koolwijk – Van Kessel, Bero, Rabiu, Schet (64. Guba) – Maierhofer (46. Kalu)
Trnava: Jakubech – Kadlec, Grešššák, Godál, Čonka (54. Halilovič) – Bello, Baez (90. Mihálik) – Schranz, Jež, Mikovič – Depetris (86. Tampe)

MŠK Žilina - Slovan Bratislava 0:0
Rozhodoval:
Glova, ŽK: Vavro, Paur, Škvarka – de Kamps, Scott, 1373 divákov.

zostavy a striedania:
Žilina:
Volešák – Mabouka, Vavro, Králik, Mazáň – Pečovský – Diaz, Škvarka (85. Káčer) – Špalek, Haskič, Paur (82. Hlohovský)
Slovan: Mucha – Pliatsikas, Saláta, Sekulič, Podaný – Simovič (46. Scott), de Kamps – Crnkič (75. Savičevič), Kubík, Zreľák – Vittek (57. Milinkovič)

tabuľka po 30. kole:
1. Trenčín 30 23 3 4 62:25 72
2. Slovan 30 20 7 3 47:18 67
3. Myjava 30 16 5 9 36:32 53
4. Trnava 30 14 6 10 43:36 48
5. Žilina 30 13 6 11 55:38 45
6. D. Streda 30 12 7 11 37:34 43
7. Ružomberok 30 11 8 11 38:39 41
8. Podbrezová 30 8 6 16 37:44 30
9. Senica 30 7 8 15 29:44 29
10. Zl. Moravce 30 6 9 15 33:53 27
11. Michalovce 30 6 7 17 28:51 25
12. Skalica 30 5 6 19 27:58 21


Na čele kanonierov Bero

Po stretnutiach 30. kola futbalovej Fortuna ligy 2015/2016 je na čele poradia strelcov s pätnástimi gólmi Trenčan Matúš Bero.

Poradie strelcov po stretnutiach 30. kola:

15 gólov: Matúš Bero (Trenčín)

12 gólov: David Alberto Depetris (Trnava)

11 gólov: Leandre Gael Tawamba Kana (Zlaté Moravce), Peter Sládek (Myjava)

10 gólov: Gino van Kessel (Trenčín), Tamás Priskin, Róbert Vittek (obaja Slovan Bratislava)

9 gólov: Ákos Szarka, Erik Pačinda (obaja Dunajská Streda), Miloš Lačný (Ružomberok)

8 gólov: Jhonnes Marques de Souza (Zlaté Moravce)

7 gólov: Martin Mikovič (Trnava), Marko Milinkovič (Slovan Bratislava), Nermin Haskič (Žilina)

6 gólov: Matej Jelič, William Alves de Oliveira, Jaroslav Mihalík, Jakub Paur (všetci Žilina), Filip Hlohovský (Senica 3 / Žilina 3), Martin Jakubko (Ružomberok), Wesley Moraes Ferreira Da Silva (Trenčín), Erik Daniel (Myjava), Adam Zreľák (Slovan Bratislava)

5 gólov: Jakub Hromada (Senica), Peter Gál-Andrezly (Podbrezová), Michal Gašparík, Michal Jakubek (obaja Skalica), Vernon de Marco Morlacchi (Michalovce), Stuart Schet, Ryan Koolwijk, Ibrahim Rabiu (všetci Trenčín), Ivan Schranz (Trnava)

4 góly: Andrej Lovás (Ružomberok), Milan Škriniar (Žilina), Stanislav Danko, Dominik Kunca (obaja Michalovce), Štefan Pekár, Frederik Bílovský (obaja Myjava), Ľubomír Ulrich (Skalica), Jozef Dolný (Senica), Pape Macou Sarr (Dunajská Streda), Pablo Podio (Podbrezová)

