Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Fortunaliga

Krčík prestúpil z Liptovského Mikuláša do Karvinej

Ilustračná snímka. Foto: TASR Pavel Neubauer

Krčík strávil v Liptovskom Mikuláši tri sezóny, v tej minulej nastúpil v slovenskej Fortuna lige v 21 zápasoch, ktorých si pripísal šesť asistencií.

Karviná 30. júna (TASR) - Slovenský futbalista Adam Krčík prestúpil z fortunaligového MFK Tatran Liptovský Mikuláš do MFK Karviná. S vedením českého druholigového klubu podpísal dvojročnú zmluvu.

Dvadsaťšesťročný pravý krajný obranca, resp. stredopoliar už v minulosti hral v Česku, v sezóne 2018/2019 nastupoval za Znojmo. "O Adama sme stáli, sledovali sme ho. Môže hrať v obrane i zálohe, čo je zásadné. Verím, že sa s tímom rýchlo zoznámi, aklimatizuje sa u nás a pomôže nám v boji o postup," uviedol pre klubový web športový riaditeľ MFK Karviná Lubomír Vlk. Karviná skončila v uplynulom ročníku najvyššej českej súťaže na poslednom 16. mieste a zostúpila do druhej ligy.

Krčík strávil v Liptovskom Mikuláši tri sezóny, v tej minulej nastúpil v slovenskej Fortuna lige v 21 zápasoch, ktorých si pripísal šesť asistencií. "Chcel som už nejakú zmenu. Karviná prišla s ponukou, ktorá ma zaujala, a prijal som ju. Niekto síce môže namietať, že idem iba do druhej českej ligy, ale pre mňa má tento prestup význam a som veľmi rád, že to vyšlo," povedal Krčík.