Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Fortunaliga

Obhajca Slovan o tretie finále za sebou proti AS, Trnava so Senicou

Na snímke futbalisti Slovana sa tešia po strelení gólu v zápase 20. kola Fortuna ligy vo futbale ŠK Slovan Bratislava - FK Senica 12. februára 2022 v Bratislave. Foto: FOTO TASR - Dano Veselský

Súboje semifinále sa hrajú už na dva zápasy systémom doma - vonku. Prvé sú na programe 5. a 6. apríla, odvety sa uskutočnia o dva týždne neskôr 19. a 20. apríla.

Bratislava 18. marca (TASR) - Futbalisti obhajcu trofeje Slovana Bratislava sa v semifinále 53. ročníka Slovenského pohára Slovnaft Cupu 2021/2022 stretnú s AS Trenčín. Druhú dvojicu tvoria Spartak Trnava a FK Senica. Rozhodol o tom piatkový žreb tejto fázy na Národnom futbalovom štadióne (NFŠ) v Bratislave.

Sedemnásťnásobný víťaz SP Slovan zabojuje o tretie finále v rade, Trenčania sa do semifinálovej fázy pohára neprebojovali od ročníka 2015/16, keď ho aj celkovo ovládli. Trnava sa do semifinále kvalifikovala prvýkrát od ročníka 2018/19, v ktorom sa tešili jej hráči z celkového víťazstva. Senica bola naposledy v kvartete v roku 2017, keď ju vyradil Slovan.

Súboje semifinále sa hrajú už na dva zápasy systémom doma - vonku. Prvé sú na programe 5. a 6. apríla, odvety sa uskutočnia o dva týždne neskôr 19. a 20. apríla. Úradný čas výkopu je 19.30 h, zápasy v priamych prenosoch prinesie Joj Šport. V tejto sezóne už neplatí pravidlo o zvýhodnení gólu na ihriskách súperov, v prípade nerozhodného stavu po 90 minútach odvety nasleduje predĺženie 2x15 minút, resp. rozstrel z 11 m. Víťaz pohára si vybojuje účasť v 1. predkole Európskej konferenčnej ligy UEFA 2022/2023.

Slovan začne semifinále v Trenčíne, Senica v Trnave. Športový riaditeľ obhajcu Richard Trutz pre klubový web výsledok žrebu zhodnotil slovami: "Tešíme sa na pohárové semifinále. Plne rešpektujeme nášho súpera i výsledok žrebu. Nemali sme nejakú preferenciu, čo sa súpera týka. V týchto fázach, keď sme už blízko finále, si naozaj nenavyberáte. Nevnímame špecificky, že hráme prvý duel vonku, keďže v pohári sa už zrušilo pravidlo o góle z ihriska súpera. Všetko sa rozhodne na ihrisku, všetci v klube veríme, že cez Trenčín dokážeme postúpiť a dostaneme sa do finále. Ideme krok po kroku, no veľmi túžime získať piaty Slovenský pohár v priebehu posledných šiestich rokov."

"V kontexte, že hráme v dolnej šestke Fortuna ligy, priali sme si ťažký zápas. Slovan berieme ako veľkú výzvu a aktuálne najlepší tím na Slovensku. Veľmi radi sa s ním stretneme, tešíme sa. Veríme, že to bude výborný zápas pre ľudí a kvalitou bude na vysokej úrovni," pre futbnalnet.tv uviedol marketingový manažér AS Trenčín Igor Schlesinger. "So žrebom sme spokojní. Pred sezónou sme si dali za cieľ finále Slovnaft Cupu, neznamená to však, že Senicu podceňujeme. Vieme, že sú tam problémy, ale hráči v Senici hrajú srdcom. Nebude to ľahký dvojzápas, zodpovedne sa naň pripravíme a verím, že postúpime do finále," povedal generálny manažér FC Spartak Trnava Andrej Kalina.


Žreb semifinále 53. ročníka SP:



AS Trenčín - ŠK Slovan Bratislava
FC Spartak Trnava - FK Senica