3 góly: Jan Kalabiška, Michal Klec (obaja Senica), Mirzad Mehanovič, Juraj Pančík, Roman Sabler, Patrik Vajda (všetci Podbrezová), Mário Kurák, Ivan Lietava (obaja Skalica), Peter Orávik (Zlaté Moravce), Tomáš Ďubek, Michal Faško (obaja Ružomberok), Tomáš Kóňa (Myjava), Branislav Ľupták (Dunajská Streda), Nikola Lukič, Michal Hamuľak (obaja Michalovce), Nikolas Špalek (Žilina), Samuel Ojim Kalu (Trenčín)

2 góly: Erik Sabo, Haris Harba, Róbert Jež, Emir Halilovič, Boris Godál (všetci Trnava), Noé Achille Kwin Amban, Jakub Brašeň, Vojtech Horváth, Marin Ljubičič (všetci Dunajská Streda), David Guba, Stefan Maierhofer (obaja Trenčín), Ľuboš Kupčík, Andrej Rendla, Jaroslav Kostelný. Dejan Peševski (všetci Podbrezová), Martin Regáli, Martin Koscelník (obaja Michalovce), Dominik Kružliak, Gagig Daghbašjan, Lukáš Lupták, Štefan Zošák (všetci Ružomberok), Miroslav Káčer, László Bénes, Ernest Olivier Mabouka Massousssi (všetci Žilina), Samuel Mráz, Petr Pavlík, Róbert Pillár, Dávid Leško (všetci Senica), Pavol Masaryk (Ružomberok 1 / Skalica 1), František Kubík, Kornel Saláta, Nermin Crnkič, Vukan Savičevič (všetci Slovan Bratislava), Stefan Cebara, Mourukou Farras Bamba (obaja Zlaté Moravce), Tomáš Marček, Dávid Škutka, Denis Duga (všetci Myjava)

1 gól: Martin Boszorád, Marek Sapara, Ján Maslo (všetci Ružomberok), Peter Mazan, Daniel Šebesta, Lukáš Hlavatovič, Peter Vaško, Martin Dobrotka, Marek Hlinka (všetci Skalica), Milan Rundič, Aliko Mohammed Bala, Denis Jančo, Kingsley Madu, Jakub Holúbek, Matúš Opatovský, James Lawrence (všetci Trenčín), Juraj Piroska, Ľuboš Kolár (obaja Myjava), Marin Glavaš, Josip Krznarič, Armando Mance, Toni Tipurič, Alen Ploj, Dejan Školník, Danijel Majkič (všetci Zlaté Moravce), Dávid Hudák, Nicolas Ezequiel Gorosito, Filip Oršula, Mauro Ezequiel Gonzalez, Kevin Kele (všetci Slovan Bratislava), Tomáš Komara, Jakub Kosorin, Ladislav Almási (všetci Senica), Michal Škvarka, Lukáš Čmelík, Denis Vavro, Martin Králik, Bojan Letič, Jakub Michlík, Ivan Santiago Diaz (všetci Žilina), Alen Milunovič, Blažej Vaščák, Mário Almaský, Milovan Kapor, Nikola Andrič, Pavol Šafranko, Matej Kochan, Miroslav Viazanko (všetci Podbrezová), Milan Šimčák, Samuel Garcia Bayón, Emmanuel Mensah. Filip Serečin (všetci Michalovce), Jose Casado, Jakub Vojtuš, Marek Janečka, Aldo Omar Baéz, Tomáš Majtán, Miloš Nikolič, Lukáš Mihálik, Martin Košťál (všetci Trnava), Peter Štepanovský, Róbert Polievka, Alfredo Stephens, Roland Černák (všetci Dunajská Streda)

Vlastné góly: Jakub Hromada (Senica), Milan Šimčák (Michalovce), Tomáš Marček, Lukáš Beňo (obaja Myjava), Toni Tipurič (Zlaté Moravce), Miloš Nikolič (Trnava), Patrik Vajda (Podbrezová)