Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Fortunaliga

S nomináciou na MVP štvrťfinále aj Weiss ml. či Indonézan Sulaeman

Na snímke vľavo Erhan Britto (Lincoln), v popredí Vladimír Weiss a za ním Rafael Ratao (obaja Slovan) v odvete 3. predkola Európskej ligy vo futbale ŠK Slovan Bratislava – Lincoln Red Imps 10. augusta 2021 v Bratislave. Foto: TASR – Pavel Neubauer

V semifinále 53. ročníka SP sa systémom doma - vonku 5./6. a 19./20. apríla stretnú AS Trenčín - ŠK Slovan Bratislava a FC Spartak Trnava - FK Senica.

Bratislava 18. marca (TASR) - Dominik Hollý, Witan Sulaeman, Dominik Takáč a Vladimír Weiss ml. tvoria štvoricu nominovaných na ocenenie pre najužitočnejšieho hráča tohtotýždňovej štvrťfinálovej fázy futbalového Slovnaft Cupu. Hlasovanie potrvá na facebookovom profile národnej pohárovej súťaže do pondelka 4. apríla do 12.00 h. Laureát dostane trofej betRing Zlaté trenky.

Osemnásťročný Hollý v 63. minúte v tiesni a páde prelomil defenzívu druholigovej Skalice a svojím premiérovým zásahom v Slovenskom pohári nasmeroval AS Trenčín za štvrťfinálovým triumfom 2:0. Indonézan Sulaeman zavŕšil v 86. minúte druhopolčasový obrat FK Senica z 1:2 na 3:2 proti FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa. Trnavský brankár Takáč si v šlágri uplynulého kola v Žiline najprv udržal čisté konto a v jedenástkovom rozstrele inkasoval iba raz (4:1 pre hostí). Weiss ml. nastúpil na druhé dejstvo a stačilo mu osem minút pobytu na trávniku, aby strelil z priameho kopu ponad múr víťazný gól obhajcu trofeje ŠK Slovan Bratislava nad FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble (2:0).

Do úvodného kola ankety sa zapojilo bezmála 2500 fanúšikov a premiérové betRing Zlaté trenky pre MVP osemfinále Slovnaft Cupu 2021/2022 získal obranca Spartaka Trnava a bývalý kapitán slovenskej reprezentácie Martin Škrtel.

V semifinále 53. ročníka SP sa systémom doma - vonku 5./6. a 19./20. apríla stretnú AS Trenčín - ŠK Slovan Bratislava a FC Spartak Trnava - FK Senica. Finále bude v nedeľu 8. mája. Informoval o tom oficiálny web Slovenského futbalového zväzu (SFZ).