Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Fortunaliga

Podbrezová remizovala s Michalovcami 2:2

Ilustračné foto. Foto: TASR

V prvom polčase mali viac šancí domáci, ale do vedenia išli hostia po prihrávke Marcina z pravej strany, prízemná lopta putovala na zadnú žrď, kde bol nepokrytý Issa.

Podbrezová 24. februára (TASR) - Futbalisti Podbrezovej remizovali v piatkovom zápase 21. kola Fortuna ligy s MFK Zemplín Michalovce 2:2 a bodovali tak v piatom dueli v sérii. Zemplínčania ani do tretice na jar nevyhrali a skomplikovali si boj o prvú šestku v tabuľke. Na šiestu Žilinu strácajú tri body, no tá má, rovnako ako siedma Bystrica, zápas k dobru.

V prvom polčase mali viac šancí domáci, ale do vedenia išli hostia po prihrávke Marcina z pravej strany, prízemná lopta putovala na zadnú žrď, kde bol nepokrytý Issa. Železiari vyrovnali zásluhou Bartoša, ktorý si nabehol na loptu v strede šestnástky a poslal ju medzi žrde. Lenže potom spravil fatálnu chybu brankár Ludha, prihrávku mu vystihol číhajúci Kanu a bolo 1:2. Michalovčania prišli pred polčasom po prísnej červenej karte o Marcina za hrubší faul v strede ihriska a v druhom dejstve sa v oslabení dobre bránili, no VAR pripravil domácim prekvapivú penaltu, ktorú premenil Pavúk a zariadil tak remízu. V nadstavenom čase totiž kapitán hostí Kotula nevyužil obrovskú šancu voľný v šestnástke.

hlasy po zápase:

Roman Skuhravý, tréner Podbrezovej: "Čakali sme na to, čo s nami spraví už splnený cieľ a postup do prvej šestky. Boli sme pripravení na Michalovce. Vedeli sme, že budú čakať na brejky a budú nás chcieť dostať pod tlak dynamickými hráčmi na vrchu. To sa im aj podarilo. My sme si v úvode zápasu vypracovali šancu, ale inkasovali sme potom na 0:1, čo nás na chvíľu zabrzdilo. Zaslúžene sme napokon vyrovnali, no dostali sme gól po chybnej rozohrávke, na to sa musím pozrieť. Musíme si túto chybu vyhodnotiť, aby sa nám nestávala. Červená karta pre súpera bola oprávnená. V druhom polčase sme dohrávali hlboký blok súpera, ten výborne bránil, pokrýval bránku a dostal sa do dvoch smrteľných brejkov. Škoda, že sme neboli v ofenzíve trpezlivejší. Bod berieme, lebo Michalovce boli na nás dobre pripravené. My nie sme mužstvo, ktoré môže všetko vyhrávať, hoci by sme to chceli."

Norbert Hrnčár: "Ďakujem hráčom za obetavý výkon, ktorý podali na ihrisku. To je všetko, čo k zápasu poviem."

Benjamín Száraz, brankár Michaloviec: "Vedeli sme, že súper je doma silný a bude chcieť hrať futbal, má svoju kvalitu. Čakali sme na zaváhanie z domácej strany, ktoré prišlo a konečne sme strelili dva góly. Bohužiaľ sme aj dva dostali. Myslím si, že to bol dobrý zápas pre nestranného diváka a emócie tiež patria k futbalu. Je to pre nás cenný bod. Zaslúžili sme ho."

Fortuna liga - 21. kolo:

FK Železiarne Podbrezová – MFK Zemplín Michalovce 2:2 (1:2)

Góly: 25. Bartoš, 80. Pavúk (z 11m) - 16. Issa, 32. Kanu. ŽK: Ceklič, Száraz, Ranko (všetci Michalovce), ČK: 42. Marcin za hrubý faul (Michalovce). Rozhodovali: Ruc - Ferenc, Vitko, 654 divákov.

Podbrezová: Ludha - Bartoš, Bakaľa, Grešák - Talakov (46. Sangare), Paraj (46. Pavúk), Faško (66. Horvát), Bariš, Ďatko (84. Špyrka) - Kuzma, Kabongo (46. Kukoľ)

Michalovce: Száraz - Vaško, Kotula, Marjanovič, Volanakis, Ceklič (87. Magda) - Marcin, Njie, Slebodník (76. Qose) - Kanu (46. Kanu), Issa (66. Peňa)