Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Fortunaliga

Mladík Kele oslávil debut v základe Slovana gólom

Na snímke Kevin Kele. Foto: Facebook - ŠK Slovan Bratislava

Slovenský mládežnícky reprezentant, ktorý v utorok 26. apríla oslávi osemnáste narodeniny, strelil víťazný gól a skvele tak oslávil debut v základnej zostave rekordného majstra SR.

Bratislava 25. apríla (TASR) - Postavou nedeľňajšieho večerného súboja 29. kola futbalovej Fortuna ligy 2015/2016 Slovan - Skalica (2:0) bol len 17-ročný ofenzívny domáci univerzál Kevin Kele. Slovenský mládežnícky reprezentant, ktorý v utorok 26. apríla oslávi osemnáste narodeniny, strelil víťazný gól a skvele tak oslávil debut v základnej zostave rekordného majstra SR.

Prvé ligové minúty absolvoval Kele v minulotýždňovom derby s Trnavou. V nedeľu už v základe hýril aktivitou a v prvom dejstve mal tri dobré príležitosti na skórovanie. Tečovanú strelu zvnútra šestnástky však brankár hostí vyrazil a mladý futbalista potom neuspel ani v samostatnom úniku. Tesne pred prestávkou to však už po rýchlom protiútoku vyšlo. "Čakal som dlhú loptu od Marka Milinkoviča. Moja prvá myšlienka bola, že si brankára obhodím. V poslednej chvíli som si však všimol, že vybehol veľmi ďaleko. Preto som sa ho snažil obstreliť a namieriť loptu do odkrytej brány," povedal médiám najmladší člen širšieho kádra A-mužstva, ktorý si tak dal predčasný darček k osemnástym narodeninám: "Teším sa, že sa to všetko takto zbehlo. Bolo pre mňa cťou nastúpiť s takými výbornými spoluhráčmi. Zároveň je to neopísateľný pocit, skórovať hneď v druhom ligovom štarte. Nebol som si stopercentne istý, či nastúpim od prvej minúty, rozhodlo sa až krátko pred zápasom. Tréner mi prízvukoval, že mám byť v pokoji, že si nemám pripúšťať žiaden stres. Nejaká nervozita samozrejme bola, postupne však aj vďaka spoluhráčom opadla a bolo to dobré," dodal hráč, ktorého v nominácii SR 18 na rozbiehajúci sa turnaj Slovakia Cup nahradil Milan Kvocera z Trenčína.