Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Fortunaliga

Sekulič je prvou letnou posilou Slovana, kapitánom Milinkovič

Marko Milinkovič, archívne foto Foto: TASR/Martin Milinkovič

Rozhodol o tom verdikt hlavného trénera a v platnosti by mal byť už aj počas prípravných súbojov.

Bratislava 16. júna (TASR) - Tretí tím uplynulého ročníka futbalovej Fortuna ligy ŠK Slovan Bratislava vystužil svoje zadné rady o talentovaného Srba Borisa Sekuliča. Vedenie "belasých" skompletizovalo transfer 23-ročného obrancu v pondelok, informovala oficiálna webstránka bratislavského klubu.

Rodák z Belehradu je prvou letnou posilou Slovana. Rekordnému osemnásobnému slovenskému majstrovi sa upísal na tri roky, do Bratislavy prichádza ako voľný hráč. Sekulič naposledy pôsobil v Košiciach, kde odohral 101 ligových zápasov, ku ktorým pridal 12 duelov v Slovnaft Cup-e a dva štarty v Európskej lige. Celkovo zaznamenal v drese Košíc päť gólov a jednu prihrávku.

"Borisa dobre poznáme z pôsobenia v našej lige. Je to mladý a perspektívny hráč, s vynikajúcou postavou. Máme ho odsledovaného a jeho veľkou výhodou je univerzálnosť na pravej alebo ľavej strane obrany. Práve takýto hráč je cenným artiklom pre mužstvo a trénerov. Borisa vítam v Slovane a som rád, že dnešným dňom sa zapojil do prípravy v Rakúsku," povedal pre skslovan.com generálny manažér a prvý muž realizačného tímu Dušan Tittel. Stodeväťdesiat centimetrov vysoký bek pôsobil v minulosti aj v FK Belehrad a v materskom FK Zemun.

Webstránka Slovana takisto informovala, že kapitánsku pásku bude v novej sezóne na ruke nosiť stredopoliar Marko Milinkovič. Rozhodol o tom verdikt hlavného trénera a v platnosti by mal byť už aj počas prípravných súbojov.

Milinkovič sa do zostavy Slovana vrátil po krátkej odmlke na jar 2015. Celkovo za "belasých" odohral 155 ligových stretnutí, v ktorých nastrieľal 33 gólov a pridal 23 asistencii. V európskych súťažiach pridal ďalších 22 stretnutí s bilanciou dva góly a tri asistencie. Štrnásť stretnutí pridal v drese Slovana i v Slovnaft Cupe, v piatich prípadoch sa tešil i z gólu.