Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

Michalovce s ofenzívnymi posilami, chcú väčšiu emóciu a divákov

Na snímke zľava nová posila MFK Zemplín Lukáš Jánošík, hlavný tréner A-mužstva Norbert Hrnčár, kapitán MFK Zemplín Michalovce Igor Žofčák a predseda predstavenstva klubu MFK Zemplín Michalovce Štefan Laurinčík počas tlačovej konferencie futbalového klubu MFK Zemplín Michalovce pred začiatkom nového ročníka Fortuna ligy 2022/2023 12. júla 2022 v Michalovciach. Foto: TASR - Roman Hanc

Po sezóne 2021/2022 odišlo z mužstva sedem hráčov, väčšina z nich však nemala miesto v základnej zostave. Ôsmym môže byť japonský stredopoliar Takuto Ošima, ktorý má ponuku z Krakova.

Michalovce 12. júla (TASR) - Futbalisti MFK Zemplín Michalovce vstúpia do sezóny 2022/2023 s ambíciou hrať v prvej šestke, dostať do hry väčšiu emóciu a podporu tribún. Pri trénerskom kormidle pokračuje Norbert Hrnčár, ktorý v druhej polovici uplynulého ročníka nahradil Miroslava Nemca. V kádri figuruje viacero opôr vrátane Igora Žofčáka.

Po sezóne 2021/2022 odišlo z mužstva sedem hráčov, väčšina z nich však nemala miesto v základnej zostave. Ôsmym môže byť japonský stredopoliar Takuto Ošima, ktorý má ponuku z Krakova. Pri dopĺňaní kádra bolo podľa Hrnčára dôležité, aby prišli hráči, ktorí budú reálnymi posilami. Takými by mali byť útočníci Lukáš Jánošík a Švajčiar Adler da Silva, ktorý absolvuje hosťovanie zo Slovana Bratislava. "Verím, že budú rozdieloví. Nechceli sme káder iba doplniť, ale priviesť hráčov, ktorí nám reálne pomôžu v lige. Títo dvaja by takí mali byť," poznamenal Hrnčár pre klubovú stránku.

Pre michalovský klub bude sezóna 2022/2023 ôsma v najvyššej súťaži. V uplynulom ročníku obsadil 9. miesto, keď sa napriek sľubným vyhliadkam po jesennej časti nedostal do prvej šestky a musel účinkovať v skupine o záchranu. Tomu by sa tentoraz Zemplínčania radi vyhli. V novom ročníku túžia najmä po plnších tribúnach. "Chceme, aby chodilo na zápasy veľa divákov, tak ako to bolo v nedávnej minulosti. To je náš hlavný cieľ. Chceme, aby sme zápasy prežívali s výraznejšou emóciou a podporou tribún," dodal Hrnčár.

Na snímke hlavný tréner A-mužstva MFK Zemplín Michalovce Norbert Hrnčár počas tlačovej konferencie futbalového klubu pred začiatkom nového ročníka Fortuna ligy 2022/2023 12. júla 2022 v Michalovciach.
Foto: TASR - Roman Hanc


Michalovčania odštartujú sezónu v piatok 15. júla domácou predohrávkou proti ligovému nováčikovi z Banskej Bystrice (od 20.30). Na prvý duel v sezóne sa naladili víťazstvom v generálke nad Prešovom 2:0, čím svoju bilanciu v príprave uzavreli na tri víťazstvá, jednu remízu a jednu prehru.

prípravné zápasy:

FC Košice - Michalovce 0:0

CWKS Resovia Rzeszów (Poľ.) - Michalovce 1:2, góly Michaloviec: Marcin, Pena

Vasas FC (Maď.) - Michalovce 3:0

Michalovce - Humenné 3:0, Ranko, Ntotis, Záhradník

Michalovce - 1. FC Tatran Prešov 2:0, Peňa, Jánošík


súpiska MFK Zemplín Michalovce:

brankári: Benjamín Száraz, Andrij Kožuchar (Ukr.), Matej Vajs

obrancovia: Martin Kolesár, Juraj Kotula, Daniel Magda, Alejandro Mendez (Šp.), Jakub Sova, Michal Ranko, Filip Vaško, Polydefkis Volanakis (Gréc.)

stredopoliari: Igor Žofčák, Vasileios Ntotis (Gréc.), Dávid Petrík, Brian Pena (Šp.), Matúš Begala, Wisdom Kanu (Nig.), Juši Šimamura, Takuto Ošima (obaja Jap.)

útočníci: Adler da Silva (Švaj.), Matúš Marcin, Zoran Záhradník, Lukáš Jánošík