Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Fortunaliga

Nigérijčan Anthony vymenil Spartak Trnava za Hapoelu Haifa

Na archívnej snímke Izuchukwu Anthony. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Bola by škoda, keby takýto hráč musel vysedávať na lavičke, preto sme mu umožnili, aby prestúpil, povedal pre klubový web "andelov" generálny manažér klubu Andrej Kalina.

Trnava 15. septembra (TASR) - Nigérijský futbalový obranca Izuchukwu Anthony už nie je futbalistom fortunaligového Spartaka Trnava. V závere prestupového obdobia sa dohodol na prestupe do izraelského prvoligového klubu Hapoel Haifa.

Anthony prišiel do Spartaka pred rokom a pol a po svojom príchode sa stal oporou zadných radov "červeno-čiernych". Počas jesene sa zranil v zápase v Žiari nad Hronom a dlhšie pauzoval. Po zranení sa už ťažšie dostával do zápasov, keďže v stopérskej dvojici hrali spoľahlivo Filip Twardzik so Sebastiánom Kóšom. Anthony odohral v trnavskom drese 32 ligových zápasov, no v tejto sezóne zasiahol len do troch.

"Anthonymu ďakujeme za odvedené služby. Patril medzi najlepších hráčov na svojom poste, no v Spartaku máme po príchode Martina Škrtela pretlak kvalitných stopérov. Bola by škoda, keby takýto hráč musel vysedávať na lavičke, preto sme mu umožnili, aby prestúpil. V novom klube mu prajeme hlavne veľa zdravia a športových úspechov," povedal pre klubový web "andelov" generálny manažér klubu Andrej Kalina.