Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

FK Senica chce pred sezónou stavať na odchovancoch

Tréning FK Senica Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Vedenie Záhorákov predstavilo v utorok na tradičnej predsezónnej tlačovej konferencii káder a ambície klubu v novom ročníku.

Senica 8. júla (TASR) - Slovenský futbalový klub FK Senica bude chcieť v novej sezóne Fortuna ligy 2014/2015 bojovať o lepšie umiestnenie, akým bolo 6. miesto v minulom ročníku aj s triom posíl Luboš Hušek (Slovan Liberec), Tomáš Majtán (Górnik Zabrze) a Filip Hlohovský (Slovan Bratislava). Trénerovi Pavlovi Hapalovi sa do mužstva vrátil z hosťovania v Nitre aj Róbert Pillár a káder doplnili mladí talentovaní dorastenci.

Vedenie Záhorákov predstavilo v utorok na tradičnej predsezónnej tlačovej konferencii káder a ambície klubu v novom ročníku. Ten Senica začne derby zápasom s Myjavou v sobotu 12. júla (19.30 h). Pred médiá predstúpili prezident Viktor Blažek, športový riaditeľ Dušan Vrťo, český kouč Pavel Hapal, kapitán Juraj Piroska a mediálny manažér Milan Ondruš. "Ambíciou mužstva je v novom ročníku nazbierať čo najviac bodov a potešiť fanúšikov. Klub chce stavať na odchovancoch, preto sa ich toľko dostalo do prvého mužstva," povedal prezident Blažek. Klub už koncom júna podpísal zmluvy aj s triom talentovaných mladíkov Juraj Chvátal, Samuel Mráz a Denis Kubica.

Rozpočet klubu na sezónu 2014/2015 je 1,3 milióna eur. Z A-mužstva odišli Pavol Kamesch, Christian Irobiso, Milan Ferenčík, Erich Brabec, ktorým skončili zmluvy, hosťovania ukončilo kvinteto Milan Jirásek, Ramiro Hiago, Roberto Cristovam, Andrii Slinkin a Sebastian Sosa. Podľa športového riaditeľa Vrťa klub sa snažil angažovať hlavne slovenských hráčov: "Získali sme hráčov, ktorých sme chceli, hoci nie všetkých, aj pre administratívne záležitosti."

V príprave odohrali Seničania šesť duelov, tri z nich vyhrali. V rámci sústredenia v Rakúsku najprv podľahli albánskemu KF Skenderbeu Korče 0:1, potom zdolali ruský Anži Machačkala 1:0. Podľa kouča Hapala výsledky v príprave neboli až také dôležité. "Tie výsledky nás až tak nezaujímali, išlo nám najmä o to dať mužstvo dokopy."



Práve jedna z nových akvizícii Tomáš Majtán utrpel zranenie v prípravnom súboji so Slaviou Praha, keď si vykĺbil ľavé rameno. S ním mal už problémy aj v minulosti. V najbližších dňoch má byť známy presný rozsah zranenia, resp. doba návratu na trávnik. Po vážnom zranení z apríla spôsobenom brutálnym zákrokom Ákosa Szarku je stále v procese rehabilitácie 5-násobný slovenský reprezentant Tomáš Kóňa, v klube dúfajú, že sa do mužstva vráti ešte v priebehu jesennej časti.

odchody: koniec zmluvy - Pavol Kamesch, Christian Irobiso, Milan Ferenčík, Erich Brabec, koniec hosťovania - Milan Jirásek, Ramiro Hiago, Roberto Cristovam, Andrii Slinkin, Sebastian Sosa

príchody: prestupy - Luboš Hušek (Slovan Liberec), Tomáš Majtán (Górnik Zabrze), Filip Hlohovský (Slovan Bratislava), prišli z dorastu - Jakub Krč, Dominik Malý, Peter Balážik, Denis Baumgartner, Erik Otrísal, Martin Junas, Denis Kubica, Jakub Čunta, Marek Rajník, Samuel Mráz, návrat z hosťovania - Róbert Pillár (FC Nitra)

káder FK Senica:

brankári: Michal Šulla, Martin Junas, Denis Kubica
obrancovia: Petr Pavlík, Róbert Pillár, Vitor Gava Anselmo, Róbert Mazáň, Zdeno Filípek, Juraj Chvátal, Erik Otrísal
stredopoliari: Luboš Hušek, Tomáš Kóňa, Lukáš Opiela, Jan Kalabiška, Tomáš Komara, Denis Ventúra, Timotej Královič, Jakub Krč, Jakub Čunta, Dominik Malý, Peter Balážik, Marek Rajník, Filip Hlohovský
útočníci: Juraj Piroska, Tomáš Majtán, Jakub Kosorín, Samuel Mráz


realizačný tím:

Pavel Hapal – hlavný tréner
Oto Brunegraf, Jozef Dojčan – asistenti
Miroslav Mentel – tréner brankárov
Tomáš Vacula – kondičný tréner
Martin Šnegoň – vedúci mužstva
Radovan Hyža – lekár
Ján Šimek, Tomáš Homola – maséri

prehľad prípravných zápasov:

Lakšárska Nová Ves – FK Senica 1:2 (1:1), Spartak Trnava – FK Senica 1:0 (0:0), KF Skenderbeu – FK Senica 1:0 (0:0), Anži Machačkala – FK Senica 0:1 (0:0), Karviná – FK Senica 0:3 (0:1), FK Senica – Slavia Praha 1:1 (0:0)