Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Fortunaliga

Michalík podpísal s DAC Dunajská Streda zmluvu na 2,5 roka

Ilustračné foto. Foto: TASR

Slovenský futbalový obranca Ľubomír Michalík podpísal zmluvu s DAC Dunajská Streda, informoval v pondelok oficiálny web fortunaligistu.

Dunajská Streda 19. januára (TASR) - Slovenský futbalový obranca Ľubomír Michalík podpísal zmluvu s DAC Dunajská Streda, informoval v pondelok oficiálny web fortunaligistu. Tridsaťjedenročný bývalý 7-násobný reprezentant SR naposledy pôsobil v kazašskom Kajrat Almaty.

Michalík podpísal s vedením po jeseni deviateho mužstva tabuľky zmluvu na 2,5 roka. Odchovanec Čadce si po rozviazaní zmluvy s kazašským vicemajstrom mohol vyberať z viacerých ponúk, napokon prikývol na tú od DAC a k novým spoluhráčom sa pridal pred pondelňajším popoludňajším tréningom.

Stopér vysoký 195 centimetrov si ligový debut odkrútil v sezóne 2005/2006 v drese FC Senec, následne prestúpil - vo dvojici s odchovancom DAC-u Zoltánom Harsányim - do anglického Boltonu Wanderers. Zahral si v prestížnej Premier League, neskôr pôsobil v Leeds United, Carlisle United, FC Portsmouth a v roku 2013 prestúpil do Kajratu Almaty, s ktorým koncom minulého roka získal Kazašský pohár. Na konte má sedem reprezentačných štartov a dva góly.

"Pocity sú len tie najlepšie, lebo po ôsmich rokoch sa vraciam do známeho prostredia, odkiaľ som odchádzal do Anglicka. Bolo to síce zo Senca, ale Dunajská streda odkúpila licencia práve od tohto klubu. Po rozhovore s majiteľom vidím, že tento klub má ten správny smer a preto chcem byť súčasťou," cituje Michalíka www.fcdac.sk.