Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Fortunaliga

MFK Zemplín Michalovce porazil AS Trenčín 2:0 v 15. kole Fortunaligy

Na snímke vľavo hráč AS Trenčín Kelvin Pires, vpravo hráč MFK Zemplín Michalovce Wisdom Kanu v zápase 15. kola futbalovej Fortuna ligy MFK Zemplín Michalovce - AS Trenčín 22.októbra 2022 v Michalovciach. Foto: TASR - Roman Hanc

Michalovčanom patrí v tabuľke deviate miesto s jednobodovou stratou na ôsmy Trenčín.

Michalovce 22. októbra (TASR) - Futbalisti MFK Zemplín Michalovce zvíťazili v sobotnom zápase 15. kola Fortuna ligy nad AS Trenčín 2:0. Domáci rozhodli o svojom triumfe v druhom polčase, keďí sa presadili Wisdom Uda Kanu a Adler Da Silva. Michalovčanom patrí v tabuľke deviate miesto s jednobodovou stratou na ôsmy Trenčín.



Fortuna liga - 15. kolo:



MFK Zemplín Michalovce - AS Trenčín 2:0 (0:0)

Góly: 46. Kanu, 80. Da Silva.
Rozhodovali: Gemzický – Jánošík, Zemko,
ŽK: Njie, Marcin, Slebodník – Bainovič.
Diváci: 603.

Michalovce: Száraz – Mendez, Ranko, Magda, Kotula – Perez - Vico (89. Slebodník), Njie, Vaško – Jánošík (73. Da Silva), Kanu (81. Begala), Marcin

Trenčín: Kukučka - Yem (55. Mičuda), Pires, Ďuriška, Kozlovský - Lavrinčík (68. Witan), Gajdoš, Bainovič, Kmeť (68. Ramírez) - Soares (83. Demitra), Kupusovič (55. Emeka)



Hlasy po zápase:

Norbert Hrnčár, tréner Michaloviec: "Prvý polčas z našej strany bol nervóznejší a nesúrodý, strácali sme ľahké lopty. Dôležité bolo, že sme vzadu udržali nulu, lebo Trenčín v posledných zápasoch strelil štyri góly Slovanu, tri Skalici a štyri Trebišovu. V druhom polčase sme to rozbalili a predviedli sme viacero fantastických akcií. Mali sme veľa gólových situácií a možností, mohli sme zápas uzavrieť skôr. Veľmi sa tešíme z víťazstva proti nepríjemnému súperovi. Z pohľadu celého zápasu je to zaslúžené víťazstvo."

Marián Zimen, tréner Trenčína: "Do zápasu sme vstúpili dobre, držali sme sa plánu, s akým sme sem prišli. Vytvorili sme si niekoľko gólových príležitostí, avšak neboli sme efektívni. Do druhého polčasu sme nevstúpili tak, ako by sme si predstavovali, hneď sme inkasovali gól a odišla nám väčšia kvalita a trpezlivosť, aby sme zápas ešte zdramatizovali. Súper zaslúžene zvíťazil, my ideme domov bez bodu."