Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Fortunaliga

Michalovce podpísali ročnú zmluvu so španielskym stopérom Artabem

Na snímke zľava nový tréner MFK Zemplín Michalovce Miroslav Nemec pred štartom letnej prípravy na novú sezónu futbalovej Fortuna ligy 14. júna 2021 v Michalovciach. Foto: TASR - Roman Hanc

V uplynulom ročníku pôsobil vo farbách španielskeho CD Covadonga, ktorý účinkuje v tretej najvyššej súťaži.

Michalovce 13. júla (TASR) - Novým hráčom slovenského futbalového fortunaligistu MFK Zemplín Michalovce sa stal španielsky obranca Alfonso Artabe Meca. Tridsaťdvaročný stopér podpísal v klube ročný kontrakt a nahradiť má krajana Iana Pina Solera.

V uplynulom ročníku pôsobil vo farbách španielskeho CD Covadonga, ktorý účinkuje v tretej najvyššej súťaži. Od sezóny 2007/2008 vystriedal viacero klubov v jeho rodnej krajine. Postupne si obliekal dresy CD Ferriolense, Universidad Oviedo, Real Oviedo Vetusta, CD Manacor, UE Llagostera, AE Prat a Atletico Baleares.

V lete 2015 prvýkrát okúsil zahraničie, keď zamieril do belgického Sint-Triudense VV. O dva roky bol už hráčom cyperského Ermisu Aradippou, odkiaľ po roku odišiel do Hongkongu (TSW Pegasus). Odtiaľ sa v zime 2017 vrátil do Ermisu Aradippou a hneď v lete prestúpil do rumunského FC Voluntari. Tam bol iba dva mesiace a potom sa vrátil na Cyprus do tímu Doxa Katokopias. Informoval o tom oficiálny web Michaloviec.