Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

Saláta sa dohodol na zmluve so Slovanom, hosťovať bude v DAC

Kornel Saláta Foto: TASR/ Michal Svítok

Trénera DAC Mikuláša Radványiho potešil príchod skúseného obrancu.

Bratislava 5. septembra (TASR) - Slovenský futbalový obranca Kornel Saláta sa stal novou akvizíciou fortunaligistu DAC Dunajská Streda, v ktorom bude hosťovať potom, ako sa dohodol na dvojročnej zmluvu s majstrovským Slovanom Bratislava. Informoval o tom oficiálny web klubu zo Žitného ostrova.

Dvadsaťdeväťročný stredný obranca je odchovancom Štúrova, v roku 2005 odtiaľ prestúpil do vtedy prvoligového Púchova. Po vypadnutí Matadoru ho angažovala Artmedia Petržalka, s ktorou v roku 2008 oslavoval zisk double. V lete 2009 odišiel do Slovana a v januári 2011 podpísal zmluvu s ruským FK Rostov. Počas prvých dvoch sezón v silnej ruskej prvej lige odohral 59 zápasov a pred minulou sezónou odišiel na hosťovanie do konkurenčného tímu Tom Tomsk. Mužstvo z tomskej oblasti v lete vypadlo z najvyššej súťaže, a keďže ani Rostov už ďalej nepočítal so službami Salátu, obe strany sa dohodli na rozviazaní zmluvy. Ako voľný hráč sa v týchto dňoch dohodol na dvojročnom kontrakte so Slovanom.

"Pár drobností ešte treba vybaviť, ale čoskoro bude všetko v poriadku. Prestup bol vybavený po termíne, takže zmluvu som ešte nepodpísal. Prichádzam ako hráč s amatérskym statusom a profesionálnu zmluvu podpíšem až v zime. Dohodli sme sa na dvojročnej zmluve a do DAC-u prichádzam na hosťovanie do konca jesennej časti, možno aj na dlhšie," povedal člen kádra slovenskej reprezentácie pre web DAC.

Trénera DAC Mikuláša Radványiho potešil príchod skúseného obrancu: "Ide o jedného z najlepších stredných obrancov na Slovensku, bude veľkou posilou pre našu defenzívu. Takisto je veľmi dôležité, že Kornel je osobnosť, ktorá sa zúčastnila na MS 2010. Popritom je veľmi silný pri ofenzívnych štandardkách, má dobrý výskok a výber miesta. Môžeme na ňom stavať naše útočné štandardné situácie. Kornel je skúsený hráč, ja som ho volal k nám už z Artmedie v roku 2009. Takáto osobnosť je dôležitá aj pre kabínu, očakávam od neho samé pozitívne veci."