Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Fortunaliga

Novým generálnym manažérom Spartaka sa stal Viktor Blažek

Viktor Blažek. Foto: TASR

Vo funkcii nahradil Dušana Keketiho staršieho, ktorý sa posunul na post prezidenta klubu. Ten nebol v Spartaku obsadený od úmrtia legendárneho Ladislava Kunu.

Trnava 22. januára (TASR) - Novým generálnym manažérom futbalového Spartaka Trnava sa stal Viktor Blažek. Vo funkcii nahradil Dušana Keketiho staršieho, ktorý sa posunul na post prezidenta klubu. Ten nebol v Spartaku obsadený od úmrtia legendárneho Ladislava Kunu.

Blažek len pred dvomi mesiacmi skončil na poste šéfa FK Senica. Po viac ako piatich rokoch pôsobenia na Záhorí sa jeho novým zamestnávateľom stal trnavský Spartak. Do funkcie generálneho manažéra oficiálne nastúpi 1. februára. "Ponuka z Trnavy sa neodmieta. Dvakrát som rokoval s majiteľmi klubu a som veľmi rád, že sme sa dohodli," uviedol na úvod štvrtkovej tlačovej konferencie 43-ročný Blažek.

Na margo svojich plánov v novej funkcii dodal: "Chcem popracovať hlavne na zmene štruktúry klubu, kde je potrebné stanoviť presné kompetencie a ciele s tým, že netreba zabúdať ani na mládež. Musí byť jasné, kto má akú funkciu. Rovnako chcem popracovať aj na vnútroklubovej štruktúre smerom k novinárom," dodal Blažek.

Veľkej pocty sa dostalo Dušanovi Keketimu staršiemu. Bývalý brankár, ktorý je rekordérom v počte ligových štartov za Spartak Trnava, sa stal novým prezidentom klubu. Ako vraví sám, je to vrchol jeho profesionálneho posunu v štruktúrach Spartaka Trnava. "Je to pre mňa obrovská pocta. Po 14-tich odchytaných sezónach v Trnave som sa posunul takto vysoko. Post prezidenta klubu nebol v Spartaku obsadený od úmrtia legendárneho Laca Kunu. Vážim si to, je to pre mňa veľmi cenné," uviedol Keketi starší.

Nového generálneho manažéra Spartaka čaká úzka spolupráca s trénerom Jurajom Jarábkom. Ten sa vo štvrtok zmienil aj o pohyboch v kádri. "Prekvapením bol pre nás odchod Špaleka. Boli sme však dohodnutí, že ak si niečo nájde, uvoľníme ho. Z Trnavy chcel odísť, nemali sme na výber. Rusov dostal dobrú finančnú ponuku a odišiel do Poľska. Rovnako to bolo v prípade Jendriška, ktorý však sľúbil, že ak odíde, tak len do Nemecka. Nakoniec z toho bolo tiež Poľsko. Siva skončil na vlastnú žiadosť," dodal k odchodom Jarábek.

Do mužstva pribudli dosiaľ Srb Miloš Nikolič z FC ViON Zlaté Moravce, Peter Sládek z Myjavy a talentovaný brankár Adam Jakubech. Novými zmluvami si klub poistil služby gólových opôr Ivana Schranza a Jána Vlaska. Aj oni vycestujú s tímom v piatok do Prahy, kde Trnavčania pobudnú do stredy. Následne ich čaká sústredenie v Turecku, počas ktorého odohrajú tri prípravné duely. Ich súpermi budú maďarský DVSC Debrecín, popredný tím z najvyššej japonskej súťaže a ruský Spartak Moskva.