Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Fortunaliga

Ružomberok v 11. kole Fortuna ligy zvíťazil nad Tatranom Prešov

Na archívnej snímke futbalisti základnej zostavy MFK Ružomberok. Foto: TASR/Branislav Račko

Domáci sa snažili niečo vymyslieť, ale chýbala im myšlienka či moment prekvapenia. Na druhej strane hostia veľmi zodpovedne pracovali, poctivo behali a dostupovali.

Ružomberok 1. októbra (TASR) - Domáci futbalisti sa od začiatku snažili kombinovať po zemi. Usadili sa na prešovskej polovici a hľadali spôsob, ako otvoriť prešovské defenzívne vrátka. V 17. min. Liptáci svoju hernú prevahu korunovali otváracím gólom, keď priamy kop Daniela zužitkoval Haskič. Potom akoby ružomberský elán vyprchal a hra sa vyrovnala. V 37. min. to platilo aj o skóre, po faule Kostadinova na Issu, hostia mali výhodu priameho kopu a Černák z 25 m nechytateľne trafil šibenicu. V 42. min. zaváhanie defenzívy MFK mohol Černák potrestať aj druhým gólom, ale namieril veľmi zle.

V úvode druhého dejstva, v 48. min. sa po prihrávke Katonu sám pred Macíkom ocitol Wiezik, no ružomberský gólman ho v tutovej pozícii vychytal. Potom to bol hlavne boj o stred poľa. Domáci sa snažili niečo vymyslieť, ale chýbala im myšlienka či moment prekvapenia. Na druhej strane hostia veľmi zodpovedne pracovali. poctivo behali a dostupovali. V 66. min. pri šanci Haskiča stálo pri Tatrane aj šťastie. V 78. min. Daniel zbehol do „päťky“ a Haskič gólovú prihrávku usmernil do siete – 2:1. V 86. min. Keresteš vo vlastnom „veľkom vápne“ stiahol prenikajúceho Haskiča a Kružliak nariadenú jedenástku napálil do pravého vinkla – 3:1, čím spečatil osud zápasu.

MFK Ružomberok – Tatran Prešov 3:1 (1:1)

Góly:
17. Haskič, 78. Haskič, 87. Kružliak (11 m) – 37. Černák. Žlté karty: Kochan - T. Sedlák, Hovančík, Ude Maduk. Rozhodoval: Prešinský – 1357 divákov.

Ružomberok: Macík – P. Maslo, J. Maslo, Kružliak, Kupec (74. Kunca) – Qose - Daniel, Kochan, Kostadinov (67. Takáč), Gál-Andrezly (90+ Jonec) – Haskič.

Prešov:
Ferenc – Bartek, Udeh Maduka, Hovančík, Streňo – T. Sedlák (84. Trebuňák), Keresteš – Issa (69. Dupkala), Katona, Černák (73. Micherda) – Wiezik.

Norbert Hrnčár, tréner Ružomberka:
„Mali sme dobrý vstup do zápasu, vývoj bol pod našou kontrolou, strelili sme aj vedúci gól. Potom ako keby sme sa toho zľakli a vrátili sme súpera do hry. Prešov dal pekný gól zo štandardky. Dôležité bolo, že druhý polčas sme stupňovali tempo a po prestriedaní a preskupení sme strelili rozhodujúci druhý gól. Dôležité bolo, že mužstvo nestratilo hlavu a presnou kombinačnou hrou sme donútila súpera ku chybám a stretnutie doviedli do víťazného konca. Nebol to jednoduchý zápas. Prešov prišiel k nám s dobrým kvalitným obranným blokom. Prehusťoval priestor, jeho hráči dobre dostupovali.“

Stanislav Baran, tréner Prešova: „Domáci boli futbalovejší a zaslúžene zvíťazili. Prvý polčas mal dobré tempo. Vedeli sme o kvalitách a sile domáceho mužstva na krajoch i o jeho nebezpečných štandardných situáciách. Zo štandartky, ktorú sme nezvládli, padol aj prvý gól súpera. Po krásnej strele z trestného kopu sme Černákovom vyrovnali. V zápase sme vychádzali z dobrej defenzívy. V úvode druhého polčasu sme mali najväčšiu šancu na skórovanie po dobrej individuálnej práce Katonu. Škoda, že sme to nepremenili. Potom prišla dobrá minutáž domácich, keď my sme boli pod neustálym tlakom. A pri takomto tlaku príde aj chybička. Dostali sme druhý."