Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

Futbal v Trnave pred dobrou fanúšikovskou kulisou, body zostali doma

Fanúšikovia FC Spartak Trnava v zápase 13. kola jesennej časti Fortuna ligy FC Spartak Trnava-FK DAC 1904 Dunajská Streda v Trnave v sobotu 4. októbra 2014. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Dunajská Streda napriek aktivite prehrala, zápas zlomila jedenástka.

Trnava 4. októbra (TASR) - V Trnave sa od začiatku hral obojstranne bojovný zápas vo veľmi dobrej atmosfére, o ktorú sa pričinili okrem domáceho tábora aj fanúšikovia DAC. V prvej štvrťhodine videli diváci len jeden strelecký pokus, ale lopta z kopačky Kuzmu letela vedľa brány. Prvú priamu strelu na bránu vyslal presne po polhodine z rohu šestnástky Vyskočil a tá akoby bola predzvesťou prvého gólu. V 34. minúte vyšla domácim akcia po ľavej strane a centrovanú loptu Čonku hlavou podvihol Vyskočil tak, že tá prelobovala brankára Pensku a skončila v sieti hostí. Dunajskostredčania sa po inkasovanom góle okamžite snažili o odpovedať, ale domáca obrana ich k zakončeniu nepustila.

Trnavčania začali druhý polčas útočne, so snahou zvýšiť svoje vedenie, ale v šestnástke hostí sa nedokázali presadiť. Naopak, šancu na vyrovnanie mali v 52. minúte hostia, ale Rusov pádom pod nohy Jurčovi zlikvidoval jeho príležitosť. O 12 minút neskôr strela Casada letela tesne vedľa brány DAC. V 70. minúte po faule na Saba zahrával priamy kop Vlasko a Vyskočil hlavou zvýšil na 2:0. V 79. minúte po závahaní trnavskej obrany sa lopta dostala k úplne voľnému Štepanovskému a ten s prehľadom prekonal Rusova. V závere stretnutia sa do streleckej listiny zapísal aj striedajúci Jendrišek, ktorý pred šestnástkou zobral loptu Strakovi, oklamal brankára Penksu a do prázdnej brány zavŕšil zaslúžené víťazstvo domácich.

Video: Krajské derby v Trnave prinieslo aj fanúšikovské emócie




Spartak Trnava - DAC Dunajská Streda 3:1 (1:0)

Góly: 34., 70. Vyskočil, 90. Jendrišek - 79. Štepanovský. Rozhodoval: Chmura, ŽK: Vlasko, Janečka, Casado - Krišto, Mário Tóth, Brašeň, Szabó, Straka, ČK: 82. Mário Tóth (DAC) po druhej ŽK, 2469 divákov.


zostavy a striedania:

Spartak Trnava: Rusov - Siva, Bortel, Martin Tóth, Čonka - Kuzma (39. Špalek) - Janečka, Casado, Vlasko (83. Mikovič), Sabo - Vyskočil (78. Jendrišek)

DAC Dunajská Streda: Penksa - Turňa, Mário Tóth, Saláta, Szabó - Krišto (46. Černák), Straka - Ujlaky (85. Antunovič), Brašeň, Štepanovský - Jurčo (56. Sabler)




Galéria zo zápasu:





Hlasy trénerov:


Juraj Jarábek, tréner Trnavy: "Potrebovali sme dnes vyhrať po dvoch prehrách vonku. Podali sme tímový výkon, aj keď nám chýbala v hre určitá ľahkosť. Chlapci bojovali a som rád, že sa nám vyplatili zmeny v zostave. Teší nás víťazstvo nad silným súperom."




Mikuláš Radványi, tréner DAC: "Pripravoval som hráčov na dobrú divácku kulisu, žiaľ niektorí hráči nepodali svoj štandardný výkon. V prvom polčase sme inkasovali lacný gól. Škoda, že po zmene strán Jurčo nevyrovnal. Domáci potom pridali druhý gól a napriek tomu, že sme znížili, tretí gól v závere rozhodol o výsledku. Gratulujem domácim k víťazstvu."