Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

Piati fanúšikovia Trnavy skončili po zásahu polície v nemocnici

Podmočený trávnik neumožil odohrať najväčšie slovenské futbalové derby medzi ŠK Slovan Bratislava a Spartakom Trnava. Hlavný rozhodca Pavol Chmura (na snímke nie je)uznal terén za nespôsobilý. Foto: TASR/Martin Baumann

"Na mieste sme u všetkých piatich osôb zranenia vyhodnotili ako napadnutie s použitím fyzickej sily," uviedol pre TASR Hirjak z Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR

Bratislava 7. decembra (TASR) - Na nedeľňajší šláger dohrávaného 14. kola futbalovej Fortuna ligy 2014/2015 s domácim Slovanom sa do Bratislavy vybralo podporiť svoj tím približne 900 fanúšikov Spartaka Trnava. Do vyhradeného sektora na štadióne na Pasienkoch sa však napokon vôbec nedostali. Keďže opakovane neuposlúchli výzvu polície a pokračovali v protiprávnom konaní, organizátor stretnutia dal pokyn na ich vytlačenie z priestorov štadióna a nasmeroval ich naspäť na železničnú stanicu Bratislava - Nové Mesto.

Facebookové konto Fortuna ligy uviedlo, že "trnavskí fanúšikovia údajne vtrhli na štadión, prevalili bránu a dostali sa do konfliktu s usporiadateľmi. Podľa informácií fanúšikov bolo medzi priaznivcami Spartaka po zásahu polície zranených niekoľko ľudí."




Andrej Hirjak z Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR pre TASR spresnil informáciu, že zranenia napokon utrpelo celkovo päť osôb, ktoré po ošetrení previezli do Univerzitnej nemocnice v Bratislave, na pracoviská v Ružinove a Kramároch. Šlo podľa neho o štyroch mužov a jednu ženu. "Na mieste sme u všetkých piatich osôb zranenia vyhodnotili ako napadnutie s použitím fyzickej sily. Fanúšikovia boli pri vedomí, komunikovali s posádkami sanitiek. Na miesto sme vyslali celkovo tri vozidlá," uviedol pre TASR Hirjak.