Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

Podbrezová vstupuje do jarnej časti s cieľom zachrániť sa

Na snímke tréner A-tímu Marek Fabuľa počas tlačovej konferencie futbalového klubu ŽP Šport Podbrezová pred štartom jarnej časti Fortuna ligy. Podbrezová, 24. február 2016. Foto: TASR - Branislav Račko

V tíme sa menil kapitán. Stal sa ním obranca Jaroslav Kostelný, ktorý práve v zime posilnil mužstvo a v prípravných zápasoch ukázal, že môže byť spolu so staršími hráčmi vodcovskou osobnosťou.

Podbrezová 24. februára (TASR) - Futbalisti ŽP Šport Podbrezová vstupujú do jarnej časti Fortuna ligy s hlavným cieľom záchraniť sa. Tomu podriadili aj prípravu, ktorú absolvovali najprv v Nízkych Tatrách a následne v Turecku. Z kádra odišlo deväť hráčov, pribudlo sedem, a to hlavne do obrany.

Z VSS Košice prišiel Lazar Djordjevič, z FC Nitra Jaroslav Kostelný, z DAC Dunajská Streda Matúš Turňa a z SV Ferschnitz Ján Krivák. Do stredu poľa získal klub z Horehronia Dejana Peševskeho z banskobystrickej Dukly a do útoku Pavla Šafranka z Prešova. Novicom je i brankár Patrik Lukáč z FK Senica. "Všetci noví hráči zapadli do kabíny tak charakterovo ako aj herne. Sme radi, že sme naplno využili skauting už počas jesene a chlapci nás nesklamali. Zvýšili kvalitu i konkurenciu v mužstve, čo je iba dobré pred ťažkou jarou, ktorá nás čaká," uviedol na stredajšej tlačovej konferencii tréner Podbrezovej Marek Fabuľa.

V tíme sa menil kapitán. Stal sa ním obranca Jaroslav Kostelný, ktorý práve v zime posilnil mužstvo a v prípravných zápasoch ukázal, že môže byť spolu so staršími hráčmi vodcovskou osobnosťou. "Snažil som sa počas prípravy mužstvo z mojej pozície obrancu nejako dirigovať. O kapitánskej páske rozhodol tréner a spolu so staršími hráčmi sme si sadli a akceptovali to. Všetci sa už tešíme na boje o ozajstné body a umiestnenia. V príprave sme odohrali ťažké zápasy so zahraničnými mužstvami, ktoré sme buď vyhrali, alebo remizovali. Trúfame si teda i na silnejších súperov v lige," prezradil podbrezovský zadák s kapitánskym "céčkom".

Vedenie futbalového klubu ŽP Šport Podbrezová dalo pred začiatkom jari mužstvu hlavný cieľ - udržať najvyššiu futbalovú súťaž. Čo prízvukuje hráčom i prezident Július Kriváň: "Okrem prioritnej záchrany by sme chceli ešte stabilizovať káder. Výmen bolo totiž za posledné obdobie v mužstve viac než dosť oproti minulým rokom. Chceli by sme využiť potenciál hráčov, ktorí k nám prišli a zapojiť do tímu aj vlastných odchovancov. Osobne som presvedčený, že kvalita sa oproti jeseni zvýšila. Videl som niektoré prípravné zápasy, takže verím, že na jar nazbierame potrebné body."

Podbrezovčania odohrali počas zimnej prípravy osem zápasov, pričom šesťkrát vyhrali a dvakrát remizovali. Pochvaľujú si hlavne duely so zahraničnými súpermi počas herného sústredenia v Turecku, kde dokázali zdolať kazašský FC Taraz a maďarský FC Paksi zhodne 2:0. S gruzínskym Dinamo Batumi hrali bez gólov a s dánskym BK Odense remizovali 2:2. "S výkonmi hráčov v týchto zápasoch môžem vysloviť spokojnosť. V Turecku sme našli výborné podmienky. Súperi nás dostatočne preverili, takže ťažké boje v lige by sme na jar mali zvládnuť, v čo všetci aj veríme," dodal kouč Fabuľa.

Úvodný zápas jari odohrá Podbrezová v sobotu doma proti Senici (17.00 h). Trénerom však nebude k dispozícii až trojica zranených hráčov. Minimálne tri týždne bude absentovať Ľuboš Kupčík a jarnú časť vynechajú Ivan Minčič s Máriom Almaským. Navyše Július Szőke odišiel na skúšku do Kazachstanu i napriek nevôli vedenia klubu.

Káder Podbrezovej na jarnú časť FL:

Brankári: Martin Kuciak, Patrik Lukáč, Branislav Pavol
Obrancovia: Matúš Turňa, Jaroslav Kostelný, Ivan Minčič, Lukáš Migaľa, Ľuboš Kupčík, Daniel Magda, Lazar Djordjevič, Nikola Andrič, Ján Krivák.
Stredopoliari: Miroslav Viazanko, Patrik Vajda, Matej Kochan, Mário Almaský, Juraj Pančík, Pablo Podio, Július Szőke, Milovan Kapor, Dejan Peševski.
Útočníci: René Duda, Blažej Vaščák, Pavol Šafranko, Roman Sabler, Andrej Rendla.

Prišli: Lazar Djodjevič z VSS košice, Jaroslav Kostelný z FC Nitra, Matúš Turňa z DAC Dunajská Streda, Ján Krivák z SV Ferschnitz, Dejan Peševsku z FK Dukla Banská Bystrica, Pavol Šafranko z 1. FC Tatran Prešov, Patrik Lukáč z FK Senica
Odišli: Peter Gal Andrezly do MFK Ružomberok, Adam Žilák do Iskra Borčice, Stefan Marinkovič do OFK Bačka Polanka, Mirzad Mehanovič do FK Mladá Boleslav, Bernardo Frizoni do FC Graffin Vlašim, Jiří Pimpara ukončil hosťovanie, Ján Ďurčo a Juraj Baláž si hľadajú klub

/Bilancia prípravných zápasov: 6 – 2 – 0 , 20:7/