Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Fortunaliga

LM: Slovan odletel na Faerské ostrovy bez pozitívne testovaného hráča

Na snímke futbalisti ŠK Slovan Bratislava počas tréningu na začiatku letnej prípravy pred novou sezónou futbalovej Fortuna ligy v Bratislave 24. júla 2020. Foto: TASR - Martin Baumann

Slovan čaká v stredu zápas 1. predkola Ligy majstrov na pôde tímu KÍ Klaksvík z Faerských ostrovov.

Bratislava 17. augusta (TASR) - Jeden z futbalistov Slovana Bratislava mal pozitívny test na nový koronavírus a bola mu nariadená izolácia. Klub konzultoval postupy pri riešení uvedenej situácie aj s Úradom verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR. Na duel 1. predkola Ligy majstrov na Faerské ostrovy odcestovali v pondelok popoludní s výpravou Slovana výlučne osoby, ktoré mali potvrdený negatívny výsledok testu na ochorenie COVID-19.

"ŠK Slovan Bratislava konzultoval s Úradom verejného zdravotníctva SR a Regionálnym úradom verejného zdravotníctva so sídlom v Bratislave postupy pri riešení uvedenej situácie. Epidemiológovia určili podmienky, za ktorých je možné vycestovať na futbalový zápas Ligy majstrov," informovala TASR hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva SR Daša Račková. "ŠK Slovan Bratislava deklaroval, že dodrží všetky opatrenia, ktoré v súvislosti s ochorením COVID-19 stanovila UEFA a rovnako všetky opatrenia, ktoré sú kontinuálne nariaďované Regionálnym úradom verejného zdravotníctva so sídlom v Bratislave. Osobe, u ktorej bolo laboratórne potvrdené ochorenie COVID-19, je nariadená izolácia, rovnako aj jeho úzkym kontaktom, ktoré budú testované na ochorenie COVID-19."

Na Slovan čaká v stredu na Faerských ostrovoch vstup do Ligy majstrov proti domácemu KÍ Klaksvík. Hráči pred odletom podstúpili testy na koronavírus v zmysle protokolu UEFA "Return to play". S tímom nedoletela trojica hráčov Vladimír Weiss ml., Moha a Dávid Holman. "Necestujú Moha, Holman a Weiss. Z dôležitejších hráčov títo traja," odpovedal tréner Ján Kozák ml. na pondelňajšom stretnutí s novinármi na otázku, kto bude tímu chýbať na Faerských ostrovoch. Nemenovaný hráč "belasých" s pozitívnym testom na koronavírus mal nastúpiť v sobotňajšom ligovom zápase s ViOnom (1:2). Z trojice, ktorá na Faerské ostrovy neodletela, hral proti ViOn-u iba Weiss.

Únia ligových klubov (ÚLK) informovala, že zápas predkola Ligy majstrov ani zápasy 4. kola Fortuna ligy teraz ohrozené nie sú. V najbližších dňoch budú preventívne testovaní všetci hráči a realizačné tímy všetkých tímov Fortuna ligy. Výsledky testov na prítomnosť koronavírusu všetkých tímov Fortuna ligy budú známe v nasledujúcich 2-3 dňoch.