Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

Gašparík verí, že Škrtel potiahne ďalšiu sezónu v Spartaku

Na snímke vľavo tréner Spartaka Michal Gašparík a hráč Spartaka Martin Škrtel počas tlačovej konferencie pred finálovým zápasom Slovnaft Cup-u medzi ŠK Slovan Bratislava a FC Spartak Trnava. V Trnave, 6. mája 2022. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

V Spartaku by boli najradšej, keby sa Škrtel rozhodol pokračovať v aktívnej činnosti.

Bratislava 9. mája (TASR) - Tréner trnavských futbalistov Michal Gašparík verí, že Martin Škrtel potiahne aspoň ešte jednu sezónu. Tridsaťsedemročný stopér priviedol ako kapitán Spartak k triumfu vo finále Slovnaft Cupu nad bratislavským Slovanom (2:1 po predĺžení) a môže to byť posledná vybojovaná trofej v jeho bohatej kariére.

Škrtel absolvoval v srdci trnavskej defenzívy napriek svojmu veku a zdravotným problémom celých 120 minút. "Pre nás bol kľúčová postava, môžem povedať, že teraz už menej trénuje, ale do zápasu chcel ísť. Po prvej diagonále na Bukatu mi ukazoval chrbát, hneď sme dávali rozcvičovať Kóšu, ale nakoniec to dohral aj s bolesťami. V päťčlennej obrannej formácii bol kľúčový, všetko si to riadil, hráči s ním vyzerajú úplne ináč. Vyšlo aj toto, som rád, že nakoniec dohral ten zápas. Bol som milo prekvapený, že ho zvládol kondične, iní hráči, u ktorých sme to možno nepredpokladali, odpadli a on zvládol celú porciu," povedal Gašparík na pozápasovej tlačovej konferencii.

V Spartaku by boli najradšej, keby sa Škrtel rozhodol pokračovať v aktívnej činnosti. "Myslím si, že film, ktorý sa o ňom točí, bude mať výborný happyend - zisk pohára. Všetci si to radi pozrieme. Sám som zvedavý, či mu zdravotný stav dovolí ísť do ďalšej sezóny, či to nebude pre neho posledná trofej. Sme dohodnutí, že ak sa bude dať a nebude ho to obmedzovať v bežnom živote, vieme ísť nižšie s tréningovými jednotkami, ale bude pripravený nastupovať aj ďalej," dodal Gašparík a budúcnosť nechal otvorenú aj Škrtel, ktorý aj cez kŕče vytrvalo odpovedal na otázky novinárov: "Počkajme, čo bude do budúcej sezóny. Teraz sa končí táto, zostávajú nám dva zápasy, treba ich dohrať. Trošku si užijeme, pooslavujeme. Potom si treba aj oddýchnuť, lebo sezóna bola náročná. Uvidíme, čo sa udeje v lete, a potom sa začnem pripravovať na ďalšiu sezónu."